Rosor i blick

Nu känns det bättre. Jag har rosor på kind, muffins i ugnen och--nä skoja. Men jag har rakat mig. Ben, mus, armhålor. You name it. Tänk att ett rakblad kan få mig på gott humör. Bara man gör det grundligt. Jag har trollat bort två veckors jättemisstag och tråkigheter och spolat ner det i golvbrunnen. Där lär det ju bli stopp inom snar framtid.

Annars händer inte mycket denna söndag, förlåt lördag. Jag ligger i soffan och rötter gror. Jag har pissat ut gårdagens mellanöl och fyllt på med flingor och mjölk och en apelsin. Snart hungrig igen alltså. Lunch tänkte jag äta på stan. Måste ju passa på att gå ut när jag har snygghetskänslan på besök. Sen skulle det sitta fint med solsken i blick till mina rosor på kind.

Dagens bästa nyhet: Psykbryt är veckans Nanobloggare.

Investerarna flyr

Jaja, jag vet. Jag ska inte devalvera mig ur min lilla kvällskris. Jag vet ju att jag tappar värde -- så billigt. 

Till min ängslan skriver jag med undran

Kan igen ta mig i sin famn och säga; det blir bra, det blir bra. Försöker intala mig själv, men får kefft käftsmällar av tysta ekon. De dyker upp från igenstans. Troligtvis från skitig asfalt. Vad sa du? Jaså, ingenting! Ingenting sa du?

Efterlyses: en röst som ger mig mod och lite tröst.

Skäggryckarn

Piraterna äter lunch i vår matsal lite då och då. Tingshuset ligger ju närsgårds. Och idag, när jag trängdes med dem i kön, fick jag en sjuk tvångstanke. Om man skulle ta och rycka en av dem i skägget. Sen ba kläcka ur sig nåt i stil med; aja baja. Lite samma känsla som den när jag träffar tomten. Jag vill, jag vill. Och nu gör jag det. RYCK!

Som tur var fastnade handlingen i tanken och blev aldrig till nån action.

En sak att fundera över-- Varför vill jag alltid rycka dem som ger bort saker i skägget?

Scat cat

Jag tror att Bobben (det är en katt) behöver stimuleras. Nu vet jag hur.

Allt husse behöver göra är att klicka här.
Godnatt katt.

Ordning på torpet

Nej, för guds skull. Jag gick inte hem med italienaren. Det står nämligen i successionsordningen att jag måste be regeringen om lov först. Dom skulle skrika nej. Okej att jag ikväll brutit mot den största grundlagen av alla. Jag har hejat på Skellefteå AIK. Förlåt. Kan vi nte bara glömma detta. Dra ett streck. Det är fettis-dagen och fetton får göra vad de önskar en dag som denna. Detta ville jag. Eller ville jag? Men vad vill jag?

Tar mig en funderare.

HAHA, jag har just hittat salta pinnar längst in i mitt skafferi. Åh gud så fettsnålt.


Glajor våren 2009

Det är ju ingen hemlighet direkt. Den att jag diggar solglasögon. Och här har jag hittat vårens trend. En trend som passar mig perfekt. Allt jag behöver göra är att tejpa. Det gör liksom inget att jag slarvar bort, för då tejpar jag igen och igen. Jag kan tom sätta mig på dem utan att de pajar.

Tack Azumi & David. Våren är räddad.

Hej världen

Vill bara meddela att allt är lugnt. Jag har i vanlig ordning överlevt ännu en dag på jobbet. En måndag. Vet ni förresten hur najs det är att vara en patetisk liten gräsrot? Ha! Det känns hur fint som helst i dessa dagar. Grästopparna däremot har det svettigt, jagade av trimmern, sekatörn och gräsklipparn. Shopp, shopp!

Slaskpatrask

Min söndag har varit katastrof. Snehångel och slask. Vad skulle vi göra liksom. Det var kallt, gränden va smal och vi hade inget att säga varandra. Så vi hånglade och blöttes ner.Och så här hade kanske min dag sett ut om jag valt att bosätta mig i Tokyo. En skön söndag i Harayuku (Yoyogi Park). Det kan jag sakna.

