Ett X:s bekännelse

Så här i efterhand är det enklare att ställa frågan. Och idag passade jag på. Detta eftersom mitt X varit på dragqueenshow och haft en massa killar springade efer sig. Och visst, jag hade rätt. Mitt X är bisexuell. B(i) nice tänkte jag. Ställ inte till med en sceen. Han har ju trots allt inte ljugit, bara smugit med sanningen. Och ärligt talat Blingbling. Du hade det på känn redan första dejten. Du har känt vibbarna och sett blickarna från killar på stan. Tjejer också för den delen. Jobbigt att ha en snygg pojkvän som sänder ut signaler till båda könen. Skönt att det är över.


Champagneprovning

Från att inte ha kunnat skilja på bubbel och bubbel vet jag nu allt och kan slänga mig i termer som Grand cry, cuveé, Pinot Meunier, bästa årgångar, distrikt, Chardonney, ålder på rankor, temperaturer, lagring, dofter … yada, yada.

Nya favoriten är Desirable 2000 med Erick De Sousa som Champagneproducent. En champagne med finess och elegans. Går att beställa på systemet (artikelnummer 81035) och kostar endast 821 kr.


Kristian & jag

Sturehof_1Jag & Martha

Martha o jagSköna kompisar på Sturehof

Sturehof_6Frida & jag

Sturehof_3Syskonen Helen & Pete

Sturehof_2Pelle & Pete

Sturehof_4Kristian & Micke

Sturehof_8Rädda Melker, död eller levade

Stackarn behöver få komma hemifrån. Eller hem och hem, alla hans prylar är nog nerpackade i kartonger vid det här laget. Jag får helt enkelt ta ut karln på middag eller nåt. I mitt kylskåp finns ju inget att bjuda på.

Nä, om man skulle ta och ringa snyggingen. Här kan jag ju inte sitta.

Skaffa barn??! Nja

BarnSkaffa hund??! Nähä, inte det heller...

HundEn dag på jobbet

Anländer vid 08:30 eller strax därefter. Skyndar genast till restaurangen för att köpa frukost. Idag blev det en äggmacka med mycket kaviar. Mmm salt och gott. Du har 23 olästa mejl. Tack gode gud var ca 25 % privata och lika stor del spam. Resterande nåt i stil med; Hej Anna, kan du fixa… Mitt i allt fixande och prioriteringar kallas jag in till möte. Även denna gång med danska kollegor. Men lugn, jag börjar fatta danska nu. Mötet varar två timmar. Kl 12, äntligen lunch. Lunchen äts effektiv och snabbt. Kaffe på det. Efter lunch kan jag äntligen ägna mig åt egna projekt. Men där är jag beroende av andra. Hamnade i samtal med ett tryckeri för att jag behöver en pluggin eller FTP-klient. Skall installera men allt skiter sig. Helt plötsligt är kl 14. Pappa ringer. Fixar en sak åt min chef. Bara lite information han behöver. Det går snabbt. Telefonen ringer. Nya uppdrag. Kollegan lånar mina hörlurar. Skriver ett privat mejl och därefter funderar jag vidare på en struktur över ett digitalt arkiv. Bjuder in kollegorna till en tre timmars workshop på fredag. En kille från Göteborg ska dema ett MRM-verktyg. Hälften tackar nej till min kallelse. Jaha, är det inte viktigare än så? Suck! Behöver hjälp att namnge ett moment i en försäkringsprodukt. Involverar kollegorna att brainstorma… Tick-tack, tick-tack. Det spårar… Fixar ytterligare några uppdrag. Publicerar sedan en nyhet på intranätet.Dags att gå hem. En dag, ett liv, ett The Office.


Vi söker den perfekta kärleken på internet

Men mer än var tredje nätdejtare känner sig lurad. Så här dejtar vi på nätet. Under kategorin Singel i Stan kan ni läsa hur det går för mig.

