Norrland, här kommer jag

I eftermiddag gör jag en Fröet och flyger med vinden norrut. Jag landar i utkant av Ume, vid älvens brus. Jag ska till min egna kräftskiva som jag ordnat på korrespondens via mail, msn och sms. Ett party i mitt lilla torp. Ingen el inget vatten, bara vedeldat. Åh vad vi ska basta och chilla. Och ni får en paus från min blogg. En blogg mindre för er att läsa och kommentera. Blingbling får semester och även ni får http://blingbling.webblogg.se/semester.


Skönt

Tänker du kakla om ditt badrum? Då kanske du ska låta dig inspireras av denna sköna konstnär.
 
Filipe Cama 

image431

Oj, gäsp

Jag har bloggat lite i veckan, har ni märkt det. Kanske tror ni att jag inte har något att säga, men fel, fel, fel. Jag vet bara inte hur jag ska säga det. Därför låter jag bli. Jag kastar in bilder och Youtubefilmer istället. Så enkelt.


Det händer saker hela tiden. På dagarna, kvällarna, helgerna, nätterna. Fasen, jag vet hur jag ska sortera allt. Tiden går fort ... på riktigt. Missar jag saker eller hinner jag med?


Förresten, i natt drömde jag att jag drack Yes diskmedel. Varför gjorde jag det? Det spred sig såklart i blodet och bubblade sig. Jag såg  ut som en lödderslödder och blev instängd i gamla jordkällaren på pappas tomt. De borrade ett hål i porten så att jag kunde andas ut mina bubblor. Där skulle jag sitta i tre veckor. Fy fan. Sedan vaknade jag.


Ett klipp historiaÅret var 1993!

my precious

Jag älskar min Ipod. Vet ni varför? Jo, för podcast-radio. Det är fan oslagbart. Jag kan lyssna på vad jag vill när jag vill. Nästan. För mig som är radiofreak är detta en revolution. Fy fabian vad flexibelt. Eftersom jag alltid missar mina favvoprogram kan jag numera ladda ner dem. Jag sitter tex just i denna stund och lyssnar på Mark Levengood som sommar pratare. Penismakaroner och kärlek till Jonas. Och Fröet, jag har såklart alla avsitt av Mammas nya kille.


Veckans Pez-nyhet

image430

Pest eller allram est

Dom där danskarna bli min död. Nu har de lurat ut mig på nattklubb. På en måndag. Och vet ni när jag måste vara på jobbet imorgon? Jo, 08:00. Fy fan. Så har jag fastnat på Fejsbok oxå... Näääää. Kl är mycket. Hjälp!

Imorgon e en annan dag. Den blir plågsam, smärtsam och djuriskt långsam. Och jag kommer att följa exakt samma mönster.

Sköna söndag

Idag har jag gjort det enda rätta. Jag har lega i gräset och latat mig och låtit andra jobba.

Trött löpare till Blingbling: Det ser skönt ut!
Blingbling liggandes i gräset: Mmmmm. Jobba, jobba, jooooobaaa!


image429

Hellre roligt än oroligt

Radiumhemmet har inte hört av sig på hela sommaren. Jag borde jubla över det men känner istället en klump i magen. Sist lämnade jag inga blodprover. Inte heller gjorde de en magnetröntgen. Skönt men också förbannat oroligt. Är alla celler i min kropp friska? Det är en tanke jag tänker en så där 10 ggr om dan eller fler.  Kommer cancerhelvettet att förfölja mig resten av livet? Jag blir så trött på detta.

Jag vill ha roligt, inte oroligt!

Giving up f**k for food del II

På Street och Tanto är det mat som gäller denna helg. Blingbling har frossat Stryckselepalt, Kågekaka, Gotlandsostar, tryffel, marmelader, hjortronkola, honung och andra gourmeträtter. Pratat med norrlänningar och druckit kokkaffe har jag också gjort. Det har varit en mumsig mustig dag som avrundats med en kall öl i solen på Skånegatan. Den lär bli två eller tre efter vår middag som står på spisen just i denna skrivande stund. Varför sitter jag här och skriver förresten? Jag borde hjälpa mamma med maten. Gud vad man äter när man har föräldrar på besök. Det tar liksom aldrig slut.

