Nu blir det historia

Man skulle nästan kunna säga att detta var de första bloggarna.RÅTT

HAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHRAWHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHA

Premiär ikväll. Roligast av de roliga va såklart Gina Yashere. Sen Mårten (inte för att han är snygg utan för att han faktiskt framkallar såna här HAHAHHAHAHAH), sen Batra och Gardell.

Men jag e så trött att jag inte orkar blogga om det. Inte ens ett litet skämt. Bara fnissa.

Tack ..

Göte för att du gett liv till en kategori i min blogg. För att du höjt stämningen här.


Jag e Japan

Länge sedan nu. Sist det begav sig var millenium. Då lovade jag mig att; nästa gång jag åker ska nån annan stå för kalaset. Jag kan inte lägga ut en förmögenhet på att pendla, och till samma land. Dyra resor.

Åren dom gick. Ingen ville betala. Alltså ingen tillbakaresa.

Men nu har det hänt. Jag har blivit bjuden. Både på resa och tak över huvud. Lite som att vinna på Triss. Plötsligt händer det. En vän överraskade mig ikväll. Bara sådär mitt i en slöchatt på FB. Han ba, jag har fria resor till Japan, så kom. Tja, varför inte?! Jag tror jag ska åka faktiskt. Lagom till körsbärsträden blommar. Och i samma veva kan jag ju säga hej till denna bloggare. Vi har inte setts på år och dar.

Plötsligt händer det --Subarashiii!!!!


Drama

I morse ringde han. Oh gud, han var så ledsen. Anna, you must help me. Det var tandvärk. Anna, can you meet me. We must talk about "the situation". Då menar han vår situation. Med tandvärk ingen sömn, ingen sömn = massa tankar. Jag kände mig som ett svin, för jag ska nämligen ut till skärgården idag. Äta gott och umgås, sova över, äta mera gott och njuta/umgås. Jag har det bra medans han lider av fysisk och psykisk pain. Nu har han i alla fall fått telnummer till tandläkarrådgivning och numret till Folktandvården, samt ett lycka till and we will talk tomorrow.

Jag mår dåligt när andra mår dåligt. Hur ska jag kunna njuta av skärgården nu?

Imorgon ska vi prata. Då gör han slut. Jag brukar oftast slippa sånt. Jag får liksom killarna till att göra det. Alltid.

Om ett beroende

Nä, det här är inte roligt. Jag har gått och blivit en FB stalker. Abstinensen den är djupt rotad. Inte blir det bättre av att min arbetsgivare spärrat sidan. Jag har hittat andra sätt. Jag klickar mig in via mobilen. Där refreschar jag minst lika ofta som en finanskrisare refreschar sin depå. Detta kostar mig 3 kr om dan.

Göra slut

Nu har han åkt hem till sig. Vi har sett Gröna milen, ätit Grekiskt och gjort det där vi gillar att göra. Han skämmer bort mig med sin värme. Förbannat också att jag inte kan bli kär i karln. Jag tror han börjar bli det i mig. Det är nu jag borde avsluta vårt förhållande. Men herregud, jag är världens sämsta människa på att avsluta saker. Att göra slut är inte min starka sida. Och hur gör man slut med någon man inte är tillsammans med. Snart har vi inte varit tillsammans i, få se nu, 3 månader.

Höga midjan

Jag upptäckte just, till min förtjusning, att midjan på mina mysbrallor når hela vägen till armhålan.Raderat

För första gången på länge har jag raderat ett inlägg. Jag tar tillbaka allt jag sa igår. Inte har jag avslöjat allt det där. Host.

Gårdagen var humor. Det blev fine dining på en av Melkers krogar Kungsholmen. Visste ni förresten att han kör halva priset under finanskrisen mån-ons. Passa på säger jag bara. Nu var kanske inte servicen den bästa just igår. Går man ut på löningsfredag får man skylla sig själv, men maten var gudomlig. Och vinet me.

Det var efter det allt det snaskiga började.

Att skriva är också att synas

En blogg ska andas. Min gör inte det. Den har stagnerat. Jag märker det själv så tydligt. Inläggen upprepar sig. Inget e nytt. Och den åldras inte som jag vill. Den mognar inte ens.

