Ont det gör ont

Nu har jag byggt på min läkarjournal ytterligare. Den lär vara tjock som en bibel, men det behövdes för att stilla min oro. I mitten av 90-talet röntgades min hjärna pga domningar och synbortfall. Inget konstigt hittades, men domningarna bestod. Våren 2010 knöt jag ihop säcken hos neurologen (Läkarhuset Odenplan) genom att göra avancerade nervtrådsmätningar. Det har skjutits el i min kropp och det har stuckits nålar i mina muskler.

Nej, jag har inte MS. Phuuu. Inte heller har jag någon annan allvarlig nervsjukdom. Det kändes skönt att bocka av som ni kanske förstår, samtidigt som jag har sorg att de inte hittar felet. Vad 17 händer i min kropp? Varför känner jag som jag gör? Stickningar och domningar i fingrar, armar, ben och ansikte (som jag levt med i över 15 år nu). Det går såklart att hantera. Det tråkiga i kråksången är att jag de senaste åren börjat få värk. Denna vinter så intensiv att jag haltat. Även värken är kronisk, efter ryggraden strålandes ner i benen och smärtor i bröstkorgen. Och jag har vansinnigt ont i vävnader. När man nyper sig i fläsket ni vet.

Läkarna vill att jag ska prova lyckopilleret Tryptizol, som även visat sig ha en effekt mot nervsmärtor och smärtor vars orsak är okänd. Jag har läst på lite på nätet och förstått att det är en vanlig medicinering av fibropatienter. Fibromyalgi för er som undrar. Jag är skeptisk och lite orolig vad gäller just kemiska preparat som gör en avtrubbad. Samtidigt som jag såklart vill ge det en chans. Kan jag ha hamnat i någon slags ond spiral där hjärnan känner smärta fast den inte finns.

Jag har aldeles för ont i min kropp för att kunna ägna mig åt fysiska aktiviteter och det stör mig. Däremot måste jag försöka hålla igång för att sätta fart på endorfiner. Jag har funderat på Thai Chi och Yoga. Thai Chi tränade jag ju under mina tre år i Lund och det fick mig att må bra. Jag ska också testa akupunktur. Sedan har jag brörjat gå till jobbet. Motion är bra. Och accesskortet är nu endast laddat med Citybike. Allt för hälsan. Allt.

Jag har mått hyfsat bra den senaste veckan. Värken gör sig endast påmind när det är dax att sova eller när skor ska knytas. Stickningarna och domningarna stör mig inte alls. Och igår kunde jag tom gå i högklackat. Jag hoppas på värme snart, för jag tror att allt blir bättre då.





Kommentarer
Postat av: 08an

Tråkigt att höra att du har smärtor blingis! Du, hur funkar det med sköldkörtelvärdena o andra basala blodprover? Är de ok? Ett annat preparat jag prövat på patienter är cymbalta...hm och nej,jag ser inte dig som en typisk fibropatient. Å andra sidan kan man vara glad som en lärka utåt men tyngas av inre grubbel som av ngn orsak sätter sig på kroppen. Kram på dig.

2010-05-17 @ 07:16:19
Postat av: Bling

Sköldkörtelproverna är lite knas. Karolinska har rått mig att be om utredning. Så det ska följas upp. Andra blodprover fina. Bör man ta prov för b-vitamin brist?

2010-05-17 @ 07:43:05
Postat av: 08

Har de tagit komplett blodstatus borde man se indikation på om b12 behövs. Men sköldkörtelvärdena måste du kolla om för den kan verkligen strula o ge allehanda symptom!

2010-05-17 @ 18:03:28
Postat av: Fröet

Usch! Det låter inte alls bra:( hoppas att du får något som hjälper dig mot smärtan snart. Kram

2010-05-17 @ 20:31:07
Postat av: Sofia

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Mina tankar går till dig i alla fall. Bamsekram.

2010-05-18 @ 11:16:15
URL: http://sofiasko.bloggagratis.se
Postat av: Hanna

Jag hoppas stenhårt att lite Reiki ska kunna hjälpa dig. Annars kanske lite stillande hjälpmedel av kemisk karaktär kan hjälpa en stund. Så länge vet du att jag drar upp dig på fötter när det behövs.

2010-05-18 @ 14:23:45
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Tråkigt att höra, hoppas det är bättre nu när det blivit varmare.

En väldigt varm yogaform hittar du här www.bikram.se

men det är rätt muskel- och kondtionskrävande.



kram

2010-05-18 @ 19:26:21
Postat av: Blingbling

Tack alla för pepp :)

Bikram funderar jag på att prova faktiskt. Det är ju bara det att jag är så himla stel. Sen ska jag följa överläkarns råd (tack 08:an), för mina skölkörtelprover ligger utanför "normalintervallet". Sen ska jag be pappa om lite tips och råd + be om remiss till reumaten och kontakta bra sjukgymnast i solna (Idrottsspecialisten nånting) som jag fått tips om.



2010-05-18 @ 20:13:41
Postat av: Therrorese

Ondska i kroppen är det värsta. Att bli hindrad från att göra vad man vill....Om du ska köra akupunktur kan jag rekommendera Dr Nie på Stora Essingen,om hon nu fortfarande håller på. Jag var ju hos henne,mycket märkligt tidskrävande ställe men hon är en miracleworker.Kram på dig

2010-05-18 @ 22:54:26
Postat av: Martha

Jag håller förstås alla tummar och tår att du hittar rätt i både diagnoser och behandlingar. Pepp, pepp!



Kram

2010-05-19 @ 12:56:35
Postat av: Ester

Men Bling, fy så jobbigt. Värk som tär så mycket också.

Varm kram på dig!

2010-05-20 @ 20:09:14
Postat av: Kerstin

Man behöver absolut inte vara vig för bikramyoga. Så låt inte det hindra ifall du vill prova.

2010-05-20 @ 20:22:26
Postat av: Emma

Jag är förundrad hur lugnt du skriver om det här. Du kanske "vant dig" vid att inte tänka bittert, bara det lär du gå långt på. Bitter- fri. Stay cool.

2010-05-20 @ 20:25:41
Postat av: 08an

2010-05-20 @ 21:23:23
Postat av: Bussan

Blev orolig när jag läste inlägget ovan, att du mår pest fysiskt, tänkte förstås på F.C =(.

Men det du beskriver låter inte kul heller. Om läkarna inte hittar något i prover hoppas jag att du hittar någon form av behandling som lindrar.

Har själv fått allehanda symtom i kroppen sedan jag befordrades på jobbet, med fullt av ansvar och stress. Har röntgat både tarm och ländrygg sedan sist, dock utan anmärkning.

Det är mycket med det jordiska. Och kroppen.

Jag väntar också på värmen, kanske den lindrar.



Kramen!

2010-05-20 @ 23:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: