Idag - imorgon

Idag är det onsdag och jag har återsett Radiumhemmet för första gången på tre månader.

Imorgon är det Torsdag!

Jag ska sova nu. Står inte ut med all tystnad. Får disco i huvet. Det är verkligen astrist med 40 kvadrat solokvist. Pratar med mig själv. Imorgon ska jag vakna i tid!


Ett brev på posten

Jag har nämt det tidigare. Jag har en brevvän. Jag får riktiga kuvert i min post ibland, med frimärken och änglar på. Tänkte det var dags att bjuda på ännu ett.

Hej Blingbling

Tycker du om att dansa? Det var ett fint kort på du och dina kompisar. Den där kjolen du hade på dig. Jag brukade prova den du vet. Är det kul att uppträda? Nu har jag som du ser köpt nytt brevpapper. Har du skafat dig en kille än? Jag älskar att skriva brev. Du sa att du önskade dig brev-papper. Du kanske får det.

Mamma och pappa har ju varit i Stockholm. Alla killar i XXXX ser ut som pistvakt. Det hade mamma ringt och sakt då. Jag har aldrig sett den filmen men jag tror att de ser konstiga ut.

Det var inte så mycket mer jag ville seja. Ha det kul hoppas vi ses.

Kramar /E

Som som som sommaren

Nu är det dags för mig att krypa ur mitt ide. Min längtan efter en högre dygnstemperatur är obeskrivlig. Jag vill basta, sola och bada. Jag vill ligga på en brygga och mysa. Jag till och med nöjer mig med en solstol vid Umeälven. Alternativt en filt vid Nyfiken Gul. Sol någon? Nähä, inte det. Hallå! Glass då? Nähä, inte det heller. Kryper tillbaka till mitt ide då. See ya!
 


I sommar sitter jag här och solar ↓Stugan

En resa i historien

För tio år sedan


Varför är det låst? Jag kommer inte in. Något måste kastas på fönstret, och hur i h-vete vet jag vilke ruta. Jag har ingen koll. Det är höst och jag vill in på Hallands nation. Jag har cyklat omkull och har blod på mitt knä. Strumpan höll inte den heller. Ska jag kasta en sten? Nä... Jag gräver i frusen lera och får loss en lagom bit. Den får det bli. Jag väljer ut ett fönster det lyser ifrån och kastar. Tre minuter senare är jag inne. Där finns rum för en liten smutsig och trasig norrländska som jag. Peter är där, Frida och Kalle också. Vi fnissar. Jag mobbas för mitt skick men tar inte åt mig överdrivet mycket. Jag bjuder på det. Vi för oväsen men ingen hatar oss för det. Vi somnar utmattade. Jag och Peter på Kalles soffa, Kalle och Frida i Kalles säng. Vi är fyra studenter som pluggar japanska på Lunds universitet.


10 år senare


Peter bor i Tokyo

Frida bor på Österlen

Kalle bor i Halmstad


De är alla okej.


Och jag, jag bor i Stockholm. Jag med är okej.


Titta - jag skolkade inte

Jag var en duktig flicka idag. Jag infann mig på Radiumhemmet i tid för att lämna mina prover. Nu återstår bara väntan. Tick-tack, tick-tack. Jag känner mig helt tom. Men bättre det än galen stress.

Tack för alla kommentarer och hälsningar i inlägget innan. Ni gav mig den styrka jag behövde. Tack alla!

KS

Min andra vardag

Imorgon ska jag till Karolinska. Till Radiumhemmet. Jag ska träffa min fantastiska läkare samt lämna en hel del prover. Jag skolkade ju sist. Min remiss ”halkade” ner i pappersinsamlingshögen, med alla tidningar som sedan bars till soprummet. Oj, den kom visst bort. Hoppsan. Jag ville inte förstöra julen ifall de skulle hitta något allvarligt, metastaser dvs. Denna gång har jag ingen jul att skylla på.

Jag känner ingen ångest för själva läkarbesöket. Jo, kanske en liten klump i magen. Det jobbigaste är trots allt väntan på resultatet av det. Självklart kan Radiumhemmet vara lite deppigt. Där behandlas endast cancerpatienter. Men stämningen är trots allt varm. Där bryr man sig om varandra, stöttar & pratar med varandra. Inte bara om krämpor och biverkningar utan om livet, Tahitipärlor och TV-såpor. Ja, allt möjligt. Om kärlek också.

Så imorgon tar jag en timeout i mitt bloggande. I alla fall på förmiddagen.Tid på KS imorgon

Skämmes tamefan

Du är på hal is nu vännen. Du är på väg att få sparken för att du läser min blogg och annat oviktigt från internet - på arbetstid. Det är säkert. Just i denna stund medan du chillar här sitter din chef och samtalar med HR (personalavdelning) och facket. Beslutet att ge dig sparken fattades för fem minuter sedan.Skämmes tamefanHehe. Skojar bara. Men faktum är att min firma mäter surftid. Min chef får veta hur mycket jag är på nätet och på vilka sidor. Det bör ju betyda att han hittat hit. Till min blogg. Neeeeeeeeej.
På firaman har vi en 10-topp lista på de som surfar mest. Tänk om jag hamnar där p g a mitt bloggberoende. Pinmsamt!Ont det gör ont

Åååh gud. F*n. När jag tänker på L får jag ont i magen. Alldeles där naveln sitter fast 3 cm upp. Vad sitter där? Nej, inte fjärilar, bara ont liksom? Sjukt konstigt. För jag tror inte jag är kär. Jag är mer kärlekskrank. Söker närhet och tröst. Söker det i vad som helst och vem som helst. Det hade säkert gått lika bra med någon annan som råkat visa sitt intresse. Någon annan än L. Jag är bara så jäkla förvirrad. Förstår ni mitt dilemma? Nä, ingen gör nog det. Nollåttan, du kanske kan diagnostisera mig?

Varför har jag ett behov av att bli älskad? Spelar ingen roll vem det är liksom. Tror jag. Min förvirring i skrivande stund är på väg att övergå till vansinne. Ggaaahaaaaaaa!!!


Cry

Eftersom jag nästan lyckats skriva kommentarer på mina bloggvänners bloggar har jag nu tänkt ta mig an en svårare uppgift: att skriva ett inlägg själv – på min blogg. Jag ska innerligt försöka i en halvtimme för att sedan se ifall webblogg.se slukar hela skiten. ERROR! MISSING STRING! FUCK!


Vad gör jag om det inte fungerar idag heller?! Vad ska jag ta mig till? Det är ju så befriande att blogga. Eller är det ett gift? Ett beroende. På återseende!


Ny last - men en skojig sådan

Jag har utvecklat en särskild relation till mina bloggbesökare. Den ligger förankrad i vår delade passion för kommunikation och frustration. Tror jag. Egentligen talar jag bara tala för mig själv här. Detta intresse är helt nytt för mig. Alltså det här med att blogga och knyta an till andra bloggare. Inget konstigt eftersom jag tyngdlöst brinner för skrivandet. Men att det skulle bli så här. Att man fått bloggkompisar liksom. Vilken bonus.