Efter vår middag ska vi piffa oss mamma och jag. Vi har en dejt med läckra killar. Vår dessert.


image427
                           Foto: Blingbling

Nyskapande

En förutsättning för att Blingbling ska blomstra är att liv, rörelse, djärvhet och närvaro pyr & flammar upp. Sedan ska det såklart brinna för evigt, men ändra skepnad. Det gör det nu. Jag trivs. Nya projekt och nya kollegor. Vackra lösningar och nyskapande form. Hurrah. Sedan är det förstås lite pissigt att jag måste åka över till grannlandet. Ni vet, där jag inte förstår språket. Men det kan jag ta.


Nu ska jag stressa vidare till nästa möte. Så här kan det se ut.


image426

Husmorsskola

Blingbling: Men åååh, var kastar man strykjärn?
Mor: Varför ska det kastas?
Blingbling: Jamen kolla (visar det och skäms). Jag råkade smälta ett billigt syntetlinne.
Mor: Men det fixar vi ju till med lite stålull och diskmedel.
Bling: Eeeh va?! Går det (lättad). Då behöver jag ju bara köpa ny strykbräda.
Mor: Va, varför då? Det räcker ju med att du köper nytt överdrag.
Bling: Överdrag? Skojar du? Kan man... ja men titta. Det är ju fasen avtagbart.

Mammor är bra. Nu sparade jag hundralappar. Jag hade hivat allt. Skojar inte. Och fatta, jag hade stålull hemma. Äntligen kommer det till användning. Förresten, tugga inte på stålull.
image425

Trött(en)samt

Trött tjej får för sig något alldeles vansinnigt. Klockan 24 går hon ut till balkong i trapphus och skakar matta. Vet ni hur mycket det låter? Som värsta pistolskottet fick jag just erfara. Jag väckte nog Jerk.  Stackarn tror det är knarkartanten som försöker med något.

Ensam med grannar runt i kring släcker jag nu lampan. Imorgon är ensam tjej inte ensam längre.


Uanvendelig

Idag har jag lärt mig ett nytt danskt ord. Uanvendelig. Tror att det betyder otjänlig, paj, kass eller trasig. Precis så som jag känner mig. Men imorgon, då kommer en alldeles speciell person med nattåget från Norrland. Det rullar in 07:45 och jag ska stå där på perrongen. Först då blir jag hel.


Nyheter

Andra bloggar om nyheter vad gäller kläder, dagens outfit och accessoarer. Jag bloggar om PEZ. Här har ni de senaste nyheterna på den fronten.

image424

Den längsta natten

Vi har båda ont, men på olika sätt. Du väcker mig. Du gråter och ber om min hjälp. Jag ser rädslan i dina ögon och förstår allvaret. Chocken. Jag kramar dig, du kramar mig. Det där med att trösta är jag inte värst bra på. Jag är den som faller i gråt. Du vill klara dig själv och du inväntar taxin. Du ber mig bli din budbärare. Du är stark och säger; sånt händer. 

Idag har jag framfört ett jobbigt budskap.

Min typ av tjej

Om jag var född på 20-talet hade jag lätt hängt med denna tjej. Om hon tyckt om mig dvs. Det kan störa mig något att jag klämdes ut på 70-talet. Damn!


image423

"Uppriktigt sagt är jag verkligen väldigt
lite intresserad av mig själv."
 

Men du Astrid. Jag är väldigt, väldigt intresserad av dig.


Men här finns också shity assholes

Yäkk, nu är det en kille här på Internet som tafsar. Jag som just skulle somna in. Hur ger man en käftsmäll i cyber? Att endast blockera känns för klent. Jag vet av erfarenhet att han dyker upp i annan skepnad. Han är inte dum, bara dum i huvet. Jag tar tillbaka det där med att jag vill flytta till Internet. Nä, jag trivs bättre här. I den riktiga världen. Bloggvärlden däremot, är min semesterort. Måtte han inte hitta hit.

Förresten, jag tar en bloggpaus i några dar. Inte för att jag behöver det, utan för att jag måste. Affärsplanering väntar med mina danska kollegor. Det känns väl sådär. Vi ska åka ut till havs och jag kommer inte undan. Jag kommer att freaka ut och göra en Ernst.
Rastlöst surfande

När jag klickar mig planlöst omkring hittar jag de mest märkliga sidorna. Alltså internet. Det är en skojig värld. Jag vill flytta dit.

Titta vad jag just skapat. Känns som jag utvecklats från klottrare till cool grafittiskapare på 4 sekunder.

