Final countdown

Tvåtusensju har snart nått sitt värdiga slut. Det blir till historia, precis som allt annat. Jag tycker om detta år. Jag har haft vansinnigt skoj och faktiskt glömt allt de jobbiga jag gått igenom. Detta har varit året då jag hittade tillbaka till mej själv igen, till glädjen. Jag har också lärt mig vad jag egentligen tycker är viktigt och mindre viktigt bland ting och hos människor.

Och ikväll samlas en liten skara av dessa människor jag tycker så mycket om. Vi ska njuta av en avsmakingsmeny på La Cucina. Att just jag bjudits in känns som en ära. Och kanske är min närvaro en ära för dem. Det är människor som verkligen ger av sig själva och jag har kommit på (kanske lite väl sent i livet) att de är dessa personligheter jag trivs bäst med. Dom som vågar vara sig själva, dom som vågar säga till och ifrån, dom som inte är så jävla rädda eller törs visa att de är det, vilket tyder på styrka.

Nytt år imorgon. Det vankas fest och jag längtar. Åter igen med vännerna. Vi har gått och blivit en stor familj. Kärnfamiljen kan ju ta och slänga sig i väggen. Vi är singlar och sambos i en enda stor skön röra. Skål tame fan!

Förresten så vill fredagens dejt ses igen. Du anar inte vad det smickrar mitt ego att han vill ha just mig. Lilla mig... Va med mig... What?! Jag blir helt sjukt mallig. En farlig känsla tror jag. Men en bra start på nya året och ett fint avlut också för den delen.
!!!!????

Hur det gick på dejten? Om man säger så här; Blingbling har äntligen fått klämma på ett hårt paket.

japanese girls + fanfare = awsomeMan blir ju bara så glad. Bandet heter Minority Orchestra. Bloggar gör de också.
Klicka här och här.

Spänning

Nu laddar jag för årets sista dejt och kanske årets bästa julklapp. Det vet jag inte förrän vi setts iof. Den hemliga mannen (för hemlig är han) följer inte mönstret nånstans och det gör att det känns lite extra pirrigt. Men det är inte helt enkelt. Jag vet vem hans X är, vilket lätt klämmer ner min självkänsla i lilltån. En utmaning också såklart. Jag är lika taggad som ängslig.

Annars har dagen varit soft. De roddas inför nyårsafton och telefonen har gått varm. Mat och dryck ska inhandlas till hungriga och törstiga rackare. Det kommer bli kalas. Jag längtar. Det blir med samma gäng som jag reste med i somras. Sköna killar. Några bonusgäster också såklart då mina killar gått och stadgat sig med mysiga tjejer.

Nä, nu ska jag fortsätta fokusera på min nervositet. Jag ska omvandla den till charm. Mitt bästa vapen.

Uppdatering 18:07

Nu har det gått överstyr. Jag har målat naglarna. Jag känner mig överpiffad, not good. Vi ska ses på en krog vid 20 och jag sitter här i soffan, redan klar såklart. Så typiskt mig när jag är nervös. Tur att man har bloggen. En skön vän i nöden. Gud, jag måste ringa någon för att få lite pepptalk. Jag känner mig snygg men mesig. En dålig kombination. Var är mitt coola jag när jag behöver det som bäst?


Not Pretty Really

Jag bloggar väldigt sällan om skönhet. Vet inte varför. Men jag har liksom inte tyckt att det varit särskilt intressant. Denna film fick mig att tänka om, så nu gör jag ett litet undantag. Håll i er alla mode & skönhetsbloggare.

Jag låter filmen tala för sig själv och till er.Att vara vacker har helt klart sina för och nackdelar. Har du upplevt någon av dem? Vad är din vackraste komplimang du fått och vilken är den absolut värsta? Och har du någon gång dragit fördelar av ditt utseende?

Klart till halvklart = oklart?

Nu har Blingen landat. Och hon har koll på läget.