 

Vet ni varför jag skaffade mig en blogg? Nä, det vet ni såklart inte. För det är en sanning jag undanhållit eller ljugit om--i tre års tid. Många tror att mitt bloggande varit terapi, att jag behövde få skriva av min sjukdom. Eller kanske att jag är ego och vill synas? Men icket. Ville jag synas hade jag lagt ut bilder på mig, i tid och otid. Ville jag terapisnacka hade jag gjort det, mer ofta än här. Och skriva av mig har aldrig varit min grej. Detta är kanske första gången. Hi!


För mig handlar det om skrivandet. Allt jag vill och tycker om är att jobba med mitt skrivspråk. Experimentera, finlira och förbättra. Det är det jag pysslar med på bloggen. Ett intresse som skapade Blingbling. Visst, jag kan erkänna; att skriva är också att synas. Genast är vi tillbaka i stycke två. 

 

När det flyter på ja... När det flyter på. Idag kom jag på - jag kommer ingen vart. Jag behöver hjälp. Därför min fråga. Jag ville inte ställa den förrän jag värmt upp er.

Har ni tagit en skrivkurs? I så fall, vad gav det? Ny inspiration, mer glöd, bättre rytm, skrivglädje eller kanske... ingenting?


Gala

Jag var på gala ikväll. Inbjuden av (nu blir det reklam) Svenska Spel. Mysigt med middag, och ja, trevligt också. Jag tog med mig Micke T såklart. Och som alltid stortjuter jag på galor. Så även denna gång. Christoffer kom upp på sen och jag ba huuuuuuu -- Lilleskutt. Men jag vet ju varför. På efterfesten var jag inte värst länge. Hallå, jag är ju hemma nu. Jag tog en bärs, spanade lite på kändisar och sen kom gäspningarna. Jag har tappat stinget. Men jag fick i alla fall se Frank A svepa en rom o cola. Yeee. Sen tappade jag min jackbricka. Ovanligt? Not.

Heltid

Veckan har skakat om. Nästa så att det hänt mer på dessa 7 dagar än hela 2008. Hann jag ens med? Allt från; oh, han gillar mig till, nä det gör han fan inte, underbara möten, vin o god mat, mystisk katt, tjejfest, sex, blogghäng, pussar, pizza, rosor, barhäng, bio. Ja, ni hör ju själva. Nu är det söndagnatt och allt jag begär är att helgen duplicerar sig på nåt sätt, för jag hann inte med.
Göte Børges filmcitat-quiz

Tävla med Göte, och vinn ett besök på SF.Förfest

Igår testade vi Sign hotel. Herre min gud, det var kallt i barnen. Så mycket folk som gick ut och in att svängdörrarna ständigt stod på vid gavel. Annars var det mysigt. Jag gillar hotellbarer. Alltid folk på väg. Hungern tog oss sedan till Kamarinan. Där blev det paidakia och bärs. Varför skall jag alltid envisas om att ta en maträtt jag inte kan uttala. Ha, klart jag blev trackad. Efter det Pet Sound. Och efter det sängen. Jag har så mycket sömn att ta igen. Denna vecka har varit lite väl hektisk för mitt eget bästa.

Nu ska jag hänga tvätt, sen ska jag gå och köpa lite snacks till vinet. Ikväll blir det fest i blogganda. Lost in Tokyo och Kajen bjuder på kalas. Jag ska hinna med dem båda. Thats the plan. Med mig har jag Hanna .

Warraps!

Jag såg kungen och drottningen idag. Dom har jag inte sett sen Noliamässan nån gång på 80-talet. Jag hann inte med att köra Silviavinken dock. Jag har också ätit tapas på Lidingö. Jag känner mig blue.

Nu ska jag se om kattdjurshuvet kanske vill chatta lite. Sen sova. Och idag/natt är det fredag. Jag känner mig rosa igen.

Vad sägs om att ses imorgon istället. Jag bloggar så snett.

Så kan det låta

I går lärde jag Italiano hur Internetbanken fungerar. Inte helt enkelt. När man kommunicerar med en italienare blir det lätt missförstånd. Ja, ni hör ju själva på detta klipp.Nitlott?