Kan inte du heller sova? Laja här vettja!image422

Ett misslyckande

Jag sprang in i den beryktade trottoaren. Jag bröt mitt lopp. Ledsen för det. Hos mig fattades både ork och vilja. Åh, jag vill bara gråta nu. Kompisar som är nyfikna på hur det gått ringer och ringer. Pallar inte svara. Jag vill inte erkänna för dem vad som hänt. Jag vill knappt erkänna för mig själv. Några vet. Jag fick just ett sms. Där står; du suger!

Nä, nu struntar jag i att älta det här. Jag bör ta hand om mina skavsår istället.

image421


image420

 
Till er som har kondis och fysik. Midnattsloppet är helt fantastiskt trevligt. Till er som saknar kondition; sätt er på en bar och titta på spektaklet. Njut av din öl och låt andra jobba! Jag borde gjort det.

Dopat mig baklänges

Neeeeeej, det här är inte bra. Jag som bara skulle.... Vilket ledde till...... och nu ligger jag här med ångest. Midnattsloppet, som ska springas (joggas, kräkas, gå, masa, krypa) imorgon och allt. Hilfe. Varför gör jag så här? Men middagen var god. Sedan tog jag faktiskt en promenade från Horan till Skanstull, vingligt iof i mina sandaler med klackar. Skavsår och skratt. Kanadensarna tappade jag på vägen.  Men jag är hemma nu och jag ska sova gott.

Bigbrother ser dig och vi vi ser på TV

Jag minns Bigbrothermarathon på söndagarna i Hässelby. Vi satt i soffan eller låg på golvet. Förutom tv:n var det oftast tyst. Bara ljudet av oss tuggande på ostkrokar hördes. Då och då dizzade eller kommenterade vi något i rutan. Så satt vi varje söndag. Helt apatiska och såpfanatiska. Men vad fan skulle vi göra. Allvarligt. Vi saknade en hobby, men var nöjda med vår tillvaro. Trygga i vår egna lilla bigbrothervärld.


Idag, några år senare har vi ryckt upp oss ur såpträsket men saknar fortfarande hobbies. I alla fall jag. Däremot har jag mål. Alltid något. Tick-tack, tick-tack!


En affärsidé uppkommer

Tusan, jag har tappat ett minne. Ett minne till en låt som jag hör i mina lurar. Jag tycker inte om det. Det är så satans svårt att ersätta ett minne om det bara är borta. Du kan ju t ex inte låna ett av någon annan. Inte ens på biblioteket kan man.


Blingbling: Hej, lånar ni ut minnen? Gärna något som påminner om det jag just förlorat.

Bibliotekarien: What!? (och vinkar sedan på securitasvakten).


Ett tag kunde man faktiskt låna en åsikt på bibblan. Minns ni det? Då fick man prata med en person som hade en viss åsikt. Jag tror möjligheten till detta försvann lika snabbt som den dök upp pga brist på just åsikter. Så synd. Eller så bra, för jag fick just en affärsidé.


Man skulle kunna skapa en pool av människor med olika åsikter och beteenden som andra kunde få hyra. Till nästa möte skulle jag t ex behöva en pain-in-the-ass-snubbe som kunde ta all skit och läxa upp mina uppdragsgivare. En bitch helt enkelt.

Man skulle kunna ta bra betalt.


Om man skulle ta och försvinna

Här sitter jag och sippar kaffe och har det bra. Samtidigt (jag kan göra flera saker samtidigt faktiskt) läser jag en artikel som intresserar mig.


Bloggare, vet ni vad? Det senaste tolv månaderna har det inkommit 7 214 anmälningar till polismyndigheten om människor som försvunnit. I Sverige alltså. Låter mycket tycker jag. Alltså ta mina hemtrakter Västerbotten. Där anmäldes 41 personer som bortsprungna. Vart tog de vägen?

Här är hela listan på antalet anmälningar om försvunna personer under perioden 1 augusti 2006 - 31 juli 2007 (källa nyhetsbyrån Siren):

Stockholm 1 767
Uppsala 189
Södermanland 434
Östergötland 367
Jönköping 185
Kronoberg 95
Kalmar 147
Gotland 23
Blekinge 54
Skåne 815
Halland 278
Västra Götaland 1672
Värmland 81
Örebro 233
Västmanland 240
Dalarna 154
Gävleborg 121
Västernorrland 194
Jämtland 46
Västerbotten 41
Norrbotten 78


Nu kan man ju ställa sig frågan; Hur många av dessa har kommit tillbaka? Det nämner inte journalisten. Så typiskt, typiskt journalister haha. Jag vill fan veta. Ska jag ta och ringa Rikspolisstyrelsen kanske?