Taxiresan till Skanstull blev en trevlig färd. Så angenäm att vi hamnade i fel tull, i Hornstull. Både jag och chaffis blev lika förvånade. Vi pratade bort oss alldeles och tappade helt orienteringen. Nej, det blev inte tokdyrt. Det blev min billigaste taxiresa någonsin, i alla fall i denna stad.

Jag sitter här i soffan och funtar på en liten årskrönika. En summering. Jag har den faktiskt helt klar men insåg snabbt att den blev för tok personlig. Så ja ba, raderade 2/3. Och nu är det så tunnt att jag inte ens törs publicera. Herregud, gör jag det lär ni ju tro att jag inte har ett liv över huvudtaget. Eller ett jäkligt fattigt liv. Men ni som känner mig vet. Fast jag bjuder på några high lights. Kan inte låta bli. Man är ju trots allt lite ego. Jag finns, jag är ett liv och jag har ett liv.

Årets tjafs
Måste nästan utses till grabbarna grus när vespor skulle hyras på Paros. Mycket roande och inte det minsta oroande.


Årets grubbleri
Vad ska bli nästa steg i min karriär. Ska jag sitta kvar i mitt trygga skal, eller kläcka det och vidga vyer. Har sökt en managertjänst på "firman" men börjar ångra mig. Jag kan ju det här med kommunikation nu. Kanske dags att ägna mig mer åt mitt skrivande. Hittade förresten något intressant här. Dax att rengöra tangentbordet.

Årets vi tror det när vi läser det
Hur är det nu? Är Blingbling den eviga singeln? Ska hon inte stadga sig nån gång? En sak vet jag. Jag ska sluta okynnesjaga män. Jag ska lugnt invänta den rätta. Bara sitta under min korkek. Men en dejt till hinner jag allt med i år hehe...


Årets glädjedödare
Att min resa till NYC ställdes in. Resesällskapet hoppade av. Men så vitt jag vet finns staden kvar. Och den väntar på mig.


Årets motto
Har tappert försökt bli lite mera som Crazy Stef. Jag jobbar på det och det går bara bättre och bättre. Jag måste lära mig tänja på gränser. Ta för mig. Jag är värd det bästa och livet ska va lätt å leva. Det blir vad man gör det till. Tänk på det. Men tänk inte för mycket.


Årets flört
Norrmannen i tät följd av Torsdags L.


Årets nätdejtingsajt
Det får bli Spray Date. Jag vet, det låter som en billig parfym men..De fiffigaste och mysigaste killarna har jag hittat där.


Årets hit
To blog or not to blog.


Årets resa
Båtluffen med boysen.


Årets pirr
Dejten med Blogmafia på Judit och Bertil.

image519
Gott Nytt år önskar Blingbling!
Hur ska ni fira?


Tipp tapp och Lusselelle (vem nu det är)

Idag är det julafton. Den firas hos min bror i år. Himla skönt. Jag slipper flänga runt som en vante. Nu kommer alla till mig i stället. Och som det tippas och tappas omkring. Jag får tom tillåtelse att blogga. Vadan detta. Det behandlar mig med silkesvantar idag. Undra just vad jag får i mina paket. Kanske de glömt bort mig alldeles och därför fjäskar. Hmmmm.

Julen är sig annars lik. Följande kan jag bocka av på listan:

Jag har spytt (blir alltid krasslig).
Marias Mormor är permanentad.
Jag är förälskad.
Mamma har fixat gröten.
Jag har klämt på paketen.

Och nu ska min familj sätta oss ner till bords. Jag har en mandel i min ficka som jag ska smyga ner i mammas gröt, eller kanske pappas, heheh. Eller vänta, min bror lever ju också i synd.


God Jul på er alla. Jag tycker så mycket om er.

Julaftonsuppdatering kl 16:10

Men åhhhh, var är tomten? Jag hatar att vänta. Hehe, nu tror jag att jag vet vad det är i det rutiga paketet med gröna snören. Jag var liksom och lättade lite på papperet . Jag såg. 

Senast på någons läppar; 

- Ge mig lite punsh.

- Neeeej, jag kan inte knäcka nöten.

- Help me hit the note.

- Va, har inte du rimmat på dina?

