Nu spelas


197?

Jag har tjatat om åldersnoja både här och där. Här = bloggen och Där = IRL. Och ni kanske tänker; herregud orka, du är inte gammal. Men jorå -det är jag. För hör här.. När jag föddes fanns både elransonering och bensinransonering.

Låter stenålder, eller hur?! Alltså är jag gammal. Året jag föddes var året då;

• Jan Guillou, Peter Bratt och Håkan Isacson dömdes till fängelse för att ha avslöjat IB-affären.
• Den svenska riksdagen antog den nya regeringsformen och knugen tappade sin makt.
• Filmfotografen Sven Nykvist fick en Oscar för fotot i Ingmar Bergmans Viskningar och rop.
• ABBA vann Eurovisionsschlagerfestivalen.
• Sveriges första videograf invigdes. Men herregud, vad är en videograf??
• Den svenska riksdagen antog ny abortlag som gav kvinnan rätt att själv bestämma om abort.
• Björn Borg vann franska öppna mästerskapen på grus, hans första.
• Ingemar Stenmark tog också han hem en världscupseger. Typ kan ha varit hans första.
• Den svenska myndighetsåldern sänktes från 20 till 18 år.
• Richard Nixon avgick som USA:s president och efterträddes av Gerald Ford. Tänk att man kan bli president utan att vinna ett presidentval.
 
Det hände såklart en massa andra saker också. Även oroligheter, krig och kärnvapensprängningar. Det var militärkupper och invasioner även i Europa om jag inte minns fel (Cypern).

För er som inte visste min ålder innan har med stor sannolikhet listat ut den nu.

Jag är lika gammal som:
Kate Moss
Robbie Williams
Håkan Hellström
Victoria Beckham
Penelope Cruz
Petter
Magnus Betnér
Nina Persson

Undra hur de har det med sina nojor. 

Hur gammal är du?

Bloggers Corner

Visste ni att den fanns? En anonym blogg där alla välkomnas att blogga. Ett slags bloggers corner. Intressant läsning och en hel del frustration, irritation, glädje och ja... Det bloggas om sånt man kanske själv inte vågar skriva på sin egen blogg.

Har du bloggat där? Har jag bloggat där?

Om en resa

Jag hamnade i en klassresa på väg hem från jobbet. Alltså en skolklass på resa. Det var unga tjejer med rosa hanbagage som sprudlade av liv och oljud. Flickorna alltså, inte väskorna. Varför skriver jag bara så det blir syftningsfel? Skitsamma...Det slog mig plötsligt att dessa chicks har hela livet framför sig medans jag har halva livet bakom mig. Sorgligt. Till tröst köpte jag mig en påse --trumvirvlar nu-- OSTKROKAR! Tadaa så svennebanan. Inte nog med det. Jag har bokat mig en charterresa också. Till Platania Beach. Ser jag tjejer med rosa hanbagage där skriker jag högt. Eller så bara packar jag med mig en bigsizepåse av the cheeziest snacks.

Måste införskaffa simfötter med stil.


Resemester

Vi ska träffas ikväll och boka in en resa. Jag och mina vänner. Vi planerar semester i ihop som om vi vore en familj. På sätt o vis är vi ju det. Jag vet inte vart det blir. Jag nöjer mig med solsken och hav, klippor och sand, god mat och finaste sällskapet. Gärna i ett land jag tidigare inte besökt. Gärna Europa denna gång. Att resa långt, som vi gjorde förra sommaren tar på krafter, men är spännande det med. Jag tror på Kroatien. På Split kanske. Namnet låter så ball. Annars är ju Grekland alltid ett säkert kort. Men vad var det nu vi sa..? Till ett land jag tidigare aldrig besökt var det ju.Vi får se vad vi kommer fram till.

Så här såg det ut när vi bokade en greklandsresa en sommar för inte allför länge sedan. Fast denna gång har vi ingen grek och franskcanadick med oss, utan en ungrare. Kanske hamnar vi i Ungern av alla ställen. Spännande. Nu finns det förstås inget hinder att crazy canadian kan sammansluta. De är de så välkomna att göra.Jaba <3 JB


Konsumtion

Jag får panik varje gång jag ser dessa bilder.
Vad har du konsumerat den senaste veckan? Och vad har du kastat i soporna?


Och vinnaren är...

Neurotic Kitten. Hennes Berlin-tips haglade in på en microblogg nära dig. Och självklart katten har jag ett pris. Jag letade i de coolaste, ruffigaste och punkigaste hoodsen, i Friedrichshain. Jag hittade detta, en t-shirt som kändes väldigt Neurotic Kitten.

Jag vet att du är en anonym bloggare som inte vill avslöja din identitet, men kanske kan du ge mig en adress till någon av dina vänner. Jag smyger in min mailadress på din blogg så löser vi detta.