Kul en natt

Finns det inga nattbloggare? Det känns alltid så ensamt i bloggvärlden vid denna tidpunkt. Alltid. Hoho, nån där? Inte sover ni väl redan? 

Vad är det för nöje med å bada?

Maken till sur hund får man leta efter.
Du är inte alltid hundens bästa vän.

Du och jag bloggen

Snart fyller vi ett år bloggen och jag. Till en början sa jag till mig själv, well det lär bli två veckors bloggande max, ett år senare sitter jag här. Jag har bloggat mer än jag hade planerat. Jag har skrivit fler inlägg än vad jag drömt om. Jag har övat, raderat, formulerat, skrattat, gråtit, kommenterat och dominerat.


Varför blogga?


Svaret är enkelt: Det är befriande, roligt, spännande, underhållande och bekräftande. Som en ventil. Det låter kanske som en dans på rosor, men det är det inte. Lika roligt som det är att blogga är det också frustrerande. Det kan bli till ett tvång. Att ständigt måsta uppdatera eller kommentera.


På min blogg har jag trevat mig fram. Jag har skrivit lite om min sjukdom och mina tankar kring den. Jag har bloggat om dejter fram tills att en av mina dejter hittade ett inlägg och kommenterade haha, och jag har intagit olika ironiska poser. Jag har följt en slags blogginstinkt. Min blogginstinkt.


Till en början intresserade jag mig för hur en blogg skulle se ut och vara. Med tiden har det omvandlas till en slags nyfikenhet på vad min blogg faktiskt kan bli. Min blogg är min blogg.


Håll utkik efter ettårskalaset.


Charmigt på charmtoppen

Hahaha, jag hittade ett av mina X på charmtoppen (Spray Date). Jag vet inte om jag ska reta honom eller ge honom cred. Eller X och X, vi dejtade en vår. Året var 2004. Den som får honom blir lycklig, de vet jag. Det är en mycket fin kille. Hur är det möjligt att han är singel? 

Nä, nu ska jag klicka mig in på SD igen och se ifall jag finner lyckan. Kanske borde även jag ge honom poäng. Det vet jag att han är värd. 

Förresten - ni bloggare ligger alla etta på min charmtopp!

Rör vid din granne

Jag är uppvuxen på stora ytor. Kanske är det just därför jag faller för det lilla, dvs compact living. Ta dessa lägenheter t ex. De är ju för underbara. Ibland kan jag önska att arkitekter här i Stockholm hade friheten att flippa ur. Fullständigt! Insane! Att de fick utrymme för sitt skapande. 

De gulliga lägenheterna på bild finner du i Japan, var annars. I Mitaka, en förort till Tokyo. Etta med kokvrå för den som bor i bilen helt enkelt. Men åååh så fina!  

image418

Via

This is way I'm hot

Jag kommer aldrig mer behöva ta med mig handväskan ut på krogen. Allt jag behöver ryms nämligen i mina nya byxor. Fett nice. Nu behöver du inte hålla reda på min handväska längre Micke T.


Den som sköter sig snyggt och är snäll mot mig kommer att bli den lyckliga att ärva dessa. Lyllos, lyllos den. Det säger jag bara.


Livet känns faktiskt ganska mysigt nu. Why? Jomensåatt:


♥ Jag får gulliga sms
♥ Det planeras kräftskivor, just nu tre parallellt

♥ Jag har en fantastisk chef som ger mycket beröm

♥ Allt känns stabilt, rädslan e borta

♥ Midnattsloppet på lördag

♥ Kompisar som återvänder
♥ Nya vänner som infinner sig

♥ Kärlek och närhet från söderort


Bitarna faller på plats

Jag har löst Rubriks Kub. Det tog mig 33 år, men skam den som ger sig.


image415


Här fixar du din kub.