- Rör inte!!

- God Jul!


Mys

Nu har jag loggat ut från brunahuset. Äntligen. Smaka på den här; JAG ÄR LEDIG. Och jag har haft en underbar kväll med vänner. Gud, jag har typ världens finaste kompisar. Med risk för att bli alltför patetisk sätter jag punkt. Men dom är typ bäst i världen. Så nu vet ni det.

Imorgon träffas mina bloggfavoriter. Attans att jag missar det. Det hade liksom varit pricken över det raka strecket att få njuta av deras (erat) sällskap också. Men nä, då är jag redan på plats i Vännäs-by. Attans. Ha så kul kompisar och god jul.

Nu ska jag packa, för klockan ringer 06:00.

Orutinerat, men ändå rutinerat, att flyga så tidigt som 08:40.

Orkar inte sätta en rubrik ens

image517

Bilden talar för sig själv och för mig.

Snart

Under den senaste tiden har jag knappt hunnit berätta någonting alls här på bloggen. Om mig själv alltså. Jag borde passa på nu, för jag kan ändå inte sova. Det finns massor att berätta om mig. Oj vad många saker ni inte vet och känner till. Hemliga saker. För jag är väldigt hemlig. Har ni märkt det? Det är inte så konstigt. Vi är nog alla väldigt hemliga i bloggvärlden. Få lyfter fram sitt rätta jag (mig inkludrad). Men några modiga själar finns.

Jag har förresten upptäckt en trend i bloggvärlden. Det är sarkasm, ironi och elakhet som råder. Väldigt mycket yta också. Jag vet inte om jag gillar den trenden. Och jag har märkt nåt obehagligt. Även jag håller på att falla i fällan. Ironi må vara okej, men klanka ner på andra är vekt. Yta är ingenting. Jag måste bättra mig där.

Bloggveteran

Detta bara måste vara världens älsta Bloggare. Han heter Donald och är 93 år. Har du hittat någon äldre, hojta till. Nu ska i alla fall jag läsa vad en 93-åring bloggar om. Bloggen hittar ni här.

Living My Life Faster

Idag känns det bättre. Riktigt bra faktiskt. Sjävklart var min förmiddag kaotisk, men det visste jag redan i förväg. Det jobbiga skakade jag av mig under ett externt möte i DN skrapan. Att få träffa kreatörer lätter alltid upp. Eller var det bjudlunchen på LUX som fick mig på fötter. Tänk vad allt kan vända. Jag är glad igen. Men trött.

Igår hittade jag en spännande man på SD. Han är vansinnigt digitalsnygg. Hehe, det ordet kom jag på nu. Apropå digitalsnygg. Kolla in denna kille. Han har fotat sig själv varje dag i 8 år och gjort en film av det. Coolt tycker jag. Och kolla hur snygg han är där runt 1:00 och framåt. Sedan flippar han ur. Nä, han får allt raka & klippa sig och skaffa ett jobb.Fuck oro x 2

De två senaste dagarna har varit en mardröm på jobbet. Jag har haft en klump i magen och nu när jag tittar mig i spegeln ser jag att jag att klumpen spritt sig till huden i ansiktet. Jag kallar det stresshy.

Den dumma historien som utspelat sig kan jag inte blogga om. Men jag säger som så, den kan få den coolaste chef att sjukskriva sig. Och så även den lugnaste AD:n. Jag har nog aldrig sett så stressade bossar, småpåvar och projektledare under min tid på firman. Jävdrar. Satan. Vilken offermentalitet (finns det ordet) jag har ägnat mig åt. Och vem tackar mig. Men nu orkar jag inte mer. All energi och intiativkraft har lämnat min kropp. Också min övertygelse att allt löser sig. Förhoppningsvis blir morgondagen lugnare. Hoppas.

Gud, ni fattar nog ingenting. Men vad jag försöker säga är att jag har slitit som ett djur för att rädda en katastrof. Det handlar om affärshemligheter som läckt ut. Ett års produktutveckling liksom ba... OJSAN. FUCK! HUR FAN KUNDE DET SKE? Och jag fick den tuffa pucken att rodda det. Inte rättvist nånstans. Det var inte jag som klantat till det.