 


De upptagna

Jag stöter ofta på dem på nätet. De gifta och de förlovade. Låt oss kalla dem 'de upptagna'. De upptagna som mörkar att de är upptagna. De som raggar i smyg för sin partner och grundlurar oss singlar, gång på gång. Vilka rackare. Tack och lov har jag med åren blivit vassare på att avslöja dem. Men vad hjälper det. Jag har åter igen gått i fällan. FAN! Men denna gång gick det i alla fall inte så långt som när jag hade en skrikande fru i min mobil som bad mig ge fan i hennes man. Jag ba, eeeh va?  Man? Fru? Vem e du? Är den jäveln gift? Hon hade kommit över hans mobil. Och vet ni vad aset då säger till sin fru. Jo, att han inte alls är intresserad av mig eller har en affär med mig, utan att jag är en psykobrud som förföljer honom. Jahaja, där blev man knäpp också.


Mina damer och herrar

I ensamheten tänker jag på honom och det han sa idag. Det att hjärtat fattat rätt beslut men att kroppen gråter.Jag tror jag ska skriva ett bidrag till nästa års melodifestival, banne mig.

You're not alone

Sen hajar jag, det är ju precis det jag är. Ensam. Och på en lördag. Jag vet faktiskt inte när det hände sist. Och nu ska ni få höra hur jag tillbringat kvällen so far. Jo, melodifestivalen. Jag är liksom mitt i den. Lika förvånade som detta, håll i er nu, är att jag tycker det är bra. Jäklar. Jag byter åsikt efter varje låt. Den ska vinna, sen ba... Nä, den ska vinna. Och nu tycker jag den. BWO låter Page och den där Queen är maräng jag vill äta upp. EMD... oh gu så gulliga gossar.

Nu är det spännande. 8 ska bli 5.

Hundtjat

Hej jag heter Sixten och jag pejlar in Animal Planet.

Lyssna gärna på hundens dagbok.


Jag öppnar mig

Jag fläker ut delar av mitt liv här. Utan att ens varna er innan. Några har kanske märkt det. Min blogg innehåller spår av nötter. Det kliar. Som idag tex, när jag glömde bort att äta. Plötsligt var kl 13 och alla var tillbaka från lunch. Räddningen blev en chokladkaka. Käka, käka. På det ett glas vatten. Sen hände följande; magen blev arg och ville kräkas. Och det gjorde den.

Men allt är inte bara nuts. Imorgon ska jag träffa Fältskogskan. Förbaskat trevligt det ska bli. Så trevligt att jag måste slänga upp denna bild.

Förresten så är Fältskogskan allergisk mot nötter. Vi ska undvika choklad.Och nu har jag låst upp min blogg igen. En veckas försiktighet räcker.

 

Internetpicnic

Jag flydde bruna huset idag. Istället tog jag med mig en kollega och besökte internetmässan i Kista. Det var grejer det.

Några higlights:

≈ Åkte bräda och gjorde så bra ifrån mig att jag vann ett par lovikavantar.
≈ Såg en hacker anställd av FRA hacka sig in på diverse hemsidor. Läskigt vad de kan.
≈ Träffade en fd kollega som inom kort tillträder som VD för ett Internetbolag. Om man skulle ta och be honom anställa mig som marknadschef då?
≈ Hittade killarna bakom skapandet av Atavahuset. Cool.
≈ Alla intressanta och mindre intressanta föreläsningar.
≈ Alla coola giveaways. I business to business snålas det inte. Skumpa serveras till affärslunchen minsann.
≈ Massa massa män att spana på. Men var var tjejerna?
≈ Massa hightech. Och jag blev alldeles knäsvag.

Och sedan åkte jag såklart raka vägen hem. Inte kan man åka och jobba. Japp, Crusty. Jag är en slacker. Öl snart då?

Finns i sjön

Jag tänkte skaffa en ny pojkvän. Både den nya och den gamla vet bara inte om det än. Här nedan har vi kandidaterna. Detta är inget som är officiellt så jag vill inte att ni snackar om det, framförallt inte med Italiano eftersom han skulle skicka hela maffian på mig eller honom, den nya.

