Samarbete

Jag semesterstädar och hittar grymt roliga saker i mina mappar. Och den här bilden bara måste jag bjuda på. Jag fullkomligt älskar den. Paddlande i bild har vi mina danska kollegor. En tävling där de med stor sannolikhet kom sist. Vi vann såklart!

Hur fasen paddlar de?


Ja jag säger då det. Danskar!!! De ska alltid göra allt tvärtom eller på sitt sätt (som är tvärt om).Ska vi byta grejer?

Jag tänkte höra med er ifall någon av er har erfarenhet av semesterlägenhetsbyte? Jag har nämligen blivit erbjuden av en FB vän att låna en lägenhet. Och jag i min tur lånar ut min såklart. Dock inte under samma tidsperiod. Denna person ska ev bo i min lägenhet under min Kanadavistelse och jag i min tur har hans lägenhet till förfogande i augusti.

Är jag naiv som hoppar på en sådan grej? Det känns lite läskigt. Samtidigt som det är en fantastisk tanke. Perfekt timing också. Jag skulle nämligen känna mig grymt trygg om någon bodde i min lägenhet när jag är borta. Speciellt när innergården kryllar av blue-collar workers från olika länder, klättrande i ställningar utanför mitt fönster. Problemet är att jag inte berättat för min eventuellt blivande hyresgäst att ett renoveringsprojekt pågår. Jag har inte heller berättat att jag typ har världens minsta toalett, och inte så stor lägenhet heller.

Även fast det nu "bara" är en nätvän vet jag en hel del om honom. Namn, ålder, yrke, var han bor, hur han lever etc. Och nej, han bor inte i Sverige, men i Europa. I en stad jag alltid velat besöka, men det har liksom inte blivit av. Och han älskar Stockholm. Jag har också spanat in hans vänner och bekanta, så det känns rätt tryggt. Referenser finns.

OK lugn, inget är bestämt ännu. Vi bara spånade lite igår kväll. Ifall det liksom skulle vara genomförbart. Han har såklart råd att bo på hotell, och jag med. Men vi båda tycker att det skulle vara så mycket roligare att låna varandras lägenheter. Och ärligt talat borde han vara mer orolig än jag. Det finns typ inget i min lägenhet som är värt en förmögenhet.


Hur skulle du göra?   


Fika någon

Detta är helgen då jag fikat bort min månadslön, och då är det inte färdigfikat ännu. Om si så där en halvtimme är det dax igen.

Jag har fikat med kusiner och kusiners kusiner, med Micke T och storebror T och S. Och snart möter jag upp två underbara tjejer vid Medis. Undra vad jag ska fika då. Ikväll lär det väl också bli fika, till fotbollen.

Utöver det har jag ropat i 4 smurfar på Tradera och köpt en smurf på loppis. Och jag har hittat en kille på nätet som jag vill ha, samt att jag har... eeeh lagt några slantar på fredagsöl + mat på Judit.

Pank?

Sen kanske jag åker på en rotfyllning också. Reskassan till Kanada sinar sakta men säkert. Bra där Anna, verkligen.


Tvätt o vin

Jag trodde jag skulle få skittråkigt ikväll. Tvätt o allt. Men så kommer ett sms från grannen i 127:an att de grillar. I vanliga fall hade jag sett dem, men nu har jag ju det där förbannade taket och ställningarna ivägen som skymmer. Så mellan matningar av tvätt har jag matats med kött och druckit vin med 5 sköna norrlänningar. Inte nog med det. En av dem hade till o med bott i Brattby. Kul som bara den. Som hemma ju, fast på andra sidan älven (denna gång på andra sidan gården).

Det är roligare att tvätta när man mellan varven har trevligt sällskap och känner sig lite glatt berusad. Tack för det!

Och nu ska jag smurfa in på FB och önska snygga spanjoren grattis. Sedan ska jag betala mina smurfar som jag ropat in på Tredera. Jag har också fått en smurfkompis som ska fixa mig en svartsmurf. HAHA. Så det så Crusty!

Smurf snyft

Neeej. Kollegan sitter här och flinar. Han har nämligen lyckats få tag på en Svartsmurf. Jag förlorade.

Nu återstår att hitta den lila smurfen. För som ni kanske vet var den svarta smurfen lite väl kontroversiell i vissa länder. Där blev den istället lila. Die lila Schlümpfe ska jag prova googla nu.Tick-tack, tick-tack

Jag räknar dagarna nu, till min semester. För första gången i hela mitt 34-åriga liv har jag tagit ut 5 veckor på raken. Då räknar jag inte "ledigheten"  2006 förstås. Den där fina våren och sommaren. Får då var allt en kamp, värre än två heltidsjobb.