Jag träffade en finsnygg kille igår. Eller i förrgår med tanke på klockan. Han kunda laga mat. Förstår ni. Det är nog en kock jag ska gifta mig med. Jag faller för det där med maten. Fast nu var han ju inte kock. Och ikväll, eller igår med tanke på klockan, fick jag mig en måltid av en annan. Men han tog mig till en restaurang. FUSK. Det var iof ingen dejt. Det var en tackförattduärsåförbannatbussigochställeruppochhjälpertill middag. Måste bara skriva det. Skryta är min grej. Gör jag det inte IRL så får detta bli forumet.

Och den där snygga killen från i förrgår (som var en dejt), jag tror inte han hör av sig igen. Jag är inte hans typ. Fast han var min typ. Har jag berättat det förresten. Jag har tur i spel, men i kärlek.... Tvärnit.

Gomorran

Igår  fick jag lära mig allt om Camorra. Jag hade nämligen äran att se Gomorra i sällskap av en man från södra Italien. Gissa om det var intressant att höra vad han hade att säga om saken efteråt. Mer intressant än att se självaste filmen. Filmen gav mig mest ont i magen. Pengar och maktmissbruk, kriminalitet, mord och hämnd. Camorran smutsar ner sitt land nåt fruktansvärt. Att dom inte skäms. Och om de nu drar in så vansinnigt mycket stålar på deras vidriga affärer, varför fixar de då inte till Neapels Ghetton? Nähädå, istället skitar de ner, dumpar gifter, mördar och knarkar ner allt o alla. Idioter! Filmen klart sevärd, men lång. Drick inte kaffe och läsk innan.


Jag är så glad att min 'mafia' helt tar avstånd. Det är vad han säger i alla fall. Jag tror honom.


Trist me söndag

Ligger i soffan. Det har jag gjort sen kl lunch. En flytt från säng till soffa, inget mer. Vilket patetiskt liv jag har. I alla fall just idag. Jag vill ingenting. Jag fattar inte ens att jag orkar ligga här och skriva. Fingrarna rör sig, hjärnan jobbar slött.

Min lover kommer förbi snart . Går jag inte in i duschen nu dumpas jag. Skönt att han i alla fall inte förväntar sig att jag ska laga mat åt honom. Det är den första kille jag dejtat som faktiskt tar på sig matansvaret. Som ser till att jag får i mig mat, som lagar mat, handlar mat. Äh, vi ska inte äta, vi ska göra annat. Sen ska vi se Gomorra.

Varför bloggar jag om det här?


Mat med tjejor

Jag har varit på tjejfest ikväll. Det pratades bloggar där. Inte så vackra ord, utan mer dizz.. Jag lyssnade nyfiket. Efter ett tag släppte jag bomben. Alltså tjejer, jag bloggar. Och jag läser bloggar. Det borde ni också göra. Då tog det fart kan jag lova. Va, gör du? Var? Vad bloggar du om? Jag bytte ämne. Lämnade dem där. De får helt enkelt upptäcka den världen själva.

Imorgon sitter de säkerligen hemma (febrilt) och försöker googla sig fram till min blogg. Undra om de lyckas? Undra vad de hittar?

Nattsvart

Det stora bombmolnet håller det lilla bombmolnet i handen när de går över Gaza...www.dn.se

Men hörrni

När någon ur bloggmafia kommer med en utmaning, ja då antar man den. Denna utmaning handlar om höst och vinter och grejer. Tur, för då finns det en sannolikhet att jag kommer ihåg. Lets start.

Bästa köpet
Jag blev erbjuden att omvandla min hyresrätt till bostadsrätt. Ett fin affär.

Roligaste festen/utgången
Avskedsfesten för Bill i tät följd av nyår. Båda värda att nämnas.


Bill i blått för er som undrar. Jag törs nämna honom vid namn nu när han lämnat landet.

Höstens låt
Det får bli nåt med Göte. Denna gillar jag.

Roligaste resmålet
Min höst har varit utan resor, vintern likaså. Trist jag vet, men vi tar igen det i vår.