På lediga timmar och minuter träffas vi på varandras bloggar. Varje dag är som en ny månlandning. Hur går det för Dr S och Lilla Blå, hur har PapaMac det, vad har Lazy Girl gjort i dag, har Kajen något att avslöja, vad gör Nollåttan, vad har busfröet Litenfrö nu hittat på, har poeten Marcus åstadkommit något vackert och när får Therrorese kasta sina kryckor?


Jag har fått en skara bloggkompisar som jag värnar om och som jag vill ska ha det bra. Ni hittar dem i menyn till höger. Jag har länkat till dem alla. Deras maniska bloggande har skapat nya rutiner i mitt liv. Jag bara måste besöka dem flera ggr per dag. Klick, klick, Hehehe till bekostnad av annat. Mitt jobb bli lidande, min lägenhet förfaller, ååååh gud. Nä, om man skulle ta och besöka dem igen =)


Gnällskapsresan

Men huvva. Jag sitter här i ett grått Stockholm. På kontoret. Jag drömmer mig bort. Man hinner tänka på mycket när man går igenom sin e-post en måndagmorgon. Kommer L att höra av sig, vad kommer onsdagens tester på RH att visa, skiner solen i Tokyo, hur långa sovmorgnar kan jag ta utan att reta gallfeber på kollegor, vad får jag i bonus, ska jag åka hem i påsk, har A det bra i London, varför sitter jag här? Ja, varför sitter jag här egentligen? Jag vill resa i tid och rum. Nej, ingen charterresa a la Grekland. Jag är less på att borsta tänderna i mineralvatten och kasta använt toalettpapper i en korg bredvid toaletten. Jag behöver något helt annat. Jag behöver stimulans och utmaning. Tips någon? Vilken är din häftigaste resa? Eller din värsta?

Här är några av mina favoritplatser vad gäller naturupplevelser:

1: Gojuuhachiman, bergsby i Japan (andas skönhet)
2: Bran och Brasov i Transylvanien (hej, hej Dracula)
3: Jukkasjärvi, IceHotel (kallt men varmt under fällen)
4: Gubböle i Västerbotten (me like)
5: Kinesiska muren (så pampig att det gör ont)


Och här några av de skummaste ställen jag besökt, men som jag ändå gillar:
1: Bratislava (där fick jag Salmonella)
2: NegroVoda (fångad av soldater, drack öl med fåraherdar, blev överfallen i tågkupé – räddades av en stins )
3: Peking (där blev jag konstant lurad)
4: Eger (där drack jag sjukt mycket vin på vingårdar)
5: Berlin (fasen, där är jag konstant vilse)

Sedan de coolaste:

1: Tokyo
2: Reykjavik
3: Istanbul
4: New York
5: Budapest

Om det finns en No No-lista? En svarta lista? Nja, finns nog ingen. Alla resor har sin tjusning. När får jag åka hem?


Nixpix

Hihi, jag glömde berätta det här. Gud, jag skäms. Igår pratade jag med en telefonförsäljare. Det ringer väldigt många sådana till mig. Det är okej. Jag störs inte av att det. Bara kul ju. Utan mina säljare hade hemtelefonen varit helt död. Det är säkert.

Okej, hur som helst. Igår ringde trosmannen. Han skulle sälja på mig trosor. Bekvämt att få dem hemskickade, tyckte han. Som att prenumerera på underkläder typ. Då sa jag; Öööh, jag använder inte trosor. Han ba; eeeh. Nähä. 

Jag fattar inte varför jag sa så. Jag använder ju visst trosor. Sjukt pinsamt av mig. Inte ens kul ju. Sedan la han på. Inget hejdå. Dumma säljare, dumma mig.

Vad har Nixregistret för telefonnummer? Kanske borde anmäla mig trots allt.


Söndagssnack

Konstigt. Igår när jag var ute hände något. Eller snarare, det var något som inte hände. Ingen stötte på mig. INTE EN ENDA! Jag upptäckte också, på damtoaletten, att jag var både äldst, nyktrast och kanske tristast. Pumlapavift, dom har nog rätt där borta i UK. Vi är för gamla för nattklubb. Är vi ute? Förbrukade? Skadat gods?

Sist men inte minst. Fuck vad kocken på Judit och Bertil är sexig. Om jag hade varit några år yngre så hehe. Dimman, du är het.

Starlet - vi reser i tiden

Det är idag, men det känns som år och dar sedan. Som när jag var liten. Jag sitter nämligen med pyjamas i soffan och tittar på slalom. Det är inte Ingemar, Stig eller Bengt. Det är Anja, Therese och Anna. Va, tror ni inte att jag har pyjamas?! Det har jag. Den är grå med nallar på. I världens mjukaste flanell. Och vet ni. Jag läser en gammal Starlet. Precis som förr. Jag hittade den på vinden. Det är inte min, men jag har lånat den. Jag läser en intervju med Per Gessle. Han är 22 år.

Tänkte bjuda på en snutt ur intervjun:

" Det är klart att ett gage på över 20 000 spänn låter ruskigt mycket, säger Pär Gessle, huvudpersonen i bandet. Men vi tjänar inte ens hälften av dom pengarna. Vi har stora omkostnader för musikanläggning, turnebuss, hotell och annat som kostar när man tvingas leva på resande fot. Det här går på uppåt 15 000 spänn. Sen är det inte så mycket kvar att dela på på fem man. Förra sommaren var vi alldeles för billiga. Vi var redan bokade när vi slog igenom. Vi drog massor av folk. Parkerna tjänade stora stålar på oss. I sommar drar vi flera tusen på varje ställe. Det räcker med 1000 pers så har parken fått sitt gage. Om parkerna i övrigt? Tja, det är ball att lira där. Men mycket fylla förstås. Och slagsmål. Men vi försöker ha överseende med det. Fast det är förstås roligare att lira för en nykter publik."

Text Lennart Clerwall, Starlet nr 14, 1981


Intervju med Gessle i Starlet

Tillökning

Kl 16:02 fick min fina vän en bäbis och min gudson fick en bror. Det har varit en sån fantastisk dag. Så mycket kärlek och lycka.

Och den är inte slut ännu.

Det går bra nu, kompis det går bra nu.

Det ska vi fira med ett glas vin eller två. Jag kommer snart till er mina kära vänner. Love you all. För det vet ni väl om hoppas jag =) Ibland glömmer jag bort att tala om det. Jag skäms. Men ikväll ska det inte snålas med kärlek. Ikväll ska jag ge, ge och ge.

PS: L vill ha mig. Jag har haft honom i min soffa idag. Förfört honom har jag gjort. Skämt bort honom med. Han kommer tillbaka.


Allvarligt

Jag kan snacka skit och jag kan snacka allvar. Här på min blogg blir det övervägande skit har jag märkt. Tyvärr. Allvaret skulle skada mig. Jag varken törs eller vill lämna ut alltför mycket. Det tror jag att ni, underbara läsare, förstår. Visst gör ni det? Jag är glad att ni finns och att ni följer mig trots allt smuts jag vräker ur mig. Trots inlägg med brister och total avsaknad av djupare innebörd. 

Oj, detta blev ju allvarligt.


Fredagsfyran - det var länge sen

Välj ett valfritt årtionde/år… (Jag har valt 1983)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. Vilken är din favoritfilm från det årtiondet/året? G som i gemenskap. (Tonårsfrustratoner hihi)!
 