Några höjdpunkter finns:


Kanada

Resa norröver

Pride

Bomstugan

Skärgård

080808 i 08-land

Hitta Svartsmurfen

Sommarflört


Men vad mer fyller man 5 veckor med. Jag har glömt hur man gör och vad man gör.


Tips någon? Hänga vid polen hos Grannen kanske.


Nåväl, om en vecka smäller det. Då poppar champagnen. Jag håller allvarligt talat på att längta ihjäl mig.


Bling i bur

Nu kan jag inte längre se ut. Men jag skrek rakt ut när jag kom hem i eftermiddags. Möttes av detta.

På utsidan av mitt fönster råder industral noice. Så kallt, så stål. Söderromantiken är pålad. Det ska bilas asfalt och betong.

Hur kul e det med ett gallertak? Det vilar tungt. Stänger ute min sol.

Gråten är nära.
I landskapet intet nytt

Jag har två digitala redaktörer sittandes bredvid mig. Det smattras flitigt. Det är väldans flitiga måste jag säga. De har många skills. Den senaste tidens tunga smurf- och pezartilleri är ett exempel på det.


Kollega 1: Har du sett min senaste (visar stolt sin nyinköpta pez)


Kollega 2: Imponerande! Har du sett min? (webbis 2 håller upp sitt senaste smurfförvärv)


Kollega 1: Det här går över styr.


Kollega 2: Jaaaa, på snudd!

Näh, dax att damma av lite mejl. Eller så... gå hem.


Kaffet kallnar

Va?! Har Tim Russert gått och dött? Min favvo. Nu bara måste jag lägga mig ner och grina en skvätt. Jag hänger inte med. Jag hinner inte och jag orkar inte. Tiden går och allt jag gör är att ägna mig åt oviktiga saker.

Jag känner mig korkad och dum.

Och nu är mitt kaffe kallt.

Vila i frid Tim. Du var vass. Jag tyckte om dig. Som het latte eller varm choklad. Du var båda.

Gnapp gnapp

Det är väl kanske inte någon hemlighet att jag samlar på smurfar. Och på jobbet pågår ett battle mellan mig och Crusty. Eftersom jag har gammelsmurfen vinner jag alltid. Se här hur gammelsmurfen håller Crustys Wampyrsmurf i karantän.

Men nu ryktas det på FB att kollegan är ute efter Svartsmurfen, dvs denna.Det går ju inte. Jag måste hinna före honom i jakten på den svarta smurfen. Finns det någon där ute som har en på lager? Någon svartsmurf att sälja till mig? Please!! Kanske kan jag byta den mot någon i min samling.Gillar förresten inte att Crusty så strategiskt placerat trumpetsmurfen bredvid semestersmurfen som chillar i hängmattan.

Sugen

Nu ska jag gå och köpa mig en glass och ingenting annat.

Bara en glass.


Midsommar på Ingarö

Highlights:

Silllunchen och allt på grillen
Rabarberpajen
O.P
Första doppet
Alla stränder och klippor
Nils tolkning av Jussi Björling
Pumas födelsedag
Och sällskapet!


Mysig myssommar

Här packas det. Jag håller på att förbereda mig inför morgondagen. Ni vet, då man ska dansa kring en blomstersmyckad penis, äta sill och glädjas åt snapsen. Jag kommer att fira min midsommar på Ingarö med vänner och nya bekanta. Skärgården. Jag tror det blir mysigt. Det är vid havet på en klippa man ska vara.

Jag önskar er alla en fin midsommar och en god skörd.


Ödmjukhet

Mitt språk på nätet skiljer sig från det jag annars har. Jag är så ödmjuk här. Hade ni läst mina mejl och briefer och annat jag skriver (men inte här) hade ni inte alls känt igen mig. För att inte tala om mitt verbala språk. För en stund seden var jag dum o elak.


Kollega kommer förbi: "Hej, har du läst mitt mejl"

Jag: Vilket mejl? Jag har inte fått nåt. Du har väl skickat det till min namne!?

Kollega lite lätt förtvivlad: Men jag har skickat rätt.

Jag: Vad heter du i efternamn? (Hittar sedan mejlet i min inkorg).

Jag igen: Ops! Det har jag skitit i.