Tvätta ansiktet

Vet ni? Nu har det hänt. Jag har lessnat på att kasta tuppar i stålmannendräkt på mina vänner. Jag är också sjukt trött på att rota runt bland förflutna snubbar som jag tidigare gjort allt för att glömma bort. Jag börjar fan tröttna. Rejält. Jag måste städa på Facebook. Ett minimalistiskt ansikte är det nya svart.

 

Facit!

Nu kan jag äntligen sova gott om nätterna. För jag har svaret. Jag, och alla andra som är knäppa nog att slösurfa på expressen.se.

Det lyder:

"Jag måste ge mig av, men jag kommer inte låta det komma emellan oss. Okej?"  viskar Murray, och får ett "Okej" som svar av Scarlett.

Borta bra

Jag är tillbaka. Har ni saknat mig? Sej ja, sej ja. Sej är en fisk. Jag har varit i sillstryparland.

Och nu ska jag erkänna en sak. Jag har saknat er. Så pass mycket att jag faktiskt läste några av bloggarna på min mobil. Men jag fick smyga med det. För är man på en resa, den typen som jag just varit på, ja då ska man helst hålla sig undan datorer, telefoner å sånt. Istället ska man njuta av miljö, sprakande brasa och levande ljus. Jag njöt av allt. Det gick.Här har jag varit.


image515


image516


Och här också. En väldigt fin butik. Jag föll direkt för namnet.

På min önskelistaHittas här för er som vill förgylla min jul.

Vi närmar oss bokslut

Jag sitter och funderar på min årskrönika. Springen som sprang iväg, sommaren som blev fantastisk och hösten... Shit, har den varit?


Vad som tagit mest energi vet jag. Det ska jag skriva om. Tankar, livet, nojja, vänner, besvikelser, män, det ska jag också skriva om.


För drygt ett år sedan såg det ut så här. Jag kan känna att det hänt rätt mycket sedan dess. Jag har lärt mig mer om mig själv och vilka som är viktiga i mitt liv. Och jag vet nu vad jag tycker är viktigt. Det ska jag skriva om.

Jag tror jag ska skriva en bok när jag ändå är i farten.


Coolaste brudvals ever - Yo!Best first dance brubaker!

Go west

Ingen rast ingen sol. Men imorgon så jäklar. Då bär det iväg. Jag är laddad. En vän ska ta mig med på en spännande resa. Ställs en resa in står dig tusen åter. Tack för det vännen.


Annars då? Jo, jag har en helt vanlig dag framför skärmen. Jag hetsar och stressar byråer samt klurar på kampanjer. Jag äter Kinderägg också. Jag och Crusty har en fin liten samling. Snart ska den fotas och läggas ut till allmän beskådning.


Bloggtempot är det inget fel på heller. Tangentbordet går varmt. Herregud vad jag jobbar nu. Kanske med fel saker, men skitsamma. Bara det ser ut som jag är flitig. Smattrar tangentbordet får man fin löneförhöjning har jag hört.


Till höger om mig sitter klokt kompetent folk från London. Ibland tittar de strängt på oss när vi skrattar för högt. Vi bryr oss inte. Vad jag bryr mig om är att mina fingrar är gula. Inte av nikotin, utan av klementin. Och att jag längtar till imorgon.

image514

The Book

"Jag är fattig men gör många rika,
jag har ingenting med äger allt."


Nya Testamentet, andra Korinthierbrevet

The Book

image513


Träffade hjärnan bakom. Tittade och njöt. Passa på, utsätllningen pågår året ut.

Vackert

image512

Pust

Men vad? Attans. Denna vecka har jag viss överdocerat genom att köra med dubbla plåster (min medicin tas in genom huden). Jobbigt . Dom små rackarna är genomskinliga och jag glömmer vart jag satt dem. Suck! Vilket i-landsproblem. Jag borde istället vara tacksam över att jag har tillgång till dem.