2. Vilken är din favorit-tv-serie från det årtiondet/året? Champagnesippande Jacob Dahlin bara älskade jag. Frågan är om Jacobs Stege gick 1983. Vet någon?


3. Vilken är din favoritlåt/-grupp från det årtiondet/året?
Carolas Främling. Vad annars? Förresten Sunday blody Sunday med U2 kom väl också då?!


4. Vilken händelse (i världen och/eller lokalt) känns störst från det årtiondet/året? Björn Borg slutar med tennis =/


Well, I like him

Dejt igår med  ♥ L ♥


CENSUR


Okej, jag berättar lite då. Jag försökte mig på HSLSM-taktiken. Det gick väl sådär. Kunde inte motstå honom. Det bästa av allt. Kärlekstörstaren fick pussas och huda.


Jag pendlar mellan lägenhet och jobb, hopp och förtvivlan

Jag satt vid en frågvis och pratsam liten herre på bussen imorse. Tippar att ha var omkring 4 år.


Lillkillen: Vet du?! När pirater levde för länge sen fanns inte människan.


Blingbling svarar: Jo, men nog fanns väl människan. Men vi fanns inte.


Lillkillen: Var fanns vi?


Blingbling: Öööh, vi var inte födda ännu.


Lillkillen: Nä just det. Då fanns inte människan.

Sedan vänder han mig ryggen. Jag var nog lite för korkad för hans existens. Bilar var skojigare.


Lillkillen igen: Bil, bil, bil, bil (ja han säger faktiskt så) bil, bil, bil, SKÅPBIIIIIIIL, bil, bil, bil, bil, SKÅPBIL, bil, bil, bil, bil (nu börjar det bli riktigt tjatigt – jäkla unge) bil, bil, bil, buss. Mamma, en buss, en buss, kolla bussen, kolla bussen där, DÄÄÄÄÄÄR……..


Tålamod Blingbling. Inte bli irriterad. Le som om du tycker de e sött. Snart framme ju. Snart framme.


Dansa din djävul

Den orientaliska dansen står mig varmt om hjärtat. Utan den vet jag inte vad jag varit. I dansen känner jag harmoni och fullständig kroppskontroll. Jag finner tröst, jag glömmer allt,  jag lyfter. Dans är frihet, dans är här, dans är nu. Jag är dans ♥ 


Här dansar jag in pengar till till kastlösa kvinnor i Indien.
Är obeslutsamhet nyckeln till flexibilitet?


Ibland har jag svårt att bestämma mig. Höger eller vänster, ljus eller mörk, upp eller ner, salt eller surt, flipp eller flopp, han eller han?

 

Är det bra eller anus?

Pling

Jag har knäckt nöten. Det finns inget som heter "otur i kärlek". Det finns bara "dåliga val i kärlek". Fasen vilka katastrofval jag gjort genom åren. Men det ska vi ta i ett annat inlägg. Nu måste Blingbling jobba.


En sån dag

Ny dag. Jag är sen. Pust. Vad ska jag skylla på idag då. Motvind, sol i ögonen, halt på trottoaren, knarkartanten i trapphuset, trånga skor, försenad tunnelbana (det låg en snöflinga på spåret) eller att jag somnade och vaknade upp i Bromma. Kollegan blänger och jag, jag bloggar. Jag borde få sparken istället för fet bonus. 


Dooooooh, läste just att jag missat Klungan. Typiskt! Hade jag vetat det hade jag åkt ännu senare till jobbet. Klungan på besök i 4:ans Nyhetsmorgon. Näää, jag ba bommare helt enkelt. Attans!
Jag får hylla dem med en liten bild istället.

Klungan


"Humorgruppen Klungans föreställning "Jag är en fågel nu" är omöjlig att klassificera. Ännu finns ingen passande rubrik. Om hundra år har vi kanske kommit i kapp Klungan-humorn och gjort det till genre med namn och allt, men jag har aldrig sett något så fantastiskt roligt skruvat. Inte ens hälften så konstigt. Och roligt. Och balanserat och svårtdefinierat. I dagsläget kan jag bara tala om vad det inte är frågan om". (DN Kultur)


Neeeeeeej

Ny jävla fobi: att knarkartanten till granne har nyckel till min lägenhet. Att hon smyger sig in med en förskärare eller borrmaskin i högsta hugg.

Men hon har varit lugn den sista tiden. Det har hon. Hon står mestadels på balkongen och suger på en pinne.

Sist vi möttes i trapphuset rökhostväste hon rakt i mitt öra;

"Varför låser du din dörr? Jag kommer ju in i alla fall".

En skör tjej

Idag har jag känt mig tom, svag, orkeslös, tröstlös, förbrukad och hungrig. Frusen också, och lite ledsen. Jag har känt mig så här:


Skelett


Jag börjar tro att mediciner och hormoner spelar mig ett spratt. Jag som tidigare knappt fällt en tår bölar nu för ingenting. Fråga Pumlorna. De vågar knappt gå på bio med mig längre. Jag bara sitter och gråter mig igenom handlingen. Alltså, jag har gått och blivit så himla känslig. Den här grejen är lite jobbig för mig. Jag är inte van att reagera på saker och ting med stora krokodiltårar. Inte heller vet jag hur min omgivning reagerar.
Förknippar de tårar med svaghet? Gör inte det.

Jag har en brevkompis

Jag har en brevkompis. Det betyder att jag fortfarande får brev hem i brevlådan som inte är reklam och fönsterkuvert. Och jag är överlycklig över det. Henne är jag rädd om. Jag ser alltid till att svara. Alltid!


Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av vad min fantastiska brevvän brukar skriva. För att glädja även er. Breven är inte långa, men dekorerade med fina hjärtan, bokmärken, kärlek och värme. Här kommer ett brev från E, min brevvän; 


Hej Blingbling


Förlåt! För jag inte skrivit på ett tag nu har jag inget att skyla på. Hur har du det i stora stan? Jag har det roligt här det har redan komit snö. Har det väll inte hos er eller? Nyss var jag ute och tränade inybandy. Vi har ju börjat träna inybandy


Pussar och kramar från E


Vänd


PS pappa är tränare för inybandyn


e-post terror

Det här är galet. Kanske skrämmande är det rätta ordet. Jag har en kollega som sitter alldeles bredvid. Och då menar jag ruggigt nära. Så fort hon vill något så mejlar hon. I stället för att fråga mig rakt ut alltså. Hallå, vi sitter så nära att hon inte ens behöver höja rösten. Jag hör om hon viskar. Vad är det med folk egentligen? Det är inte bara hon som mejlar sönder mig, det gör 1000 andra på firman också. Har folk mejlmani eller telefon-/röstfobi? Vad är det frågan om? Imorse när jag klickade upp Lotus Notes hade jag 83 olästa mejl. Från igår! Hur är det möjligt? Halva dan går ju åt att plöja igenom dessa.


Protokoll 20.02.2007 § 119

§ 119

Upplåtande av nyttjanderätt av Blingbling
Stopp och belägg

Stoppa mig i säng
Stoppa om mig
Stoppa mig


Well... He likes me

Och så har jag fått mig en 2:adejt med L. Fan vad jag förtjänar det här!