Tick-tack, tick-tack

Sitter här och väntar på lite bilder från i lördags. Tänkte lägga in dem på bloggen. Det blev middag på Sturehof, ett besök på Vassa eggen (där Pelles kompis Thomas Rusiak spisade plattor) och avslutning på Solidaritet (med mina sköna kompisar).

Mer om detta senare.


Hört på stan

Om barn skulle påverkas av videospel skulle de som växte upp med Pacman på 80-talet springa runt i mörka rum, äta piller och lyssna på monoton musik.

Känner du Blingbling?

Tio första:
Första bästa kompis: Andreas Mattsson
Första bostad: Lgh på storgatan (öst på stan i Ume). 17 år var jag visst
Första husdjur: Kaninen Skutte…, tills han rymde
Första semester: Eeh...Bjuv, eller Byske eller Stockholm kanske?
Första jobb: Riktiga? Servetris på Äpplet och vårdbiträde på servicehus
Första köpta skiva: Freestyle

Första kyssen: Pontus (när jag gick i fyran) - läskigt minns jag
Första pojkvän: Lars
Första piercing: väntar jag på
Första konsert: Hmm...kan vara Europe i ishallen (ladan) i Ume

Nio sista:
Senaste alkoholdrycken: En öl på Solidaritet i lördags
Senaste bilfärd: Fick åka jeep till Melker i fredags. Från Skanstull till Danvikstull via broarna
Senaste filmen du såg: Den norska filmen Ellie, eller hette den så? Grymt bra var den
Senaste ringda telefonsamtal: Till Annso

Senaste bubbelbadet: Ute i Skärgården (Kolvik) för två veckor sedan
Senaste spelade cd: Bonny Pink - Its gonna rain...när jag diskade
Senaste kyss: Melker i fredags/lördags
Senaste gången du grät: I går natt. glädjetårar

Senaste måltiden: Bullens Pilsnerkorv

Åtta, har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej

Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja
Varit på tv? Nej (men hörts)
Fått ditt hjärta krossat? Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one night stand? Ja
Busringt till nån? Ja


Sju saker du har på dig:
1. Grön tröja

2. Jeans

3. trosor
4. B-H

5. Strumpor

6. Armband
7. Laptoppen på magen

Sex saker du gjort idag:
1. Vaknat
2. Funderat på anledningar till att kliva upp
3. Promenerat med Annso

4. Ätit varmkorv
5. Spanat på killar på Nytorget
6. Skrivit på en odrägligt lång lista

Fem personer du kan berätta allt för, utan inbördes ordning:
1. B... arndomsvännen Sara
2. L... otti
3. O... m jag behöver råd - Annso (hon är så klok)
4. G... alet röriga saker biktar jag för Micke
5. G... råter jag och behöver tröst - Alla på denna lista + mamma/pappa

Fyra favoritsaker (utan inbördes ordning):
1. Datorn
2. Soffan
3. Kaffe

4. Mobilen

Tre val:

1. Svart eller vit? Svart
2. Sommar eller vinter? Sommar
3. Chips eller choklad? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Skriva ner mina memoarer
2. Hitta kärleken

En sak du ångrar:
Att jag festade på kredit igår


Hemma hos Melker

Fjärde dejten med min favvokille på MP. Hemma hos honom denna gång. Där bjöds jag på världens godaste middag, även fast de rårörda lingonen glömdes bort. Mmmmmm gott, gott. Vinet smakade också bra.

Jättecoool och stor lägenhet har Melker. Man blir lätt lite avund på det. Va, tänk att få bo så. Ingen liten etta där inte.


Jag fick sova över, vilket var mysigt. Näää, få inga snuskiga fantasier nu. Jag sov där bara, ingenting annat. Okej, vi kramades lite, det gjorde vi. Och det var jättenice. Kanske kysste jag honom också, en heller två gånger. Minns inte så noga. Kan ha hänt i sömnen.