Bästa bio
Det har varit en riktigt usel filmhöst och vinter. Allvarligt. Nämn en bra film. Men till helgen tänkte jag klämma Gomorra. Förresten, jag gillarde Patrik 1.5 och Låt den rätte komma in. Fast de släpptes väl i somras (även om jag såg dem i höstas/vintras).

Höstens fotoVid Nyfiken Gul på Södermalm/Skanstull

Hösten/vinterns flirt

Helt klart Italiano mafioso

Bästa dagen
Denna var mysig. Bastubad, isvak och god mat -- med finaste sällskap.


Jag har lärt mig
Det blir bara bättre med åren. Typ allt blir bättre. Jag har lärt mig uppsaktta saker på ett annat sätt. På ett bra sätt. Jag har lärt mig tycka om mig själv och det som sker.

Frisyren
Har inte haft någon frisyr sedan maj 2008. Men så idag, då bar det av till salong. Fick massage, ny hårfärg och skruvlockarna tillbaka. Tjena, ser ut som guldlock.

Väskan
En grön vintage som inhandlades för 10 kr på secondhand i Vännäs.

Plagget
Men gud så svårt. Det får bli en BH för endast 150 spänn, som dessutom passade.

Musiken
Jag har denna höst återuppdagit Trio Ligo som favoriter. Lyssnat av och an. Underbara texter och sköna melodier.

Beautyprodukten
Hårinpackning

Smycket

Bär fortfarande arbandet i titan som Norrbaggen svarvade till mig, eller hur fasen han nu gjort det. Fett coolt och jag är ensam i Sverige om det. Kanske i hela världen, om han nu inte gjort nåt liknande till en annan tjej.

Kaffe
Kok kaffe

Skor


Och nu utmanar jag alla manliga läsare på min blogg. ALLA. Jag kommer att jaga er tills jag ser resultat på era bloggar.

Hairkatt

Så var det dags. På tiden kan man säga. Jag har inte klippt mig sedan maj 2008. Håret känns som svinto, i alla fall när man tuggar på det. Så långt är det. Och risigt förstås

Klippeti, klippeti - efter lunch.


Kvävt skrik

Herregud, min mentor ska skiljas. Jag blev jättebesviken såklart. På honom. Men sen visade det sig att det var hans fru som ville och inte han. Så nu är jag sur på henne. Fast han försvarar henne och säger att det är hans fel yada yada. Att han jobbar för mycket och lever ett farligt liv. Sant iof. Jag borde byta mentor.

Åh, vad jag är trött. Jag behöver någon att prata med, men det är så satans sent att jag babblar här. Och min mentor han ska jobba och har gått offline. Han har sitt grubbla över.

Nu tänker jag skrika i min kudde. God natt.

En vän i natten

Oh vad skönt det är med sällskap när man är ledsen. Choklad, skumpa och italienska delikatesser. Nån att hålla om. Vänskapen tog steget mot kärlek ikväll, men sen fick han torra ögon pga linser och åkte hem.

Jag har också torra ögon nu. Lätt rödsprängda. Måste nog försöka sova lite nu.

En kram

Den här kramen går till Jonas och Maria.

Ibland går naturen den väg man inte vill och man hatar den.

Tänker på er och ringer imorgon.


/syster

Onsdag fast måndag

Tebax på the office. Onödigheterna har staplat sig på skrivbordet och mejlen drevat i inkorgen, rejält. Det gör inget. Jag är uppriktigt glad att säga tjena till kollegorna. Jag har saknat dem. I måndags på Judit över en öl kom jag på att jag längtade till jobbet. Vet inte när det inträffat senast, men så är det. Sjukt ju. Blev väl nostalgisk. Träffade en "kollega" från reklambyrån som kände samma sak. Fast han längtade mest till att få spela trummor. De hade köpt GuitarrHero, fast med trummor då, till sitt kontor.


Italiano är också tillbaka. Jag ska ta och bjuda över honom på middag ikväll.


Allt är med andra ord som vanligt. Mänskligt och varmt. Vädret fantastiskt. 2009 börjar som 2008 avslutades. Med mys.


- Åh kolla, jag har glömt att öppna de senaste luckorna i min chokladkalender. GODIS till kaffet!

Snart helg!


Matematik

Det finns miniräknare och det finns detta.