Ska nog ta tag i det där. Och ta tag i min ödmjukhet. Jobbar på det.


Nyhetsbevakning

Det skrivs väldigt mycket om FRA just nu. Lagen alltså. Läses också för den delen. Jag som alla andra bloggare borde skriva om det där. Men det är svårt. Jag har en vän på FRA, men är ingen vän av FRA. Han är här ute i cyber och smyger. Därför viskar jag i andra kanaler.


Sedan har jag inte tid att engagerar mig heller. Herregud, jag måste ju följa Lazys blogg slaviskt. Har hon flashat brösten idag? Vad har hon för bikini? Vilket disco har hon besökt? Viktiga saker I tell you!


Lugnet före stormen

Det blåser lite oroväckande mycket här. Om man skulle ta och......


Tillgångar

Oj. Någon har begärt en upplysning på mig. Civilstånd, inkomst, fatighetsuppgifter, blanco/borgen och kreditupplysning. Tur att det står vem. Men vad denna någon inte vet är att jag har en hemlig tillgång på 122 448 kr. Min blogg. Den kommer han aldrig åt.

Du kan ju försöka sol o våra mig på den.


Mys

Ikväll var det mys. För mig något alldeles extra.

Why???

Jo, för ikväll har jag umgåtts med tjejer. Bara tjejer. Å då menar jag sköna brudar som inte bara mal på om "amen jag ba jobba med de ba, ska gör det ba, är så bra på de ba, värsta karriären ba...".. Utan chicks som gav mig kärlek (skvaller o skratt o klokhet).

Det är kärlek!

Rötter

Någon gång på 20-talet.Bilngblings farfar med kollegor.


Nyförvärv

Igår chattade jag fotboll med en ursnygg spanjor. I ärlighetens namn hade jag kust att chatta om helt andra saker, men man måste ju vara fiffig för att vinna hans hjärta. Hoppas han förlåter min list. Fotboll ligger inte alls i topp vad gäller samtalsämnen med snygga män. Men jag är bra på fotboll. Det liksom påminner om teater. DRAMA, DRAMA, filmning, svordomar, tårar..  Jag kan det där.


Efter att vi chattat ett tag var han helt såld. Han var typ nästan på väg att fria stackarn. Så nu är jag bjuden till Galicia. Inte kan jag åka dit. Nä, det går ju inte. Han får vara min teamplayer i den digitala världen istället. Säkrast så.

För er som är nyfiken på denna vackra skapelse så är det mitt senaste förvärv på Facebook. En forward i mitt virituella lag. Jag samlar på dem. Usch så hemsk jag är.


Trevlig resa

Idag har jag gjort tre vettiga saker. Jag har promenerat i andra hoods. Jag och Micke tog en tretimmars walk. Utöver det har jag ätit gott på Imperiet och bokat en resa till Kanada. Den 15 Juli lyfter planet mot Toronto. Det lär också bli ett besök i Montreal.

Dagen har gått i resans teckan helt enkelt. När jag kom hem hade jag dessutom en inbjudan via FB till Malaysia. Dit en vän flyttat. Klart jag ska åka. Men det får bli i jan/feb. När det är som kallast och jävligast här.

Nu ska jag resa mig upp och vika ner persiennerna. Sedan får det va färdigrest för idag.


Union

Ikväll var en märklig kväll. Tänk er en himla massa spanjorer, greker, ryssar och svenskar inklämda i en och samma lägenhet. Vår gemensamma nämnare är vänner och en fotboll. Det var lika galet som underbart. Ryssarna drack vodka, spaniorerna skålade med cava, svenskarna var uppgivna och grekerna mest tystlåtna.

Här bjuder jag på en liten bild av den högra läktaren.Natasha ska ha ett stor tack för den ryska buffen. Det som kanske var mest spännande var svamparna (vodkan lät jag bli). Sedan hade menyn såklart ett inslag av grekland. Det tackar jag Bill för.

På väg hem (hallå, jag tillhör ju de uppgivna svenskarna så jag drog) mötte jag ett X. Det stack till i hjärtat. Gud vad han är vacker. Sedan hade han ett plagg på sig som jag var med och köpte. Det gjorde inte saken bättre. Han såg inte mig. Kanske var han fotbollsberusad, kanske låtsades han inte se. Jag orkade inte säga hej.

Livet är som det är, ups and downs. Det är därför jag älskar det så mycket.