Vet ni vad jag tänker ibland? Jo, om jag bott i ett annat land än Sverige hade jag förmodligen inte varit vid liv idag. Det känns konstigt. Men så är det. Jag hade kanske inte fått den vård jag behövt. Och hade jag fått den så hade jag förmodligen inte haft råd i alla fall. Cancervård är dyra grejer. Jag ska fråga min läkare nästa gång om det går att sätta en prissumma. Förmodligen många hundra tusen. 08:an, du kanske vet? Fan vad glad jag är att jag bor i Sverige. Pust.


Mobiltorsk

Min mobil har vansinnigt många finesser. Man kan:


Fota (5.0 megapixel)

Filma

Spegla sig

Fejsbooka
Skicka SMS

Skicka MMS

Ringa såklart

Videosamtal

Skype

MSN

Lyssna på radio och MP3

Blogga

GPS

Surfa

Skicka mail

Betala SL-resorInte för att jag använder allt. Jag typ ringer, skickar sms och kollar vad klockan är. Det är som om jag inte fattar att allt numera går att göra med mobilen, fastän jag vet att det går liksom. Jag brukar låtsas att jag är värsta mobilhajen. Sitter koncentrerat och knappar och ser cool ut. Japp, det brukar jag göra. Och nu vet ni sanningen. Jag kollar egentligen bara klockan eller suktar efter ett sms.


Vad gör du med din mobil?


Dripp dropp

Regnet piskar mig. Vad vill det? Om jag var regn skulle jag se till att bli snö. Om jag fick välja alltså. Men regnet får inte välja. Även fast det skulle vilja singla ner måste det istället piska. Stackars regn och stackars mig.

Jag har varit på bio ikväll för er som undrar. P valde The Golden Compass. Ett mycket bra val. Nu ligger jag här och funderar över vilken demon som skulle passa just mig bäst. Utanför biografen väntade en katt. Aldrig har en katt blivit så klappad. Men en katt skulle jag inte välja. Jag skulle ta ett mindre djur. En Glaucidium passerinum kanske. Ska sova på saken. 

Parantes

Min krogdiss denna månad har gjort underverk i kassan. Jag har stoppat pengar under madrassen. Massor med stålars. Så här tjock har den aldrig varit. Visst, jag har varit på Imperiet ikväll, men då vi skippat maten blev det sjukt BILLIGT. Vet ni hur underbart skönt det är att känna sig rik en månad som denna? En månad när julklappar ska inhandlas och skapas. Just för stunden gör pengar mig lycklig. Men bara för stunden. Pengar har också gjort mig olycklig. Men det är en annan historia.


En parantes (när jag kom hem nu ikväll hade norrmannen skickat mig några filmer från vår första dejt. Det var fan helt magist at titta på. Nu var det iof bara jag som blev filmad, men att höra hans gjorde mig helt matt.

Gud, jag är känslomässigt störd. Suger åt mig av allt. Även historik och gammal kärlek. Även den som rostat).


Hur robot är du?

Jag upptäckte häromdan att jag är en robot. Inte förvirrad som R2D2 utan mer åt arbetsmyrahållet. Jag tänker inte, bara utför. Fasen, jag kanske är som R2D2 nu när jag tänker efter.  Jag löser uppgifterna äckligt snabbt, men har ingen känsla i dem. Jag bryr mig inte ens om att det jag gör uppskattas. Därför har jag tagit ledigt idag. Jag har tillbringat morgonen för mig själv och eftermiddagen ska vigas till min gudson. Jag ska vara mjuk hela förmiddagen och inte det minsta processstyrd.

Jag ska leva första dagen på länge utan agenda.

Så här ligger jag i min soffa och njuter av Elvis julskiva. Nostalgi från barndomens jul, fast då hade jag den på kasett. Efter detta inlägg ska jag vara kreativ och jobba lite på en julklapp. Ska försöka skapa. För ni vet väl att bara 2 % av dagens takar är nya. Det gäller alltså att locka fram dem så man inte tuggar på i samma tankebanor. Lätt hänt.