Mina utvalda objekt kommer de flesta från Stockholm. Okej, två är från Uppsala, men jag är lite rädd att Labbet kanske varit där och krossat hjärtan. Så jag börjar med 08:orna. Förresten en är faktiskt från Malmö. Hur tänkte jag där. Pendla. Nja.. Men han får hänga med som reserv.

Jag vet bara inte var jag ska börja. Svårt att välja och ännu svårare att få dom att välja mig. Och att båda vill välja varandra är nog svårast av allt.Hälsning till Therror o Bling

Daniel knyter näven!

- - - - - - -

hallå,

Nu vill jag att ni tänker på något som ni riktigt riktigt tycker om. Jag vet ju inte riktigt vad som är er coup of tea men som exempel typ syltsmörgåsar, dry martini, hångling eller pizza. Tänk hur ni skulle känna er om två av era favorit saker bara försvann. Slutade tillverkas eller bara gick upp i rök. Jobbig känsla va! inte en känsla man vill ha ju! Precis så känner farbror Daniel nä ni båda typ samtidigt lösenordskyddar era bloggar.

Tack för ordet adjö! ;-))

TIA-lotten

Och vips så var besöksantalet nere på 10 om dan. Känns märkligt men också skönt. För första gången under min tid som bloggare vet jag vilka som faktiskt är här inne och läser. Äntligen Bloggkoll.

Det blev Berlin istället

Igår tackade jag nej till Jakes erbjudande. Ni vet det där om att bjussas över till Japan. Det känns inte rätt. Saken är den att Mr J fortfarande har livvakt, och jag ska nog inte hänga med någon som lever under dödshot. Han förstod. Istället blir det Berlin. Resan bokad.

Söndagsbikt

Drog en bio med Italiano ikväll. Precis vad jag behövde efter en dag i fosterställning. Jag blek, han brunbränt. Japp, fåfängan själv solar solarium. Vilket han verkligen inte behöver. Han är brunare på vintern än vad jag är på sommaren, utan att stekas bland lysrör. Vi såg Revolutionary road. Interessant film. Ångest. Undra just hur många i salongen som var par och vad som snurrade i deras huvuden efteråt.

Och igår. Då var det fest. Singelfest på Kungsholmen som avslutades med rundpingis och dans på Hornstulls Strand. Jag var dålig och kom aldrig till final. Men jag fick några nya vänner där runt bordet. Pingpong kingen och hanspolers.

Idag har jag kräkts tre ggr av baksmälla. Jag har mått skit. Trots detta missöde är jag nöjd med helgen. KÄRLEK.

Ligger lågt ett tag

Vi ligger lite lågt här ett tag. Det blir lösenordsskyddat i nån vecka eller två. Saken är den att jag fick ett mail av en av våra marknadschefer där där det stod: Anna, detta bör ligga i ditt intresse. En rapport från vår mediabyrå som skickats ut till Marknads ledningsgrupp. Där fanns en chatt med. Om firman, en chatt som ledde raka vägen till en profil och en viss blogg. Gissa vems? Eeeh, min såklart. Och då min blogg faktiskt går att komma åt från företaget visste jag ju att hey, de har klickat sig in. Till och med the big marknadsboss i Köpenhamn fanns med på sändlistan. Magsår. Typsikt att detta ska ske innan bonus och löneförhandling eeeh. Svettas lite lätt.

Om nån vecka har de förmodligen tappat mailet, och jag kan åter släppa spärren.

Dumma dumma mediabyrå som hänger ut mig så där till mina chefer. Vet hut!

Lästips

Här har vi en krönka från en av mina favoritbloggare. Shit, han e modig. MODIG!

Jag tänkte att jag framöver skulle ta och presentera de bloggar jag gillar och diggar. Tror faktiskt jag ska lyfta fram dem under min kategori som heter Gästbloggare -- efersom antalet gästbloggare är så gott som obefintligt.

Dax att fylla min patetiska blogg med något vettigt. Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska presentera bloggarna på ett rättvist sätt. Fortsättning följer.

Bara vara vänner

När inte jag klarar att göra slut, så gör han det. På ett fint sätt via telefon efter en lång chatt på FB. Saken är den att den olyckliga i vårat "förhållande" har varit jag. Olycklig pga dåligt samvete. Han är inte dummare än att han märker det. Han är fantastiskt klok min fina forskare.