På MSN för en stund sedan:

Blingbling säger: hej, vet du jag har sovit tre timmar i soffan. Obra. Men nu är måndagen
snart över. det är bra =)
L säger: ha ha ha, tjena!
L säger: Vad tror du om oddsen för en vinkväll i veckan?
Blingbling säger: ABSOLUT. Inte vodkan då. Klart vi ska.
L säger: Kul. Kanske torsdag?
L säger: Då skulle vi nämligen kunna gå på Ugglan också
Blingbling säger: Ja Ugglan i kombination med vin och dig... Kan det bli bättre. Taget =)
L säger: Coolt
L säger: Jag vet att det är Ugglan och vinet du vill åt, he he he
Blingbling säger: Nähääärå. Du först, sen Ugglan, sen vinet. Eller kanske vinet före Ugglan

The office

Jag är på kontoret, på ett pissgrått Kungsholmen. Jag trycker på samma tangenter idag igen, svarar på samma sätt i telefonen och dricker samma kaffe som 600 andra. Ni vet inte vad jag jobbar med. Eller så vet ni.


Utsikten från kontoret är magnifik. Jag ser Bonnierhuset och jag ser Barnhusbron. En och annan A-lagare visar också upp sin bästa sida en måndag som denna. De hänger under en viadukt. F-n vad de måste frysa.


Nej, jag jobbar inte på SR och nej jag är inte jurist. Lyckas du gissa mitt yrke? Eller kanske spika min arbetsgivare. I så fall får du mina tulpaner.


Nu blommar det

Imorse upptäckte jag att mina tulpaner är på väg att blomma. Värsta bästa vårtecknet.


Tulpaner

Söderböna möter söderkis

Oj, nu är det snurrigt. Denna dejt alltså. Den var än bättre än förra helgens dejt med A. Hur är det möjligt? Vilken man. Så vacker, så intelligent, och så varm (och sexig). Han heter L och klättar rakt in på toppplaceringen. På min 10 i topplista ni vet. Sorry Micke hehe. Han petar ner dig ett snäpp.

Hans sätt att se på mig, hans sätt att ta på mig. O lala. Nu ligger jag här och funderar.  Varför är denna karl singel? Jag fattar inte.

Vi ska ses igen. De bestämde vi när vi skildes åt. Jag har också dubbelcheckat med honom på msn för en stund sedan. Jo, han gillar mig. Tror jag.

Veckans sms

Min väninna blev uppvaktad i mobilen idag minsann. Hon messade i sin tur mig (fast bilden fick jag aldrig se. Tur var kanske det).

Mess från pumlan:

Jag har precis fått värsta erigerade kukbilden från b*****n! Utan ett ord och jag har inte hört av honom på veckor. Vältränad mage iaf...

Södertjej is the grej

Jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, OCH JAG ÄR SÅ JÄVLA NERVÖS, JAG VILL KRÄKAS, HOPPAS HAN GILLAR SÖDERBÖNOR, VARFÖR UTSÄTTER JAG MIG FÖR DETTA, VARFÖR??
jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar, jag har en dejt om två timmar.

I´m gonna take you to a gaybar


Var inte rädda. Jag har ett liv. Och det är jag såklart rädd om. Nu ska jag till B. Där väntar en fantastisk middag som alltid. Sedan vidare till P som har värsta bästa lägenheten. Där blir det schlagerfest. Utgång vankas inatt. Till schlager- eller gaybar. I´m gonna take you to a gaybar, för den som minns den rockande katten. Må så gott i natten. Take care. Love till er hela bunten.På väg till B

JippikayeyJag har hittat frärrkontrollen.

--- Som sagt och tidigare bloggat - jag har inget liv! ---

Rädda flickan

Läkaren kliar sig i huvudet och ger mig en remiss till labbet. Jag skolkar. Varför? För att jag är rädd och känner oro. Men snart vet jag säkert. Nu ska jag låta dem sticka mig och tömma mig på blod. Fylla rören. Om två veckor är det dags för ett återbesök på Radiumhemmet. Då hoppas jag att de hittar orsaken. Orsaken till varför mina blodvärden är så låga. De har sjunkit under hösten. De borde de inte. Vad är på gång i min kropp?


Blingbling på KS


Årgångsbubbel vs en stor stark

Palt i all ära. Men så här på fredagskvisten är det andra tankar som studsar mellan tinningar. Fortfarande mat dock. Tryffel, anklever, avrugakaviar, löjrom, vaktelägg, halstrade pilgrims-
musslor. MUMS! Med årgångsbubbel till såklart. Varför är inte jag ett rikemansbarn. Jag kollade just mitt saldo genom att sladda in på Internetbanken. 700 kr. Jo, man tackar. För det får jag mig en stor stark, en plankstek, inträde på krogen, en GT och en taxi hem. SUCK! Men det är i alla fall fredag. Alltid en törst.


Palt fiction & palt n papers

Minns ni brunchen på Hornsgatan? När palt kom på tal. Är det inte dags att vi tar tag i det nu?! Jag efterlyser en Paltfest. Alltså Gollum. Blingbling gillar palt. Kokt palt, stekt palt, flatpalt, blodpalt och Pite palt. Men koka den, det är en vetenskap. Såsom den perfekta mängden mjöl. En annan hemlighet är potatisen. När är den som bäst att göra palt på? Den hemligheten har många tagit med sig i graven.

Det är med palt som med tunnbröd. Hur många bagarstugor går var varma nu för tiden? Vem sitter på det hemliga receptet? Jag får ta en sväng förbi hembyn och kolla läget.

Farmor var förresten en hejare på både palt och tunnbröd. Hon var den bästa.

Svar på Gollums frågor;

Gillar du Palt? Ja
Kan du koka palt? Ja
kan du baka tunnbröd? Nä, men jag har sett många bargarstugor och hängt med många mjöliga tanter som kan sin grej. Dvs tunnbröbakning.

Tankar om övertid, framgång och ”walling”

Framgång, när? Mellan 9-5. Bullshit! Det

kan omöjligt tiden räcka till för. Vill man

egentligen leva för sitt jobb? Går det att

tänka jobb på fritid utan att ta skada?
Hur blir det med relationen då? Ska
man hitta rätt snubbe som delar
jobbpassionen. Varför ha en
partner föresten? Utan
partner kan man
jobba mer.


När går man in i väggen?
Märker man sånt?

Gör det ont?


En resa i historien

Bilden är över 50 år gammal. Pojken till höger är min far. Ett av hans första gig I guess.

Pappa för 50 år sedan

Godis till kaffet

Jag är så okoncentrerad, ni anar inte. Jag har under förmiddagen suttit och lyssnat på Porrfilmsindianerna och fnissat lite för mig själv. Är det därför kanske? Men jag har jobbat under tiden såklart. Måste skriva det om chefen skulle hitta hit en vacker dag. Kanske inte så fokuserat dock. Fick ett mejl av P på byrån att jag skickat honom samma brief två ggr. Alltså jag hade skrivit samma brief två ggr, inte bara skickat samma doc. Dubbeljobbat, simultanjobbat, överjobbat. Jo, man tackar. Jag sa till P att gå på den fiffigaste och skicka offert.