Något skoj är på gång

En hälsning från Liten Frö dök upp på Facebook. Jag är på! Dax att smida planer!

image412

Lurigt tvångtix

Jag är verkligen ingen telefonmänniska. Så fort det ringer måste röra på mig. Jag måste göra saker helt enkelt. Det blir små tvångtix så som att öppna och stänga lådor, flytta på saker, eller som senast gå fram och tillbaka som Baltazar look a like. Allt detta bidrar till att jag knappt kommer ihåg vad personen jag pratat med sagt eller vart jag förflyttat saker. Gissa om det är störande. Både för mig, den stackare som ringt och mina kollegor.

Ååååh nej, nu ringer det igen. Ska jag svara?


Jag ger mig

Att tänka nytt är dessvärre inte detsamma som att tänka rätt. Det fick jag just lära mig. Varför?

Jag skulle vilja ha så här kul på jobbet. Men nu känns det bara.... Gaaahaaaaaaa. Hilfe!

Klippet har jag förresten hittat på Kajens blogg? Kajen och alla ni andra, hur har ni det på jobbet idag? Här suger det.

Den 6:iga rösten

Jag ska på dejt ikväll. Det känns kusligt. Jag är lite ringrostig nämligen. Fast rost går att fixa! Han vill bjuda mig på mat och då är det inte på restaurang. Mannen vill laga maten själv. Herreguuuud. Bara han inte ber mig om hjälp med nåt. Jag vet ju inte hur man gör mat, eller lagar eller tillreder.


Han ringde mig igår och hade helt sjukt sexig röst. Så nu är jag kär i en röst. Kan man bli det? Tänk om karln är lika sexig som rösten, då ni. Men hur stora är oddsen. Jag brukar få plöja en 10 dejter innan jag stöter på passion och personkemi. Eftersom jag gjorde det på senaste internetdejten lär ju oddsen vara minimala att jag ens får eller vill hångla på denna. Han ser dock läcker ut på bild. Inte för att det är det som avgör. Ge mig en sexig hjärna och ett varmt hjärta, ge mig självförtroende och generositet - och jag faller direkt. 

Killen följer förresten trenden. Han har ett udda efternamn och han är musiker. Inte en fotograf denna gång alltså.


I dagens horoskop står; Det händer inte mycket nu blablabla.

Alltså vaddå, det händer ju hur mycket som helst.


En dejt med Alexander Skarsgård

Desperata hemmafruns blogg hittade jag testet 'Vilken kändis dejtar du'. Till min stora lycka blev det Alexander och inte Svennis. Nu väntar jag bara på att han ska ringa.

Testet hittar ni här.


image411Vem blir din dejt?

Psst: Om jag skulle få för mig att jag var lesbisk, ja då är det jag och Madde som går på dejt.

Fuktigt värre

På 7-11 idag

Okänd snubbe: Är du alltid så där, eeeh rufsig?
Blingbling: Va?!
Snubben: Jag menar ditt hår.
Blingbling tänker: Oj, han tycker jag har ett knullrufs. Gud så jävla pinsamt.
Tyyyystnad.
Blingbling: Jag önskar det var välkammat, men det är fukten du vet.
Snubben: Eeeeh va?!

Alltså, i denna luftfuktighet är jag krulligare än ett får. Det är inte knullrufs, tyvärr. Och naij, Uggla är inte min pappa. Jag är blond ni vet...

Till min bror - gitarrnörden

Det är söndag idag och jag vet nog vad du gör. Du lirar gitarr. Det har du ju gjort så länge jag kan minnas. Tappert har du försökt lära mig också. Jag var ju riktigt duktig där ett tag. Nästan som denna lilla kille. Ibland kan jag sakna ditt gitarrspel. Det jag både älskar och hatar. Det vet du. Snart kommer jag hem. Då ska du få spela för mig.


Vad segt det går

Hur många exabytes cirkulerar där ute egentligen. Min uppkoppling är så seg att klockorna stannar. Är det vi som bloggar för mycket, eller vad är det som händer?

Till alla som undrar; mitt vita tema håller i sig. I stället har jag fikat upp min månadslön. Jag har också hunnit med att handla blommor på hötorget och dra en bio med Micke. Men vad ska jag hitta på imorgon?