Vad känner jag nu? Vet inte, vet inte. Men jag vill kramas mer med Melker. Det vet jag. Han är störtskön ju.


Dagens citat

To do is to be
Nietzsche
To be is to do
Kant
Do be do be do
Sinatra

Danskjävlarna och vi


108144-9


Vad gör den gröna bilen på vit bana? Är det någon annan som kör min bil? Varför fick inte jag mittenbanan? Neeej, blev jag varvad nu eller ligger jag tvåa? 

- Många viktiga frågor att utreda när daska kollegorna var på besök.

Den magiska tredje dejten

Händer inget då... ja, då är det kört. Det är vad mina vänner påstår. Men små, små saker hände. Jag och Melker hade en toppenkväll på Judit och Bertil. Två nya kompisar fick vi också, Harry och Patrik + en resa hem i natten med tunnelbana och en härlig kram.

Jag fick äran och förfrågan att sova över, men slingrade mig. Jag skulle ju träffa mina danska kollegor alltför tidigt dagen därpå. Osis!

Men Melker, han ger inte upp inte. Imorgon är jag hembjuden till honom på middag. Det ser jag fram emot. Renskav ska han laga har han lovat. Kan Göteborgare sånt?


Kefft

... att jag gick och köpte den där påsen med Ostkrokar bara därför att jag var lite sugen och att jag sen satte i mig tre fjärdedelar av påsen bara för att den aktiverade mina hungerimpulser och att jag nu ligger här däst och känner hur de sväller i magen och gör mig oförmögen att göra nånting annat än att ligga här och skriva detta (med laptoppen på magen)!


Att spela tennis med en lax

Jag hade gått och hoppats att allt skulle vara över och levt därefter. Men de senaste röntgenplåtarna visade ett annat öde. Jag är tillbaka i spiralen.

Hej, hej Radiumhemmet - här kommer jag igen. P14 har kommit att bli som ett andra hem. Jag tror minsann att jag är lite av en kändis där. Det kan ju iof vara så att personalen ler och hejar på alla patienter, men… Nä, det är något speciellt med mig.


Varför just jag är ihågkommen kan förstås bero på att jag är förbaskat svårstucken. 9 stick blev det denna gång. Nattsköterskan gav upp och Åke fick rycka in. Han kan sin grej och lyckas alltid sätta första nålen. Hurra för Åke. Hade jag haft gott om stålar hade jag köpt honom en Tahitipärla. Han är bäst! Ska försöka påminna mig själv att berätta det för honom nästa gång.


Imorse sövdes jag. Nya cellprover skulle tas. Svaret får jag om två veckor. Härligt rus mitt i allt elände. Håll nu tummarna att resultatet inte är helt åt helvete illa, och att nästa MRT inte visar på att tumören överlevt och växt. Vill inte ta cellgifter igen. Inte heller är jag så värst sugen på operation eller ny strålbehandling. Nu när jag äntligen börjat återhämta mig.


Melker, vet du vad?!

Jag hade min andra dejt med Melker igår. Skön kille på alla sätt och vis. Man vill ju bara krama honom och aldrig släppa taget.
 


Vi tog en sväng till Moderna Museet. Strosade omkring, men såg väl egentligen inte så värst mycket konst. Sedan kaffe och snack ute på verandan. Undra hur länge vi satt där egentligen. Trevligt var det i alla fall. Svårt att skiljas åt. Efter att ha sippat länge nog på kaffet bestämde vi oss för att titta på lite film. Tusenbröder och Tre Solar. Vi var allt lite nyfikna på hur det skulle gå för allas vår Hoffa.


Efter filmer och valvaka åkte Melker hem. Oj, vad jag vill träffa honom igen.

Melker - I like...

a lot…


Valet 2006-09-17

Jag kan inte påstå att jag är en av dem som hurrar! Kan dock erkänna att det blir spännande att se landets utveckling/inveckling/avveckling de närmsta 4 åren. Reinfeldt kan nog växa i sin roll som kompetent ledare, men de andra tre... De ger jag inte mycket för.