Smutt REA kupp

Nu ni. Jag har gjort årets första reaklipp. En HH jacka för 500 spänn. Typ 75 % rea eller mer. Oj, sa hon i kassan. Denna är nog lite felmärkt. Men klart du ska ha den för 500. Grattis!

Känner mig fett nöjd. Som om jag har vunnit 1 000 kr, fast jag har gjort av med 500.

Ibland lönar det sig att strosa planlöst omkring och gå in på skumma sportaffärer på Södermalm. Åh jä Bejbi!


Borde jag...

inte huttra mig ut, bort till 7-11 och säga hej till killarna. Mja.. kanske köpa mig nåt. Lite kärlek. Igår vare trevligt förresten. En massa saker hände mellan Hofen och Brooklyn lager. Ett frieri, ett jouramtal, ETT SMS. Alla satt sina hjärtan i halsgropar och våra tomtar på loftet musiserade till kl 01. Soft.

Hett

Det är så skönt att komma hem på fyllan och vaggas till sömns av Götes senaste hit.

Den där Fredrik e jag nyfiken på. Han ska visst va en mafioso.

Här är en annan hyllning till den där Fredrik. Också den Värt ett klick.Grannarna

Le Plaza
Schmarro
Fon_Hotspot
SpeedTouch
B2_Private_55
Fredilk och Anlo
TresAmigos
MyPrivatePlace
Netgear
Blingbling (Alltså jag)

Så heter de trådlösa nätverken i grannskapet. I allla fall de som är uppkopplade just nu. Ligger här och funderar på om jag skulle ta och byta namn på mitt. Brukar ju göra det lite då och då. Chocka grannarna och så. Men till vad?

Kukhumor

En liten serenad till Fröet.

Och till er andra också såklart.


Dirty Business

Hepp. Jag är på väg att avsluta min dammsugarbusiness med Torsdags L. Klin affär. 600 spänn fattigare ska jag masa mig över till Skånegatan. Affärer ska helst avslutas i ett gatuhörn. Lite Bronxstämning sådär. Skottlossning och grejer. Kan inte hjälpat. Såg Cops igår på TV.

En dikt

Jag är ingen vidare bra poet, men en av mina favoritmän är det. Den här kom via mail till mig ikväll. Han var extra nöjd med den sa han, och han har fått den publicerad i Dagbladet (det norska alltså).Vad betyder hodet?

Well, jag ska inte analyser så mycket. Jag svarade att jag tyckte om hans dikt.

Måste hitta något att illustrera den med också. Det få bli denna bild, som jag också tycker väldigt mycket om.


Jaha...

så har man gått  å väntat på ett telefonsamtal hela dan, som aldrig kom. Bara att deala med det. Värre saker har hänt. Han ringer nog imorgon istället. Livet kan inte bara vära grädde och tussilago. Ibland är det så här att vara självbo. När man vill ha det där speciella sällskapet, vill inte den andra självbon. Han vill vara själv, eller med en annan självbo.

I helgen har jag ägnat mig åt skönhet o grejer. Tagit promenader, fixat naglarna, handlat på rea (Koola anna) och beställt tid hos frissan. Allt detta pyssel för att hålla mitt nyårslöften nr 1 -- Bry mig om MIG. Löfte numer två är att ligga mera. Och för att få ligga mera måste man ju helt enkelt pyssla om sig själv (nyårslöfte 1). Dessa löfterna går lite hand i hand. Sen, utöver det, ska jag leva sundare. Mindre pasta, ris och sötsaker, mer gröntsaker. Mer rörelse, inte bara genom att ligga, utan genom att faktisk gå lite också.

Är det bara jag som tokbloggar på ledigheten? Har jag inget liv?

Nu ska jag måla tånaglarna till tonerna av detta.

Burr

Nu var det länge sedan jag lyssnade på denna. Nästan ett år sedan. Men eftersom det är så fasligt kallt idag känner jag att den måste plockas fram (igen). Flamingon gör comeback. Set the Flamingo free!Frost

Kallt ute och jag känner mig ful. Blir det en dejt idag hoppas jag den sker när solen gått ner och mörkret infunnit sig. Jag blir snyggare då. Man ser inte de mörka ringarna under mina ögon, som jag förövrigt photoshoppat bort genom att göra denna bild ljusare än ljusast. Det är kallt idag. Och ljust. Men jag jag är mörk.