Stuff on my cat

Ett inlägg till Pudding

image510

Och du Pudding, peruken går givetvis att köpa. Jag hittade den på följande adress
http://www.kittywigs.com/wigindex.html

Fiiiiiint veeerre på Liiiiiidingö

Idag har jag varit ute på långfärd. Jag har varit på självaste Lidingö. Och en skum sak hände. Jag började prata med iiiii redan när vi passerat bron. Förresten, vet ni vad ett orangeriiiiiii är? I ett sånt har jag suttit i kväll. Fy fan vad flott. Fet villa på Liiiiidingö. Jo, man tackar. Själv bor man i lilla 1:an i flumskanstull och glädjs åt:

1) Att knarkartanten tycks ha flyttat
2) Att jag bara har en propp i elskåpet
3) Att musiken hörs till köket. Ett rum o kök... Jäää, jääää 

Dagens kanske största nyhet och glädjeämne är att jag faktiskt lyckats rädda blomman jag tidigara vattnat ihjäl. Den hade typ ruttnat och luktade... Ja ni vet. Men shiiit. Nu lever den igen. Eller, bladen sitter i alla fall kvar.

Oro

På en grå, ruffig tunnelbaneperrong i Skanstull står en tjej. Kanske lägger du märke till henne. Det är nåt med blicken. Hon stirrar, men på vad. Lägger hon märke till den trängsel och halvtaskiga stämning som råder?

Svar: NEJ! 

Hon har sina tankar på annat håll.

Jävla oro. Fuck oro.

Hon är fröken oro.

Harder Better Faster Stronger


Blogg vs magasin & tidningar

För lite drygt ett år sedan började jag läsa andras bloggar. Efter att ha bloggat själv i några månader tog jag alltså klicket ut. Hmmm, jag var lite ego i början. Jag lästa bara min egen blogg såklart. När jag väl klickat mig vidare upptäckte jag att det i cybervärlden fanns dramatiska utspel, aggressivitet, känslor och livsöden. Jag blev såld, beroende och berörd. Nu vet jag varför min pappersinsamling minskat så drastiskt. Jag läser helt enkelt inte magasin och tidningar längre. Jag läser bloggar.


Varför blogg är bättre än tidningar? Jo, för där finns interaktivitet utan dess like. Kommentarer och inlägg utan censur. Sedan är det såklart upp till mig vad jag vill tro på. Är det sant eller falskt, ihopljuget eller kanske ren fakta? Och visst är det häftigt att det mellan bloggar finns små små broar, hemligt djupt vatten och kreativitet. Bloggkluster föds. Jag har själv upptäckt att jag tillhör ett. The Blogmafia. Där haglar kommentarerna hejvilt ska ni veta.

Herregud, jag kommer ihåg min första kommentar från en annan bloggare. Jag tror det var Klimakteriehäxan. Det var cool. Jag bara dog och vickade till på kontorsstolen av upphetsning. En annan bloggare hade sladdat in hos mig och lämnat spår. Efter denna häftiga händelse vågade jag mig själv på att kommentera. Så tack Klimakteriehäxan. Och tack alla andra sköna bloggare där ute.


Love is in the air

Det har bubblat på utsidan och insidan idag. Jag har relalalaxat med foxes på Centralbadet. Vi bubbade i poolen och bubblade av skvaller. Jag trodde faktiskt att jag skulle ha mest att komma med, men icket. De hade stories som fick mina historier att blekna. Kvällen har sedan fått ett fint avslut hemma hos P. Där bjöds på glögg, happy drinks och kärlek.

Gud, alla mina vänner är kära. Nykära. Ja är så glad över detta, för jag minns ju hur det var för lite mer än ett år sen. Och vad rädd jag var att en och annan skulle återvända till sina hemländer. Men nu känner jag mig lugn. Vilka pinglor mina killar har träffat. Så vackra, glada, intellegenta och rara att man själv blir förälskad, i kärleken. Det smittar av sig.

Imorgon ska det bakas lussipittbullar med saffran och russin. Samling på knivsöder redan kl 10. Det är också kärlek.

RSS 2.0