Det blev förresten kvar lite godis från gårdagens tröstätande. Påsen står på mitt skrivbord. Jag är förvånad över att hökarna inte dykt ner i den ännu. De är ena riktiga gottekultingar.


Hur mår ni mina bloggfluktare? Mår ni som jag? Skrattar ni?

Får det vara lite karra? Någon!? Ho ho...


Han vill

Han säger att han vill träffa mig igen. Det känns som ett fint avslut på denna dag. Jag rundar av innan andra känslor tar vid. Ensamhetens besök eller diverse grubblerier vill göra sig påmind. Jag tillåter det inte. Vill somna så här. Med ett leende. Snälla.

Hpy valentines

Det är alla hjärtans dag idag och min telefon ligger här helt död. Alltså, den fungerar men ingen har ringt. Inte ens ett sms en gång. Jo, från två tjejkompisar, men det gills inte. Hastigt bläddrar jag igenom min telefonbok. Där finns några singelkillar. Men inte nån som tänker på mig uppenbarlingen. Nu ska jag göra ett test. Jag skickar några sms. Jag får helt enkelt höra av mig själv för att få någon slags respons. Ett sms till P, GH, M och F får det bli.

En minut senare:

Tre har svarat redan. Satt de också och väntade på ett sms mån tro? Vi singlar måsta ta hand om varandra en dag som denna.Kram på er alla från Blingbling.


Vända blad

Jag har lagt en bok på mitt sängbord. Innan dess var den en julklapp. Kan jag inte bara läsa den och den lämnar mig ifred. Jag vill bryta den. Jag vill uppleva den, avsluta och förbruka den. Jag vill vara den eller bli av med den. Och framförallt, varför har jag inte skrivit den?

Boken som stirrar på mig heter: Extremly loud & incredibly close


Bekännelser till 4-bannelser

Jag tycker det är lite småkul med listor. De kräver inte så mycket tankeverksamhet. Denna har jag hittat hos Louice.


4 saker jag ser fram emot:
1. Londonresan till Pumla A i mars
2. Andraåket i storslalom (VM i Åre)
3. Melodifestival och fest hos P på lördag
4. N.Y.C resan
4 saker som irriterar mig:
1. Min hälsa
2. Alla härtans dag (jobbig för oss singlar)
3. Obefogat gnäll
4. Översitteri
4 saker jag säger ofta:
1. Det är okej
2. Jag ba
3. Liksom
4. Kanske
4 saker jag gör varje dag:
1. Vaknar
2. Går till jobbet
3. Bekymrar mig för min hälsa
4. Bloggar

4 saker jag har på mig dagligen:
1. Jeans
2. Halsduk
3. Underkläder
4. Smycken
4 saker jag rör varje dag:
1. Mig själv
2. Datorn
3. Ytterdörren
4. Min mobil
4 personer jag vill träffa oftare:
1. Mamma
2. Pappa
3. Min bror
4. The rest
4 band/artister jag har sett live:
1. U2
2. Björk
3. Red Hot Chilipeppers
4. Nick Cave


Pillertrillaren

För ett år sedan var treo det starkaste jag någonsin tagit i pillerväg. Ja, det är säkert! Ett år senare ser det ut så här. Jag undrar just hur mina njurar/lever och mår just nu. Först cellgifter, sedan detta. Suck! Jag kan snart öppna ett eget litet apotek.Här har jag samlat recepten. Jag får de till 11 stycken.


Medicin e pin

Digital vardag på firman

Jag hade under förmiddagen ett intressant möte med tre herrar (av annan generation). Två skilda världar möttes på ett och samma bolag. Väldigt intressant mina vänner. Jo så att... Liten, söt intelligent tjej möter tre gubbs i 55 +. Det är min vardag.

Jag hade förberett mig väl. Byggt snygga webbsajter till dem att visa upp för våra externa kunder. Också en snyggt e-post DR att flasha med. Men jag vet inte om de köpte mitt koncept. De vill gå den traditionella vägen i sin kommunikation. Det märkte jag. De ville ha DR (ej digitalt) och planscher. Men jag tror jag har sått ett frö av nytänk. Åtminstone hos två av dem. Yeehaaa!


Idag slog det mig - Norrland e vackert

Man kan ju inte annat än skrika rakt ut av hemlängtan när dessa bilder dyker upp framför en på skärmen. Norrland är vackert, men få vet om det.


Kräftskiva

Här har vi kräftskiva i min sommarstuga. Midnattssol är helt okej. Foto:Blingbling

 

Foto Anders Nordström

Och här har vi en annan vacker Norrlandsbild. Foto: Anders Nordström.

Hangaround i PD:s sofa

Det här var nog sista gången jag fick välja film. Ni skulle ha sett hur killarna låg och vred sig där i soffan. Speciellt i sceenen där mannen blir kastrerad av lilltjejen. Filmen ja, det var Hard Candy. Hur ska P våga nätdejta efter detta? Neeeeej, vad har jag gjort?

För att hålla mardrömmarna borta (för killarna) försökte vi lätta upp stämningen med Eurotrip. Lite sjuk humor och nakna bröst blev en perfekt avrundning. Hoppas jag. Nästa gång är det kanske säkrast att någon annan väljer film. Fast erkänn att Hard Candy var grymt spännande.

Paparazzi var framme i lördags

Markus

Mina vänner fångades på bild. Jag duckade. Ovan har ni Markus och Karolina.
Nedan Micke och Martha.

Micke och Martha

Kom i tid

Här sitter jag och väntar på externt besök. Ett möte som skulle äga rum kl 09:30. Var e snubben? En något sur securitasvakt ringde just för att säga att min gäst minsann inte dykt upp på utsatt tid. Ja, ja, jag vet. Suck. Ibland kan jag känna att det är lite väl respektlöst att inte hålla tiden. Min tid är väl för f-n också dyrbar, om något. Okej om vännerna är sena lite då och då, men detta är ju ett affärsmöte.

Hur ska denna kille lyckas sälja in något till mig när han är över en halvtimme sen. Good luck till honom säger jag bara.


Söndag

Idag har B vallat mig i solen. Det blev en långpromenad på isen hela vägen till Tanto. Så mycket folk där var. Som var ute och promenerade alltså. Hundar också. Det har varit en fin dag och jag var på väg att sova bort den alldeles. Tack B för att du ringde.

Appro på ringa. Varför hör inte gårdagens dejt av sig. Var jag en sådan katastrof? Jag vet att jag pratar sönder folk när jag är nervös och jag är rädd för att jag pratade ihjäl även denna stackare. Att jag skrämde honom alldeles. Jag som annars är så cool och lugn. Låt mig få en chans till. Ring då. Snälla telefon ring. Det pep föressten till för ett tag sedan. Ett SMS. Jag trodde att det var han men det kom från en pub i London. Pumla A ville ha rapport och skvaller. Låt det hända något så hon kan få det.

Mitt smultronställe

Titta vad jag hittat. Bilder på ett av mina favoritställen här på jorden. Min alldeles egna lilla sommarstuga. Här laddar jag batterier, samlar kraft och andas lugn. Åååh vad jag längtar dit. Jag vill hugga ved, kratta grusgångar, bada vedeldad bastu, klippa gräs och fixa i rabatterna.