 


Devolv me

Jag har alltid funderat på hur jag skulle se ut om jag föddes för 1.8 miljoner år sedan. Nu vet jag.

Här har ni Blingbling som Homo Erectus. Stilgt.

Ta er en titt själva.Om ni undrar varför jag försvunnit
Älskar inte

Det slog mig plötsligt att alla hjärtans dag är på intåg. En dag som ger oss singlar lätt ångest. Men bara lätt. Trams säger vi, fast innerst inne vill vi såklart bli uppvaktade. Speciellt denna dag. Den gör oss påmind om vad vi inte har. Kärleken. Just denna dag brukar vi singlar ta hand om varandra extra mycket. Kanske är det t o m så att det är vi som skickar flest SMS, mest blommor, köper choklad och kramas. Alla hjärtans dag är singlarnas förlorade hjärtans dag.

Vem jävlas?

Ok. Jag skulle aldrig nämnt drömmen. Den att någon hackar. Hackar på min blogg. För just nu händer det grejer. Borta är min profilbild och borta är min bakgrundstapet.

Vem är du som jävlas?

But why.

Måste va Webblogg som fuckar up. Säg att det är så.

----------------------

Edit: Profilbild på plats.

Om min blogg uppför sig konstigt eller inläggen freakar ut -- säg till. Det var ett jäkla meck att publicera. Gaa, spöken. Kanske Boten Anna.

Censur och åtkomst nekad

Idag fick jag den. Käftsmällen. Den tog ska ni veta. Jag var liksom inte beredd, fast jag innerst inne anat dagen D. Min arbetsgivare -inte poppis just nu- har spärrat åtkomsten till bloggar. Alltså, det är så ruttet. Wordpress, blogg.se, blogspot, ja tom bloggy.  Den enda bloggen jag kommer åt är min egen, de glömde nämligen webblogg. Humor så säg. Alla som sufar på webblogg räck upp en hand. Er kan jag följa. Jag upptäckte också att jag inte kan publicera. För där loggar jag in via blogg.se.

K-u-K också. Om min arbetgivare hade haft en pung hade jag hoppat på den. Med klackar.

Så nu vet ni varför det framöver kommer att bli väldigt tyst från mig. Väldigt tyst.

Det är så sorgligt.

Vad ska jag ta mig till? Ligga mednågon på IT?

Hackad

I natt drömde jag nåt fruktansvärt. Lätt den värsta mardrömmen på 2000-talet. Tänk er följande: nån hackar sig in på mina internetkonton (min blogg, Bloggy, FB etc) och skriver fula saker. Då menar jag sånt som är riktigt snaskigt nasty.

Hela bloggvärlden vände sig mot mig i natt. Det var liksom värre än den värsta skolkatalogsmobbingen ever. Jag dog. Drömjäveln förföljde mig sedan hela natten och i morse var jag tvungen att logga in överallt bara för att kolla. Att det var en dröm.

Det var en dröm.


Myrornas krig

Vad var det som hände? Myror kryllar i ditt huvud. Och där lär de myllra tills nästa gång vi ses.
Jag tror inte du klarar det här. Inte jag heller för den delen. För jag känner mig just nu som elaka häxan. En kall hård sten. Inte alls som den diamant du säger att jag är.

Ta steget. Lämna mig. Du måste, för ditt eget bästa.

Saker som muntrat upp idag:
*Släkt från Boden på intåg*

Dubbelt dum


Glashus

Ibland undrar man hur resonemangen bakom slutna dörrar går.Foto Blingbling: The office


Kort sagt

Hur många av er mikrobloggar? Jag har kommit på att jag gillar det. Enklare att leka med ord. Och det går snabbt. Däremot kanske det inte ger värst mycket utrymme till reflektion. Dialogen blir kort. Samtalet lite väl cuttat. Men jag har alltid älskat korta meningar. Kanske därför en 3:a i svenska. Jag skrev fult och... ja, kort.


FB är en slags mikroblogg i sig. Det gillar jag. Faktum är att status är det roligaste på hela FB.


Här kommer några av dagens favoriter:


- Jag är vad jag äter - söt.