Ser ni att jag samma solrynkor som Fröet. Fast mina är nog snarare bekymmersrynkor.Nu ska jag skala en apelsin och titta på Stjärnorna på Slottet. Vad är väl en stjärna på slottet? Alldeles, alldeles underbar. Men det var bättre ifjol.

Vill någons skala min apelsin? SKALA!!!! Tack.

Rent


Bokstavligt talat

Jag tänkte att jag skulle dejta imorgon. Jag vet, lite taskigt mot Italiano, men han har det bra i Italien just nu. Bortskämd av kvinnor som pysslar om. Vi pratade lite på telefon igår och han tyckte att jag kunde gå ut och roa mig. Sen kan man ju tolka det på olika sätt. Jag tolkade det på mitt. Imorgon ska jag ta en hederlig fika, om han nu ringer. Oskyldigt. En man jag är nyfiken på helt enkelt. Hur han lever sitt liv, långtifrån närheten av mitt. Lite som skilda världar. Vet ni, när jag googlade honom fick jag 20 400 träffar. Det är crazy. Sen googlade jag om lite, på det rättvisare sättet -- då fick jag 1400 träffar. Herregud, människa.

Är det elakt mot Italienaren? Jag tycker inte det. Hallå, han bad mig gå ut och klubba. Jag tar det nästan bokstavligt och går ut för att krubba.

Men ikväll då? Micke T och Pelle (ja, nu har han äntligen kommit hem) ska hyra rulle. Men jag vill ut. Kan inte stirra mer på film. Jag vill att nåt ska hända. Och varför titta på film när man kan se Gardell freaka ut på slottet och samtidigt sippa på lite gott vin. Sen gå ut. Ut, ut, ut.

En annan Per Moberg

Micke T i köket hos Per

- Banka kött med nävar, cutta rotsaker med sylvass kniv, bända upp ostron, klyva hummer med yxa, rikligt med rom i moussen.

Manligt med en stänk av Whiskey.På spåret

Vad skönt det är att få vara för sig själv för en sund. Det här har jag längtat efter. Jag, min soffa, min dator, mina julklappar, mina tankar. Och på jobbet i dag då. Där var bara jag. Eko. Ensamt men trevligt tema idag. Trevligt då jag levt nära inpå och i samkväm i allt för lång tid. Jag är nog en ensamvarg trots allt. Lite i flock vill jag va. Jag tror på kollektivet. Men ensam hemma en kväll är kvalité.

Förresten, gud va rädd jag blev när jag vaknade i morse och hörde på nyheterna att ett hus i Vännäs-by brunnit ner. Hjärtat stannade.

Mä, nu börjar På Spåret. Eftersom jag närmar mig 35 år tillhör jag målgruppen. Måste således titta. Ajö. Så gick det med det bloggandet. Jag gör ett nytt försök lite senare.


Packar upp

Och lyssnar på detta. Bon Iver gör mig ivrig. Jag slukar musiken.


Dramakingen min

Jag tyckte mitt 2008 var dramatiskt, så dyker denna nyårshälsning upp från polarn i Japan. Herregud. Han har haft det lite svettigt 2008, milt sagt. Varje dag har varit drama, drama. Nästan så jag varit orolig för honom - på riktigt.Jag kanske borde hänga med honom så jag fick lite mer spänning i mitt 2009. Bjuda hit honom på nästa bloggträff eller nåt. Han kan ju det där med mafia.

Ice ice baby

Vilken fest han fixat, snyggPer. Det blev bastubad, isvaksbad, hummer, ostron, champagne och sedan en helt gudomlig middag följt av röjig fest. På morgonen runt 5 slumrade jag in. Nerbäddad av Per i överslafen. Som vi firat. Han vet hur det ska festas den mannen. Tack, tack, tack.

Och till alla fina vänner - Gott Nytt År.Ute på hal is. Japp, här bastades slagget från 2008 ut. Sen renades kroppen med ett friskt bad.

RSS 2.0