White weekend

Vilken skön kväll det varit. Jag klarade testet. Nykterhetstestet. Lyckades hålla mig unden P:s fest på Bjuholmsplan, sedan klarade jag även öltestet hemma hos torsdags L. Det är säkert, jag drack vatten. Nu undrar ni säkert vad jag gjorde hemma hos L. Jo så att... Jag tittade på Pridebilder han fotat åt QX. Ingenting annat. Som tack fick han såklart en gul tomte. Hemma hos L smet jag in på toaletten för att spana efter tjejprylar. Jag hittade inga. Men han träffar någon, det har han berättat. Det är jag såklart jätteglad för. Några av hans sköna kompisar dök förresten förbi. Jag hade inte träffa dem förr men mysiga var de. Kanske stämmer mitt horoskop trots allt. L presenterade mig som sin SD kompis. Lite gulligt tycker jag, och de är ju vad vi är, SD kompisar. Jag klarade testet ytterligare en sväng när de skulle gå vidare på barrunda. Jag har bättre karaktär än Skålmannen. Och nu sitter jag här. Duktiga Blingen.


image410

Denna tomte bor numera hos torsdags L.

Börsraset fortsätter
Ta kommando

Dagens horoskop i City


Väduren 21/3-20/4


En fest blir mycket rolig och det beror mycket på att du släpper loss och tar kommandot. Några nya bekanta gör starkt intryck på dig.

Jag som ska ha en vit helg utan utgång. Går det under:
a) Fest
b) Släppa loss
c) Nya bakanta


Kungen av Kocksgatan

Vem äger och regerar på Kocksgatan (egentligen)? Inte är det väl fortfarande Petter?


Någon som vet?

Sover du gott om nätterna?

Fredagsfyran ja, den glöms så himla lätt bort. Men inte idag. Av nån konstig anledning kom jag ihåg den. Temat för dagen är sova.
 

1) Vad har du på dig när du sover, om något?

Trosor eller naken, ibland i ett linne om jag har gäster.


2) Sover du på sidan, på rygg eller på magen?

På mage.


3) Bäddar du sängen varje dag?

Ja alltid, notorisk sängbäddare är vad jag är.


4) Har du med dig något i sängen (gosedjur etc)?

Bara hårda prylar för tillfället (dator, dildo och mobil).Nu undrar Blingbling, hur står det till med era sovvanor?


Använd kondom

Alltså det är något med den här reklamen som jag gillar. Jag garvar varje gång jag ser den. Min kompis däremot tycker att den är avskyvärd. Hon förstår liksom inte alls humorn.  Vad tycker ni?

Förlåt kvalitén, men jag hittade den inte med bättre skärpa.

Soloquist

Det finns många slitna, svultna, bortglömda, ensamma, eftersatta hjältar i mitt Stockholm. Och nu ska jag hylla ett kluster ur denna skara. Jag tror nämligen de saknar en blogg som för deras talan eller lyssnar på deras rop. 

Hallå där ute alla singlar. Kom så får jag krama er. Jag ser hur ni fortarande glöder. Jag ser er på SD, MP och Match. Men hur mår ni?

Ni behöver lite värme. Jag ska försöka sprida och dela ut allt jag har.

Och ni... Ni är absolut inte brotglömda. Jag tänker på er varje dag. Mina hjältar. Låt oss ta hand om varandra. Låt oss bli en stor familj. Låt oss bli tillsammans. Jag älskar er.

Var är du lilla råtta?

Vet ni vad mitt jobb handlar om. Det handlar om att kika på och tycka till. Jag jobbar med marknadsföring och kommunikation. Styrd som en marionett av jurister, produktansvariga, byråer och Keeaccounts. Därför är det så skönt med bloggen. Här kan jag skriva vad jag vill så länge det rör mig och inte stör dig.


Den här dagen kommer bli tämligen intensiv med en hel del på agendan. Jag ska dricka kaffe, blogga, surfa in på www.aftonbladet.se, dricka kaffe igen, äta lunch, äta glass, läsa mail, läsa bloggar, dricka kaffe, äta muffins och gå hem.

Och nu ska kontorsråttan börja jobba. Varför börjar jag meningar med och egentligen?

Jag behöver en dubbelespresso här borta!

image409
Kontorsråttan


Du är vad du äter

Många tror kanske att japaner bara lever på sushi och sashimi. Men icket. Detta klämmer de i sig på en vecka. Det går loss på en runda slänga 37 699 Yen. Oishii da ne! Och säkert nyttigt som bara dem. Jag gick ner 5 kg sist jag var i japan.


image408

                                                                                                                                                
Källa

Nä nu jäklar

Någon har våldtagit min låt. Lyssna själva. Varning, den är något NSFW. Håll åtminstone för öronen på barnen, om ni har några som vistas i närheten dvs.