Mjau!
Blingoalbum

Tack för alla fina tips. Det här blev resultatet av det. Klicka och njut. Varje bild förmedlar sin egna lilla historia, men jag är för utmattad för att berätta dem idag. Kan man ha jetlag fastän det inte är någon tidsskillnad? Eller kan det vara alla intryck.
Och tipsvinnaren presenteras senare ikväll. Jag ska bara softa mig igenom ett avsnitt av Robinson först.

Tack igen för alla tips. Berlin e grymt, så åk dit ni som inte varit där. Boka nu!

Big in Berlin

Jag drar till Berlin i några dar. Ni som känner er hemma där och har sköna tips på vad man kan göra, lämna en kommentar i bloggen eller här. Bästa tips belönas med en souvenir.

Möten

En sån helg det varit. En helg av möten. Jag har träffat en av mina läsare som haft modet nog att ge sig till känna. Och under en lång preomenad fick jag chansen att även lära känna henne. En spännande människa som jag kunde identifiera mig med. Vi hade ett och annat gemensamt, den saken är klar. Men det stannar mellan mig och min läsare hehe. Som jag för övrigt hoppas startar en blogg inom snar framtid. Vi unnade oss god lunch på Thaibåten. Kan rekomendera det. Stort tack och en massa mod för att du, min läsare, hörde av dig och ville träffas. Det betyder mycket. Det är sånt som motiverar mig att fortsätta blogga.

Mitt andra möte, som kommer skaka om er rejält, är mötet med norrbaggen. För er som minns honom hösten 2007. Vi sågs idag, 17 maj och allt, under blommande träd på Djurgården. Han var sig lik. Lika skönt bohemisk som sist. Lång och stilig. Utöver dessa härliga sammankomster har jag hunnit med en barrunda med mysiga norrlandsbrudar på besök och en runda på Grönan med släkten (moster och kusin). Soft. En sån helg det vart.

Nu ligger jag i soffan och funderar på morgondagen. Jag ska guida en skolklass från Skellefteå till Råsunda. Till derbyt. Kanske min tuffaste uppgift någonsin. Det är spännande nästan jämt. Vi ska stå i klacken. Det mötet gör mig skraj. 

Ståndaktigt

Det är så märkligt att detta klipp bara har 13 000 träffar. Eller så inte. Hur som helst är jag villig att ge 1 000 för Ronaldos tankar och samma summa för ståndet.Oralt

Här sitter jag i min ensamhet och tittar på Eurovision Song Contest. Eller ensam och ensam. Jag har sällskap. Såg ni sista numret förresten? Tror det var Holland. Där snackar vi blingbling.

Om jag fick rösta skulle min hesa stämma gå till Litauen. Och partaja vill jag göra till Moldavien.

Nu ska jag lägga puzzel!


Huvud(S)köning

Undra vad mina päron tänkte när jag ritade denna? Herregud, jag var tre år och visste redan vad könshår och bröst va. Ett litet geni var jag också, som kunde skriva. I alla fall mitt namn.


Sniff

Det luktade blöt höst och hägg på Kungsholmen idag. Så årstidslöst på nå sätt. Som höstvår. Och i lägenheten luktar det familj. Sömnlösa är nätterna då ljuset tränger sig på. Då brukar jag vrida lite på kuben. Men så plötsligt igår natt hände det. Jag lyckades lösa den. WTF! Vad ska jag nu sysselsätta mig med? Ge mig en uppgift.

Annars då? Jag cruisar efter män på stan och smsar meningslösa microblogsinlägg. Jag springer i omgånger till http://www.designpassion.se/ för att få insperation. Myglar mig in på konstiga föreläsningar genom att ljuga och säga att jag är journalist. Hängs ut i Resume på kuppen. Och sen har jag fått skäll av Mafioso att jag aldrig ringer honom. Jag är en dålig människa.

Förresten, är inte detta en äcklig liten varelse? Lite som jag.

*Hasar ut i köket för nåt att suga på.*


itakt


Jag har glömt att jag har en blogg. Nästan så att det måste firas med en tango.
Regnbågskalas

Idag har vi firat att homosexuella äntligen, det var fan på tiden, får gifta sig. Det har varit rosé hela kvällen. Och självklart på Mälarpaviljongen. Mitt i all yra dyker bloggarnen Grannen upp med flickvän. Så nu har jag äntligen fått träffa hennes kärlek. Oj vad ni blir avis nu va?! Bloggaren Lost in Tokyo dök förresten också upp. Ni vet, min favoritbloggare. Tänk att man är ute en kväll och sen ba...Heeeej, kram, bloggare överallt och dom är dom mysigaste.

Kärlek!

RSS 2.0