Norrländsk matkultur - ur Metro

Matkultur


Jag hade ett hål =/

Men annars såg det grymt bra ut. Behöver inte gå till tandhygienist eller så. Jag är tydligen bra på att borsta tänderna. Mindra bra är jag på att använda tandtråd och sånt. Ska bättra mig där.


Fast min tandläkare har nu upptäckt att jag gnisslar tänder. Hon föreslog en bettskena. VET DU VAD DEN LILLA SKITSKENAN KOSTAR? 2 000 SPÄNN!

KEFFT VA!


Otäckt - om en timme sitter jag hos tandläkaren

Jag känner mig livrädd över detta. Nej, jag är inte rädd för tandläkaren. Det är kostnaderna. Kollade just mitt saldo och fasen...  Jag har ju inte ens råd ju.

Nä, nu ska jag gå och borsta tänderna. Igen.

Krog på Mariatorget

En överförfriskad man 45+ i clubblazer, har raggat på samtliga kvinnor i baren inom loppet av en kvart, och går slutligen fram till en pandatjej 20+, som i väntan på någon löser ett korsord.
Mannen: Men, sitteru här alldeles solokvist?! Ska jag hjälpa’re me korsordet?! Ja e en jääävel på korsord, sörru! Ska'ru ha en Jäger?!
Tjejen: Vad heter du?
Mannen (förvånat): Eeh, Anders! Ska pappa hjälpa dig, lilla gumman?
Tjejen: Nä, jag klarar mig. Det står ”Full dumjävla mansgris”, sex bokstäver här, och ditt namn passade precis in.
Mannen: Men va faan… Hora!
Tjejen (leende): Tack! Det gick in under ”Full dumjävla mansgris morsa”, fyra bokstäver.
Vakterna har nu uppmärksammat mannen, som blir avhyst.

Kaffebar på Hornsgatan kl 18

Så perfekt, förutom att fiket stängde precis kl 18. Kanske inte världens bästa start på en dejt. Men vi smickrade personalen något och de lät mig köpa en cola. Kaffemaskinen hade de redan rengjort minsann. Min dejt hann med att få sig en esspresso, han kom i tid =)


Hur som helst. Vilken kanonkille! Det är något speciellt med Göteborgare. Man bara smälter helt enkelt. Sen spelar det liksom ingen roll att killen hade varit gift och har en son med sig i bagaget. Han var bara så nice.


När personalen torkat av vårt bort och tydligt markerat att nu fasen får ni dra, gick vi vidare till Operabaren och tog en öl. Lätt ledigt och mysigt. Vi pratade jobb, livsöden och katastrofer. Det förvånade mig verkligen att han berättade allt det där som man inte berättar för vem som helst. En okänd person man aldrig träffat. Men så mycket mer underhålande och intressant det blev. Att verkligen få veta ved som format en människa. Wow!


Om vi ska ses igen? Självklart. Vad vi ska göra? Alternativen är många. Laga mat tillsammans, dricka drinkar, tvätta bilen, spela minigolf, åka båt…m.m… Nästa vecka ska vi ses igen =)


Veckans kommande dejter

Igår var det aktivitet på nätet hemma i lyan. Datorn gick varm och värmde min mage där jag låg i soffan. Så vad hände? Jo, jag ska dejta en sillstrypare i exil nu på onsdag. Jag tror det blev bestämt så. Eller drömde jag att vi bestämde något. Klockan var ju så sent.

Jag tror han är lite nervös över det (att blinddejta alltså). Han har inte gjort det ännu sa/skrev han. Skönt att ha lite övertag för en gångs skull. Börjar få rutin nu känner jag. KaffeBar, där ska vi ses. Hans hemmaplan, men det bjuder jag på. Undra just om jag hittar dit.