Har du svaret?

Jag skrev ett långt blogginlägg under lunchen. Men njet, det går inte att publicera. Däremot att reducera och censurera. Jag lyckades tillslut skala ner det till en enda fråga:


Omtanke utan baktanke - existerar det?


Sommartider hej hej

Jag har visst försovit mig. Attans. Men på kontoret kör de sommartider så skit samma. Och nu är en väldigt intressant person online på MSN. Stressigt värre. Idag blir jag väldigt sen. Väldigt sen.

När brukar ni droppa in på jobbet?

Falsksång och felhångel

Det gick väl sådär när Blingbling skulle kyssa Anders. Han duckade.
Vaddå, är han upptagen?! Näääääää. Shit!

image401

Annars var det trevligt. Tyckte Blingbling. Anders han flyr landet han.

♥ Ååååh vad jag kommer att sakna Allsången. Och åååh vad jag sabbar min coola image igeeeen.

Här är några fler sanslösa mobilbilder fotade av mig, mästerotografen.Tack SVT (CT) för att jag fick va med, och tack Linda som gjorde mig sällskap. Ett stort tack vill jag också rikta till Thaitanterna på Djurgården som fixade en fantastisk middag till oss. Och hoppas nu att ni alla får en hejdundrande krätskiva. Även du Anders ;-) Var försiktig med nubben!

O'boy!

Pissar du i vattnet?

Gud vad jag irriterar mig på medelåldersmän som inte kan crawla ordentligt och som inte ser sig för. Vad är de med dem? Ännu värre är det när de ska ge sig på fjärilsim. Jag ba, hallå. Svallvågor blir till kallsupar för oss andra. Fatta! Och sluta pissa i vattnet. Det får bara barn upp till 4 år göra.


Mina rötter blev till fötter

Jag har inte bloggat om mina hoods. Tror nog ingen av er egentligen vet vart jag en gång växte upp. Var jag tillbringade mina första levnadsår. Jag säger ofta att jag är från Umeå. Det blir enklast så. Men det stämmer inte riktigt.

Jag är uppvuxen i en liten by som heter strand. När man googlar byn får man fram
detta, detta och detta. Det finns en och annan bild också, men jag tänkte bjuda på denna.


image400
På bild ser ni Rotet (huset kallas så), Gunsans spår i snön och pappas bil.

När jag sedan blev tonåring blev mina rötter fötter. Jag flyttade runt runt. Först Ume, dit jag flyttade under gymnasiet, sedan Lund, Tokyo, Gifu och Umeå igen. Och för fem år sedan lockade Stockholm. Undra just vart nästa flytt tar mig? Och är det åter dags för mina fötter att bli till rötter?

Långholmen i sikte

Idag är det måndag mina vänner. Jag känner mig trött. Kosan styr mot klippbad i mina tankar, men jag sitter fast i fotboja i glashuset. Det närmasta jag kan komma vatten och vila är att ha fötterna på skrivbordet och sörpla te. Så nu gör jag det. Men fan, kan kollega MT så kan väl jag. De väntar på mig på Långholmen nu. Varför har just jag samvete och arbetsmoral? Varför är jag så dålig på att smita från jobb? Vem tackar mig för det liksom?

Nä nu drar jag bannemig. Blir chefen sur får jag väl slänga in en lapp om komp.


Kategori utan magi

På min blogg har jag surrat fritt inom mängder av områden, men vissa kategorier är helt döda. Hur ofta har jag t ex gästbloggare. Hallå, jag har bara haft två.


Helly, kom tillbaka. NU! Annars ryker denna kategori.

Och veckans gästbloggare heter den t om. Skrattretande ju.

Hur får man gästbloggare förresten?


Avkopplande

Det bloggas inte mycket här på Blinblings URL. Jag har haft så sabla ont om tid. Flängt hit och dit ni vet. Det blir lätt så när man har besök av vänner. Fullt ös från dag ett liksom. Idag däremot har vi tagit oss en vilodag. Jag har bland annat sovit på klippor på Ingarö. Det var väldigt avkopplande. Jajamen, även hunden Puma slapp koppel. 

På öns klippor såg vi en och annan nudist. Tydligen rätt vanligt förekommande ute i skärgården. Jag blir väldans full i skratt av dessa nudister när de skuttar runt på klipporna. Du vet, naket är inte alltid vackert. Idag var nakenheten mest komiskt. 


image398

Här solade och sov vi. Om vi var nakna? Hahahha, det avslöjar jag inte.