I lampans sken

Ikväll samlades det gamla gardet, men också några nya stjärnor. Mys på knivsöder och promenad till krog vid slussen. Ibland på krogen kan det kännas så här.Detta är också temat för morgondagen. Då ska jag till Kolmården med min gudson.

Detta är förresten en målning av Carlos Ramos. En favorit.

Neeeeeej

Fredagen den 13:e har börjat precis som den ska. Med en total katastrof. Följande möttes jag av när man kom till jobbet imorse. En bakbunden Gammelsmurf.

Jag sitter här och gråter i ren förtvivlan. Mascara har runnit hela vägen ner på tangenbordet, så mycket tårar.

Men bit ihop Blingbling. Samla krafter. Vi kommer tillbaka.

Kompis, hur ska du vinnaDet pågår ett krig på jobbet. Med Gammelsmurfen i spetsen segrar jag. Han kan det där med strategier. Se så stolt han poserar på spargrisvovven.

Ooops!

Nu har Kokainmonstret det hett om öronen igen. Lite festligt att hon fångats på bild utanför en väldigt välbekant port in tha Hoods. Gissa vems?

Ja, vad ska man säga? Knark är bajs! Jag tror kokainmonstret behöver sig en rejäl avgiftning. Det får hon nog i finkan.

Avloppsanalys

Jag har tidigare nämnt att jag slarvat med att kasta saker i toaletten. Typ min medicin. Nu har jag slutat med det. Men så kom jag på att man ju faktiskt även pissar ut den. Illa. Det är alltså mycket skit som hamnar i våra avlopp. Ta droger tex. Visste ni att man kan mäta hur mycket en stad knarkar genom att ta prover på avloppsvattnet. Det är sant. Läs själva här. I Italien är kokain poppis. I London amfetamin. Undra just hur det står till med Stockholms vatten? Törs man dricka det?

Tetris


Play Tetris On Calculators! - For more amazing video clips, click here

Jag tänkte blogga om fotboll

Jag har inte skrivit ytterst lite om fotboll. Ni tror säkert att jag är totalt ointresserad. Men icke. När Sverige spelar är det blodigt allvar. Vad ni kanske inte heller vet är att jag faktiskt spelat fotboll själv. Spölands IF om det intresserar er. Jag var störande pinsamt lat och lade av i gymnasiet.


Ikväll blir det hett. Greker och Svennebananers samlas hemma hos P. Jag känner mig laddad.


Klapp klappCoola händer

LämmeltågFoto: Storebror

Skåning

Igår gjorde jag ett gästspel i Helsingborg. Eller jag var på Helsingborg. Baren var öppen bara för oss. Gu så fin och viktig man kände sig då. Jag sladdade in i slutet på en femrätters. Fintade bort de berusade partyfirarna och fick mig två desserter, finvin och dessertvin. Fick också ett f.d kokainmonster till bordsgranne. Vågade inte ge henne en känga, men det gjorde Judit. Hon var väldans vacker. Typ bländade mig så att jag helt enkelt glömde bort att se ifall där fanns en fotboja. Förresten. Judits tal till mig var inte heller värst smickrande. Skulle jag dejta 4 i veckan?! Är det inte snarare så att jag inte dejtat på fyra veckor? Slängkyssen tyckte jag däremot om. Resten av kvällen bestod av hiphop ligans showande och en massa dansande och firande. Mys och tack!

Akta bollen!

Okej, jag kollade lite bara för att man ska. Men sjukt trist ju. Mamma somnade efter en kvart. Jag vaknade till där ett tag när det blev mål, men så var en domare där och viftade. Såå, nähä offside. Sen drömde jag mig bort i koitatueringar. Nej, jag ska inte göra en (eller jo, kanske) men jag tycker de är snygga. Alltså japanska tatueringar ba, jag går igång direkt. Och jag får panik varje gång jag ser min tonårsrevolt a la tidigt 90-tal. Måste göra något åt den, därav allt tatueringsspan. Mmmm, jag har märkt att koien smygit sig in på gaddtoppen. Äntligen! Om någon har en snygg koi som passar Blingblings överarm. Hojta till.

Apropå hudfärg. Jag har bränt mig. Så typiskt. Jag smorde in hela kroppen med faktor 20, men glömde parti hals och öron.

Umami

Vilket jävla väder vi har. Hela Stockholm pulserar och klär av sig i kollektiv stripp. Jubel & fanfarer, busvisslingar och en sovande mamma i min säng. Mess från kollegor på solig terass. Skrålande studenter. Välkomnande skugga.