Jag parallellchattade också med en annan stilig sak. Han var dessvärre upptagen denna vecka. Säkert dejtar han flitigare än vad jag gör. Jag undrar.., Kan man dejta flera på en vecka? Orkar man det? Och får man det? Jag känner inte till någon vett och etikett vad gäller just nätdejting.


Dejt

Mötet

Strax innan kl 15 begav jag mig mot Hornstull. Nervös? Nä, inte det minsta. Jag visste ju att det var en väldigt pratsam kille jag skulle möta upp. Pratsam på nätet i alla fall. Hur som helst. Jag dök upp först på vår bestämda mötesplats 7-11. Gick in och såg mig omkring. Ingen liknade min dejt. Jo förresten, en kille gjorde det. Men snubben hade redan sällskap =/ Snällt sätter jag mig ner och väntar. Helt plötsligt dyker det upp en tjej utanför entrén. Lik mig dessutom. Jag tänkte; shit, min dejt kommer så klart att gå fram till henne. Min tanke besannades och slogs in. I ögonvrån ser jag min dejt (känner ju igen honom från de bilder han haft på nätet) närma sig tjejen utanför. Tyvärr hör jag inte deras konversation, men tjejen skrattar. Min dejt, han ser mest stressad ut. Jag rusar dit för att rädda upp situationen.

 

Var han som jag tänkt mig?

 Nja, varken utseendemässigt eller beteendemässigt, om man får säga så. Jag hade väntat mig en blond lintott med lätta adhd-drag. Men möttes av en betydligt lugnare, mörkare och djupare kille. Med mörk syftar jag på hårfärgen förstås.

Vad hände på dejten?
Vi letade oss till ett cafe. Kanske inte den smartaste miljön. Esspressomaskinen överröstade oss och jag hörde faktiskt inte ett smack. Det blev en kaffe to go. Vi promenerade till Tanto och satt oss på klipphällen för att lapa sol och få lite lugn och ro. Prata och känna efter.

Killen hade många plus. Gillade norrland, skärgården, att laga mat, att plocka svamp m.m. Men attraktionen, var fanns attraktionen.


Det absolut skummaste med denna dejt var nog att jag och mitt sällskap levde i, vad kan man säga, parallella världar. Vi hade tex varit med i samma lotteri kring förstahandskontraktet på söder. Det som jag sedan gick och vann. Roligast av allt var att det var brorsan till min dejt som dragit vinstlotten. Dvs min lott. Yeehaaa! Utan min dejts brorsa hade jag inte haft en toppenlägenhet på söder.


Blir det någon fortsättning?

 Svar nej. Möjligtvis att vi ses som vänner över en bit mat. Men det är allt. Killen var ju trots allt en trevlig prick, precis som jag. Men när inte attraktionen finns där letar vi oss båda vidare i myllret av singlar på nätet. Nya tag och nya dejter väntar framöver. Förhoppningsvis redan till veckan.


Password

Att byta lösenord på jobbet är en mardröm. Det tog mig en timma ett få till det. Följande fick jag ta hänsyn till;


  • Lösenordet skall vara 8 tecken långt
  • Det skall innehålla både stora och små bokstäver
  • Det skall innehålla minst 2 och max 5 siffror
  • Det skall starta och sluta med en bokstav
  • Samma tecken får maximalt användas 3 gånger
  • Får ej innehålla å, ä, ö eller annat specialtecken
  • De 13 senaste lösenorden får inte återanvändas


Varför krångla till det liksom. Vem vill göra intrång i min burk? Jag jobbar ju inte hos Socialdemokraterna direkt.

Password


Sagt om mitt jobb

Ähhh, det är mest tröjor och dekaler!Ny som bloggare 20060907

Hej. Det finns en tanke. Det är sant. En tanke bakom detta bloggeri. Här får bara jag prata, men ni lämna kommentarer.
Äntligen ett ställe där jag kan bestämma och härska. Äntligen.

Jaha, men då börjar vi då.

Det här är sagan om Blingbling.

 

108144-2

RSS 2.0