Blingbling Älskar Mer och Pride

image399
                                                   Foto: http://www.stockholmpride.org/
                                                                                                    Foto: Blingbling


Jag hoppas du inte blev utan Mer! Babsan fick i allafall, det såg jag till.


Bögeri bögera

Schlager fyllde mitt hjärta igår. Härliga glada bögar och flator också för den delen. Vilken lovely kväll vi hade. En schlagerkväll jag aldrig kommer att glömma. Varför har ingen talat om för mig att Pride är så här vansinnigt kul och fantastiskt. Och detta har jag missat i alla år. KÄRLEK!

Vet ni, jag träffade både barndomsvänner, kollegor och nyfunna vänner där på Pride. Vad förvånad jag blev. Som om hela världen känt till denna fest utom lilla jag.

Artisterna var helt fantastiska. Surfa in här och titta på bilder från kvällen, eller håll till godo med dem nedan.

image383Pssst: Självklart tog jag knullborgarmärket. Alla rätt hade jag också. Tack Grannen för att du tipsade om denna fantastiska kväll. Det var oslagbart. Puss!

Mä ett flyfä - myrinvasion i Stockholm

Det verkar vara skottpengar på flygmyror.

Tonåring till Blingbling vid busshållplats igår:
- Men gud, du har ett myrbo i håret! Va fan, de är ju överallt. Iiiiiiiiiiiiiiiiieeeiiiiiiiiyy DÖDA!!!!!


Istället för att knacka på klickar jag in

Jag har inte någon favoritmänniska. Jag vill ha det så. Folk är ju som folk är mest. Men jag vet precis vilka jag vill omge mig av. De som vågar vara, de som ser mig i ögonen, de som värmer och talar om vad de känner, de vinner mitt hjärta.


Dig som bloggare kan jag inte se i ögonen, men jag kan läsa dig mellan raderna. Jag kan känna känslan. Den förmedlas i orden. Det ger en särskild slags rysning.

Och vi umgås hejvilt över bloggänserna. Det spelar liksom ingen roll om du kommer från överklassens förnäma kvarter eller arbetarförort, är fattig student eller lever lyxlirarlivet. Så länge du berör, skriver det du känner och skänker mig värme kommer jag alltid att besöka dig.

Istället för att knacka på klickar jag in. Att börja blogga är nog det bästa jag gjort.


Objuden middagsgäst

Antiklimax. Så kändes det. Kanske var det tänkt att jag skulle lära mig en läxa. Nåt i stil med: bjud aldrig in dig själv när du inte är bjuden. Nu smakade iof min middag gott iallafall. Även fast de som vände mig ryggen lämnade en bitter eftersmak. 

Jag och Pumla M, vi som blev kvar, vi som inte tillfrågades eller bjöds in, njöt istället av sommarkvällens smörgåsbord på annat håll =D

Och snacket vi hade blev en vacker dessert.


image382

Det går en vind

Kände ni höstvindarna häromdagen. Senhöstvindar när det borde vara högsommarvindar. Jag gillar höst, så jag blundade och tänkte SEPTEMBER. Det funkade. Allt var september. En behaglig känsla.

Kära bloggvänner, det lackar mot jul.

Det lackar också mot onsdagsöl. Igår kom nämligen min heta Pumla A hem fån London. För gott. Jag är sjukt lycklig över det. Jag behöver någon som kan hjälpa mig att recensera mitt liv. En coach. En guide. Pumla A är perfekt. Hon är så fantastiskt klok och smart. Som en pigg och allt annat än lat Skalman. I allafall, hon väntar på mig kl 16 vid en uteservering i Vasastan. Passar bra, för då kan jag sedan besöka Pumla C som bor vid Tegnerlunden.


Yrkesskada

På väg till jobbet idag gick jag förbi en utomhusreklam om miljö som avslutades nåt i stil med;

Det viktiga är inte det som händer oss,
det viktiga är hur vi svarar på det som händer oss.


Det gick fan rakt in i hjärta och hjärna. Reklam när den är som bäst. Nu var iof denna slogan snodd från Jean Paul Sartre (eller kanske Buddha), men genial ändå.

Sorry vänner, en yrkesskada bara. Jag ska sluta blogga om mitt yrke. 

RSS 2.0