- Kan inte bara den här drömvärlden fallera.

- Har gått om en massa mesar på bloggportalen.

- ska du äta hela den här själv?

- Jag lever på potatis, mat är inte gratis.

- Gör allt för att bli omnämnd i en blingblingblogg.Vad har du mikrobloggat nåt idag?

Närkontakt

Dax för en gästbloggare! En historia som utspelade sig i natt. I en liten by någonstans i norrland. Dvs "hemma".

- - - - - - - - - - - - - - -

Måste berätta för dig vad som hände inatt. Jag vaknade 02.00 av att kattorna rusade upp ur sängen. När jag slog upp ögonen var det ljust som på dagen ute. Jag steg upp och tittade mot uthuset och där såg jag sex till åtta jättestrålkastare inne i skogen bakom källaren. Jag blev lite skakis och tänkte att "faan det är nog ett ufo". Men när jag lungnat mig lite så såg jag att det vare en sådan där jätteskogsmaskin som hade börjat avverkar bakom mitt uthus. Jag klädde på mig och gick dit för att prata med föraren och han sade att han avverkade åt byn som har ett skogsområde bakom mig. Sedan skulle han avverka åt KN. Det innebär att jag får mera förmiddagssol hos mig.

/PappaFoto: Lennart Örnebro


Publicera nåt

Nu får ni ta och uppdatera era bloggar. Om inte hotar jag med att istället följa och läsa riktigt obehagliga teenbloggar. Vill ni det va? Vill ni det?

Busbama

Jag vet inte, men är de inte lite lika?


På kartan

Obama är inte bara namnet på en president. Det är också en stad i Japan. Jag undrar om Obama åker snålskjuts på Obama?

Obama betyder liten strand om jag inte minns helt fel.

Har jag förresten nämnt att jag kommer från en by som heter just Strand.

Blir jag statsminister då?


Nojs

Så har vi dageninnannojat. 1 folköl, 2 skivor salami, tre sorters ostar och en sallad senare ligger jag åter i min soffa.

Funderar på följande:

-  Ashemskt att inte veta
-  Varför envisas han

Gud, jag borde sätta lösen på min blogg. Den skulle bli så mycket bättre. Synd bara att jag är för egoistisk för att göra det.

Nojar vidare, men inte här.


What have I done to deserve this?

how am I gonna get through
how am I gonna get through
I brought you drinks
brought you flowers
I read your books
we talk for hours
what have I done to deserve thisNej, det var inte den hälsningen jag fick med blommorna. Snarare en känsla jag just fick.
Älskade vän. Tack för blommorna. Jag förtjänar dem inte, men tack.

Vad är väl en bal på slottet?

Det är så tyst i bloggvärlden ikväll. Är alla på Nalen? Kanske man skull få härja där om bloggen blev ett deltidsträsk.

Nu ska jag renbädda sängen. Så kul är min kväll. Jag sov utan sängkläder i natt, hu äckligt, för jag orka int bädda igår.

Sssschy!

Nä, jag har inget duntäcke. Jag har ett sånt där snusktäcke som man lägger över hästen i vintertider. Men hellre det än en plockad gås.

Känner hat

Ge fan i att spara in på cancervården! Den behöver snarare mer pengar. Få cytostatika sittandes. Tjena. Sitta en hel dag (för så lång tid tar det) när man har en kropp som kukat ur?! Hur tänker ni?
Jag är en singel i ett förhållande

Så mycket att blogga om, så lite tid. Men nu, bara jag, i en något bakisfilosoferande pose.

I helgen har jag levt i ett parförhållande. Jag har ätit både middag och frukost med en man (samma man såklart), tagit promenad, gått på museum och avrundat med bio. Jao, vi har lekt par fast vi inte är det och för att vi båda vill vara det --men inte kan bli det. Tortyr? Inte för mig, men kanske för honom.

Jag är nöjd med min helg, men inte helt nöjd med mig själv. För min relation med Italiano är precis som min relation med Krille, fast tvärtom. Då var jag kär, men inte Krille. Jag lovade mig själv att aldrig utsätta mig för det igen. Och vad händer? Istället utsätter jag andra.

RSS 2.0