Kan det inte bli vår snart.


 
Stugan


Stugan

Middag hos Pumla C

Jag är på G. Ska befinna mig @ Jarlaplan om en halvtimme. Jag har lyckats varva ner från dejten och ladda om på nytt. Jag är hungrig. Härligt sällskap väntar. Det blir en lång natt då vi har mycket att prata om. Snart kastar jag mig ut i Stockholmsvimlet. Snart. Ska bara sätta punkt här. Punkt.

Hon ringde

... och ringde och kom aldrig fram till killens mobil. Tillslut slog det mig att det kanske var fel på min keitai. Smarta jag (ja, jag har mina ljusa stunder) ringde då från min hemtelefon. Jösses, då var det minsann signal. Fast upptaget. Efter nån minut ringde jag igen, och då lät det som det skulle; tuuuut, tuuuuut. 

Han svarade inte. Gaaaaahaaaaa! Blev galen. Slängde på luren. Efter några sekunder ringer det hos mig. Dolt nummer. Det var han.

Jag fick alltså min dejt tillslut och killen var alldeles underbar. Så vacker, så varm, så full av humor och intellegens. Ohh man! Han var alltigenom fabulous. Shit, ni skulle ha sett hans ögon och leende. Vill ha mer, vill ha mer!

Vackra man, varför är du ej från stan? Får Jag träffa dig igen?

Han ringde

Nu har han ringt, men det är långt ifrån över. Min nervositet alltså. Saken är den att jag stod i duschen och kunde inte svara. När jag sedan ringer upp killen, efter att ha peppat mig själv i typ en kvart, möts jag av rösten: Ogilitgt nummer. Var vänlig kontrollera numret och försök igen. Och sedan samma fras fast på engelska då förstås. Va f*n. Jag ringer ju samma nummer han ringt mig på och det jag tidigare ringt honom på. Jag blir så ledsen. Ska jag aldrig få träffa honom. Nu går dessutpm killen omkring och tror att jag dissar honom. Bergis fick han inte mitt sms igår heller då. 

Det är väl bara att träffa honom en annan dag tänker ni. Men så lätt är det inte. Killen bor inte i Stockholm. Vad ska jag göra nurå? Ska jag mejla honom kanske och förklara att jag inte kan ringa honom. Be honom ringa mig igen alltså. Finns det inga singelproffs där ute som kan ge mig råd. 

Vi ska alla bli russin

Jag kan inte hjälpa det. Jag ville ha en skrynklig konstupplevelse. Föreslog därför ett besök på den fullständigt urflippade russinutställningen på Stadsmuseet. Detta som aktivitet på vår dejt alltså. Det var kanska inte så lyckat. Killen svarade aldrig på mitt sms. Inte har han ringt heller.

Jag känner mig nu lite ängslig och dum. Osäker också för den delen. Om killen inte skulle höra av sig ikväll (eller imorgon), är det då någon annan som vill följa mig till Russkilde?


Russin roules
 
Johan Hagelbäcks russin rockar fett i Russkilde

Suck

Jag är kvar än. På jobbet alltså. Det är konstaterat - jag har inget liv.

Är jag ensammast i världen

Fluktar ut över kontorslandskapet. Va, det är nästan bara jag kvar. Varför sitter just jag i skiten en fredag? Det är ju nu jag ska sällskapa med en asfräsch kille på en bar, t ex Andreas som jag ska dejta imorgon. Ringer han tror ni?

Jag har fastnat här på jobbet med en massa bilder. Bolagets bildbank ska uppdateras. Har tappat koncentrationen för länge sedan. Dumt. Jag ska inte va här ju. Ring då mobil. Behöver en ursäkt för att grabba jackan och dra. Ring då för helvete!

Vilken skön Svenne jag är

Jag har varit på IKEA. Ja det har jag. Och nu måste jag erkänna en sak. I love it. Jag går loss på doftljus, servetter, sköna tyger och diverse prylar. Gärna färgglada saker. Vips så hade jag spenderat 500 spänn. Vad hände? Jag som bara skulle ha lite ljus.

Bästa köpet? Det måste nog vara dessa blommer som jag just satt upp på väggen. Men stjälkarna sitter inte riktigt fast har jag märkt. Jag har vid flera tillfällen varit och tryckt fast dem. Man får nog räkna med att kvallan inte är den bästa med tanke på det mysiga priset. Men visst är de vackra. Jag blir varm i hjärtat när jag tittar på dem.

Vi får se om de sitter kvar på väggen imorgon bitti, eller om de har trillat ner i min säng.

Blommorna

Känner mig törstig

Följande ligger och skräpar på mitt skrivbord (på jobbet). Innan jag slänger Bling Bling kortet tänkte jag lägga upp drinkreceptet. Favorit i repris liksom. Följande innehåller Bling Bling:

Koskenkorva Nordic Berries
Ginger Ale
Färsk Lime

Vad tidningarna innehåller är det nog ingen som är intresserad av. Om ni inte jobbar med reklam, marknadsföring eller media då förstås.
Blingbling drink


Värsta svingen

Gick och hyrde Järn 3:an. Kände för lite asiatisk (koreansk) film. En kollega kom över och hängde i soffan. Jä jä - nice. Filmen ja, den var toppen. En udda kärlekshistoria. Huvudrollsinnehavaren hade inte en enda replik i hela filmen, hans motspelerska endast en. Jag älskar dig. Det var allt. Märkligt. Originellt. Varför har jag aldrig besökt Sydkorea? Det får bli mitt nästa resmål. Inget skitsnack, bara känslor. Där passar jag in. Utan handikapp.

Vad tyst det blev

Klicka här så får du se en filmsnutt tillägnad oss singlar med olika nojor.


Jag lovar, slutet är lyckligt.

(och varning för det ovårdade språket)


Pirr

Glöm cancer och uppfuckade celler. Jag har en dejt. Det är säkert. För denna gång tänker han väl ändå inte ställa in. Fast tänk om?!

 
Hehe, det pirrar så skönt. Killen är sjukt snygg och jag e lite nervös. Varför är jag det? Hallå, jag är väl också vacker. Do I look good or do I look great? Tack för den frasen Nollåttan. Better up – I’m fabulous!  

Få se nu. Idag är det tisdag. Fyra dagar kvar tills vi ska ses. Tick-tack, tick-tack!

Ett år har gått

Denna vecka har oro smugit sig på. Den gnager på insidan. Jag har tänkt och tänkt på cancer. Naturligtvis. Det är motiverat. För denna vecka, precis för ett år sedan, fick jag min jävla diagnos. Jag måste få ventilera, avlasta och belasta. Håll i er. Det lär bli en hel del bloggande kring och omkring min sjukdom. Jag borde besöka en psykolog. Frågan är om det hjälper. Oron lär inte försvinna, men det ska vara nyttigt att prata har jag hört.

Därför är vi singlar

Nu förstår jag varför alla 08-or går omkring och är singlar. Läs denna artikel.

5 år för sent!

Vad är det med killar? Varför ringer de efter 5 år och vill ses. Leave it. Det är historia. Sluta grotta ner er i gamla relationer. Har ni inte hört av er på flera år finns det ju ingen mening.