Kungsträdgården är dagens heta tips. Smaka på Stockholm. En blandning av sött och salt. Hoffmaestro ska visst upp på sceen. Yeeeiiii!

Lok+alt+del

Och jag som trodde att mitt finfrämmen skulle anlända tidigt imorgon. Fan så jag feltrodde. Nåt tjall på linjen. Mamma ringde o va arg som en bräms. Nu ska hon sättas på en buss till Sundsvall vid midnatt. Dyrbar tid med mamsen går förlorad.

Jag ska stämma stambanan.
Digitalbanan

Har ni tänkt på en sak. Det finns en digital underklass och en digital överklass. Typ vi som föddes innan internet och ni som klämdes ut då internet redan fanns. Eller, det handlar nog snarare om förmågan att kunna finna information på nätet eller inte. Att hänga med. Jag har mycket kvar att lära. Bara att erkänna. Jag tillhör den digitala medelklassen. Men jag har en blogg. Klättrar jag i hierarkin då?

Hilfe, måste akutstäda nu. Typisk, jag var i ett sånt skönt bloggmood. Om en halvtimme kommer bostdasrättsföreningen för att göra affär. Eller åtminstone ge mig ett pris på min lya. Det här är ju helt sjukt spännande.

Uppdatering: Styrelseordförandet ringde just och bad mig ladda med öl i kylen. De blir en halvtimme sen pga styrelsemöte. Pratar de om mig nu kanske. Jo, så är det nog. Den enda öl jag har i kylen är två alkoholfria bärs som Labbet dumpat. Det är kört!

Uppdatering igen: Jag tror det kan bli en finfin affär. Jag försöker spela tuff förhandlare. Imorgon ska jag förhandla vidare med bankerna samt ta ett snack med de fyra övriga som har erbjudits att köpa sina lägenheter.

Tack själva!

Jag och Crusty busade på jobbet idag. Detta blev resultatet.
En smiley till vår nya reklambyrå som sitter på andra sidan kanalen. 
StockumentärSnodde denna från Bääätners blogg! Lite sköna klipp från i lördags.

Blue monday

Måndagar ger mig inget annat än magont. Nej, inte ångest utan mer som om ett troll ligger där och gnager. Det är svårt att hitta på något kul då. Och sen ba alla ba; det är måndag och då kurar jag under en filt, inte på. Man törs inte ens föreslå ett glas vin utan att någon ska få hjärtattack och viska alkoholist. Men nog ordnar det sig va? Bra. Måndagen är ju över om några timmar. Efter tolvslaget i natt kanske någon skriker; ja, vi hittar på något.

Någon som pep till igår var föresten hemliga agent X. Han ville bara säkerställa ifall jag minns honom. Ja jösses vad hemlig han är då.

Avslut

Nu ska jag docka med sängen. Den vackra helgen är snart över. Bara en sak kvar att göra. Borsta tänderna. Vilket pampigt avslut. Jag känner mig ensam. Så dumt att vänja mig vid sällskap. Att jag aldrig lär mig.


Idolbilder

Okej, jag delar väl med mig av snyggot då. Jag är en generös människa.Och sedan en hälsning till mina släktingar i Jörn. Vet ni vem det här är? Igår satt hon Glommersträsk på kartan inför några tusen pers typ.Säg hej till publiken!


Bloggnyheter är det nya svart

En fundering innan jag går till sängs. Jag läser galet många bloggar. De gör tydligen andra också. Igår lästa jag detta på en blogg. En dag senare är det huvudnyhet på Aftonladet.se. De snor alltså blogginlägg. Ingen nyhet iof. Bloggar och bloggare tar liksom över. Vill du ha färska nyheter ska du läsa dem på bloggar. Så är det. Tidningarna hänger inte med.

Skrattstock

Pojkvännen gick på hela två ggr. Jag har honom på bild o på film. Men eftersom en stor del av Stockholms tjejer vill kasta trosor på honom (nej det var inte Björn) måste jag låta bli att lägga ut bilderna här. Jag vill inte ha trosor på min blogg. Bara mina egna i så fall.

Det har varit en grym dag. Ja, ni hajar. Kväll också. För gissa vilka som hyrde loftet på Judit??? Hehe.... Standuppare är viss väldans törstiga. Jag med!

Okej, mina bilder från Långholmen (men inte från Judit) kanske dyker upp imorgon, när jag har landat.

RSS 2.0