Yepp, jag fick just ett sånt samtal för en stund sedan. Från Jokkmokk av alla ställen. En kille jag pluggat med på universitetet. Han ville bara meddela att han skulle till Stockholm om några veckor. OCH!!!! - tänkte jag?! Who cares? Vad vill du?

Självklart var jag inte otrevlig i telefonen, snarare tvärt om. Typiskt mig. Jag sa att det skulle bli jättetrevligt att ses. Gud vad jag ljuger ibland. Hur ska jag slingra mig ur detta nurå?


Nationaldagsfirande

Idag är det samernas nationaldag. Det ska vi fira med att hissa flaggan tycker jag. Och i Norrland är det kallt. Jag chattade med U igår (som var i Gällivare) och där var det -39. Huvva, det är kallt det. Jag om någon vet. Har nämligen upplevt –40 en nyårsafton i Jukkasjärvi. Då frös min baginbox till is. Inte nog med det. Min japanska polare förfrös sina öron. Som tur var hade hotellet den gemytliga temperaturen –5.


Same

Nu blev detta en modeblogg

mode

Du är det finaste jag vet

Sean, Sean. Du ger mig hög puls och värkande hjärta. Du får mina tårar att rulla. Jag ska drömma om dig i natt. Fast i drömmar, suck, i drömmar når jag sällan enda fram. Jag vaknar, du försvinner. Förvandlas till någon annan som inte alls är Penn. Du är grym, man. Du är rakt igenom världsklass.Sean Penn, vill du gifta dig med mig?


Fint besök på bloggen

Dags för en ny gästbloggare att göra entré. Nej, det är inte Helly. Han är portad några veckor framöver. Denna gång är det en ung lady.

Kort fakta:

Namn: Anonym

Ålder: 16 år

Bästa pryl: ipod

Jag samlar på: MP3 låtar

Bosatt i: Radhus med morsan och farsan och syrran och Svante.

Det här ä sjukt ju. Nyss var det en galning som addade mig när jag satt och chattade med Mia då på MSN. Killen ser ut som 45 typ. Skitäckligt. Han undrar om jag vill visa mig i webbkamera. Det är jag nada sugen på. Jag säger att jag ska logga ut och käka. Sedan loggar jag ut.

 

Sen efter en stund ringer det på mobilen. Jag har inte numret i telefonboken så jag frågar vem fasen de är. Det är en jävla mansröst. Han säger att det var han som just skrev till mig på MSN. Så jävla störd. Han säger att han är 33 och att han vill ha lite skoj med mig. Jag kräks. Jag ska fan spola ner min mobil. Nu ska jag äta, sedan blogga. Jag är skithungrig. Ska nog säga till mamma och pappa att det ringt en sjuk gubbe. Eller så struntar jag i det. Han kanske lägger ner. Ciao!

Inte är väl jag hemlig

Ikväll ska jag åka till XXXXXX på XXXXXXXXXX. Vi ska XXXXXX och XXXX och har jag tur får jag XXXXX XXX. Därefter kommer XXXXXX att XXXXX mig och XXXXXXXXXXXX. Så nice! Nä, nu måste jag XXX för XXXXXXXXXX väntar. XXX är fabolous!Nej XXXXX, fyll inte i luckorna, please!


Visst kan de snacka:

Jag har just fått ett mejl från en av mina killkompisar som hävdar att män minsann visst pratar känslor, förhållanden och sex och sånt. Oftare än oss tjejer dessutom. Men kodat lixom…


Tänkte dra hans exempel (eller är det någon annans mån tro).


Två killar, Jonas och Patrik, tittar på en fotbollsmatch på storbildsskärm på O’Learys på Götgatan.

Jonas: Öh, såg du DIF-matchen i går kväll?
ÖVERSÄTTNING: Jag fick inget i går kväll så jag kollade på fotboll istället.

Patrik: Ja, den var grym, speciellt den där frisparken.
Samma här.

Jonas: Hörru, förresten: Jag lyckades till slut. Jag köpte Z4:an.
Jag försöker fortfarande kompensera för min impotens och behöver prata om det.

Patrik: Din jädrans lyckost! Vad sa bruden då?
Det där är tufft. Hur hanterar flickvännen det?

Jonas: Hon älskar faktiskt bilen. Hon har kört den minst lika mycket.
Hon är lika frustrerad som jag.

Patrik: Leasar du den?
Tror du att det är tillfälligt?

Jonas: Ja, men jag har möjlighet att köpa loss den.
Ja, men jag är orolig för att jag aldrig kommer att få upp den.

Patrik: Jag har själv nyligen köpt en liten fiat.
Du, det kan bli värre. Du kan bli kastrerad.

Jonas lillebror Anders anländer baren.

Anders: Hmmm, ni killar gör mig glad att jag är singel.
Jag är så trött på att onanera.

Jonas: Tyst nu. Backham ska lägga en frispark. Hoppas han missar.
Är det någon annan som kompenserar sin sexuella otillräcklighet genom att önska att heroiska muskulösa män misslyckas?

Anders: Backam är bäst men han är en idiot.
Eftersom jag inte har någon flickvän är jag särskilt hotad av den typen av män. Vad är det för fel på mig?

Patrik: Ursäkta men den bästa fotbollsspelaren är Ronaldo.
Ledsen att avbryta men jag tror jag är bög.

Patrik igen: På tal om det, jag trodde att Niklas skulle komma. Han älskar fotboll.
På tal om det, var är Niklas? Är inte han också bög?


- - - - - - - - - -


- Hajar ni nu?!


Gissa låten

(Framförd på Rinkebysvenska)


Sho broshan
värsta svennekorren ida'
satt i en jävla gran asså
kidsen ba vi ska cutta're
svennen ba aahh, å drog du vet
ramla liksom blodet ba forsa du vet
ba aahh min svans liksom
värsta svennekorren asså

Ett förtydligande

Nej, detta är ingen modeblogg. Detta är en modig blogg. Jag kan inget om kläder & designers och sånt. Fast det förstås, jag älskar feta glassiga magasin. Det går inte att komma ifrån. Ju mer de glänser desto bättre.


Håll ut, snart är det fredag... NOT!  


Video på KB gatan

Och nu ska jag till Micke och se en rulle. Får mig genast att tänka på Sven Melander i Nöjesmassakerna. Trollet Rulle ni vet.

- Hej alla barn. Jag heter Rulle. Full rulle!

Bäst att skynda nu. SKYNDA!


Det bränns

När man har cancer kan det hända att man måste strålbehandlas. Den resan har jag varit med om. Varje vardag i tre månader sågs vi; jag, denna maskin och strålsyrrorna.

Och så här gick det till

Innan jag skulle strålas var det många förberedelser. Jag måste ligga exakt rätt på britsen utan att röra en fena. Och att få mig i rätt position tog längre tid än själva strålningen. Där hjälpte såklart sjuksyrrorna till. På min kropp tatuerades det in små, små prickar. Jag tror jag har en fyra fem stycken, eller fler. Efter dessa tatueringar ställdes laserstrålarna in. När det var klart fick jag uppge personnummer. Det måste man alltid. Därefter lämnade alla rummet. Jag blev ensam kvar med radioaktiva strålar och vågor.

Jag låg oftast och stirrade i taket. Där fans vackra målningar. Fick också lyssna på musik för att slippa alla konstiga ljud och funderingar. Jag kunde till och med ha med mig egen musik. Ja, de var så snälla mot mig där på SAL 6. De brydde sig verkligen. Oh, nu blir jag rörd till tårar.

När strålningen var över, detta efter några minuter, öppnades återigen pansardörrarna och sjuksyrrorna kom in. De brukade då måla på min kropp med kirurgpenna innan jag fick klä på mig och gå hem.


Innan jag avslutar detta inlägg vill jag passa på att skicka en hälsning till alla jag mötte, både anställda sjuksyrror och radioaktiva cancerpatienter. Ni är så duktiga och modiga. Jag kommer speciellt ihåg du underbara kille som alltid skojade med mig och fick mig på gott humör. Ibland kunde du ropa från strålningsrummet; - Hjälp Blingbling, de steker mig här inne… HJÄÄÄÄLP! Och jag minns hur jag skrattade. Du räddade mig många gånger. När man strålas blir man nämligen så trött. Speciellt om det sker i kombination med cytostatika. Det är som om kroppen dör inifrån. Man tappat hår, man får brännskador och allt är i uppror. Ja, man tappar livslusten helt enkelt. Men så fanns du där. Jag hoppas att det gick vägen för dig och att du besegrade din cancer.strålnng

Min första tvättstugefight

Så har det hänt. VE OCH FASA! Jag har tjafsat i tvättstugan. Men med all rätt faktiskt. När jag skulle torka min tvätt (och ja, det var min tvättid sedan en timme tillbaka) var någon annans tvätt där. Långt ifrån torr dessutom. Ingen större fara, men jag var tvungen att ta ut den för att få plats med min. Än en gång, det var min tvättid. Då kommer en liten flicksnärta på typ 18 år in i tvättstugan. Hon blir helt rabiat när hon ser vad jag gjort. Ja, hon börjar faktiskt helt otippat att

skälla ut mig.


 

-         Varför har du tagit ut min tvätt från tvättskåpet, säger hon surt.

-         För att få plats med min såklart. Det är jag som har tvättid nu, inte du.

-         Moget kärring, mumlar bruden och rafsar åt sig sin tvätt. Gissa om hon smällde igen dörren hårt efter sig.


 

 Jag kärring!? Hallå! Tja, kanske det...För en 18 åring är jag nog det. Jag stod kvar i tvättstugan och kom på mig själv med att småle. Sa hon moget? Är jag kanske värd ett vuxenpoäng nu?


Att supa till och vakna upp i Skanstull

Det är läskigt tycker jag, att åka själv i tunnelbanan vid denna tidpunkt. Alla runtomkring en tycks ha tagit sig en helnattsblackout. Förstörda, fulla och påträngande ska de andas i mitt ansikte. Snubbar med brist på respekt. När började de festen? Kl 17 i Fruängen? De har druckit många drinkar efter tubens mångmilslånga bana. Varför tog jag inte taxi?

Det börjar förresten precis som vanligt.


- Fan va snygg du e. Hallå tjejen. Kom hit å snacka. Hallå, vad heter du? Var ska du? Snygging? Du e så jävla söt. Haru kille eller? Fan, eru sur eller. Bitch!

De mumlar och muttrar över att jag ignorerar dem. Har som hobby att förolämpa mig. Jag ser mig skärrad omkring. Kan något hända? Är jag i fara? Finns ögonvittnen? Vid Slussen rullar vi in. Där sker ett byte. Snart hemma. Snart vid Skanstull. I vagnen rullar ölburkar och det doftar Mc Donalds. Nästa Skanstull.Jag är hemma nu. Det gick vägen.


 

108144-68

Helgens höjdare på SMS fronten

Hej tjejen. Mår du bättre? Vill du komma över och kolla på melodifest med mig - ny sofa! Tror att Jonas kommer över. Kanske träffa Mike och GH senare.
Pete.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Klart jag nappar på det. Vad sitter jag här för? Jag ska genast piffa mig, grabba en vinflarra och dra till Horan (Hornstull).

Ljuvlig brunch hos B&M

Gode gud att jag orkade mig upp i rättan tid. Brunchen hanns med. Den var ljuvlig. Aptit hade jag också eftersom jag var allt annat än bakis. Blåbärspannkakorna var grymma. De kom till att bli mina favvos på bordet. P föredrog dem också. Detta framför barnmat , vilket är ett jäkligt gott betyg.

Nästan så jag får lägga in en bild. Inte världens bästa kvalla då jag fotat med mobil, men i alla fall.


Tack för brunchen kompisar. Me like, a lot...


brunchen

PS: B använde mixern och gjorde grymma smoothies :)

Du och jag sängen

Måste hasa mig upp ur sängen. Vill egentligen inte nu när det känns så förbaskat tryggt och varmt under täcket. Sträcker lite på mig. Byter till bekvämare ställning för att komma åt tangenterna. Jo, så att… Jag får skriva med en hand helt enkelt. Det här var svårt. Prova skriv stor bokstav med 1 hand så får du se (svårt om din hand är liten, menar jag). Nu undrar du säkert var jag har den andra handen.


11 väntas brunch med vänner. Som tur är i hoodsen på söder. Annars hade jag nog fan skitit i det, kommit med snygga nödlögner och bortförklaringar eller så. Jag börjar bli bekväm. Brunch på String eller Svart kaffe. Annars får det va.


Nä, om man skulle ta och kliva upp då. Min blåsa håller på att explodera. Solen skiner i Stockholm, så upp och ut med er ni också. Lämna era hålor. Sluta kura under filt eller bakom stam. Sträck på er. Var stolta. Jag kommer att flörta när vi möts på gatan om en stund. Förutsatt att du bor på Södermalm då förstås, att du går på samma gata, och att du tittar upp (och helst på mig).

 
Jag undrar just om man får se B andvända sin mixer idag. Annars blir jag sjukt besviken.

Kvarsittning även för päron

Titta vad min gamla skola just infört. Kvarsittning för päron. När elever vid upprepade tillfällen bryter mot reglerna blir det kännbart även för föräldrarna. Tillsammans med sitt olydiga barn hamnar de i skamvrån. Detta under skoltid såklart.  Min mamma och pappa ska va glada över att jag gått ut Hammarskolan vid det här laget.


Jag lyfter på hatten och säger TACK!

Detta inlägg är en hyllning till alla blodgivare vid blodgivarcentraler runt om i landet. Ni är alldeles fucking underbara. Era små blodkroppar, dom röda, har räddat mitt liv :) Ni anar inte hur tacksam jag är. Jag kan inte med ord beskriva. När jag känner mig kry nog skall jag lämna tillbaka det jag fått till låns. Jag vill också rädda liv ju. Inte bara gå omkring och vara rädd om livet eller rädd för livet.  

Här ligger jag, Blingbling, och tankas med nytt blod. Kanske är det ditt. Och vem vet, kanske har jag nu en del av din själ i min ägo. Ibland, när jag just fått mina transfusioner, kunde jag känna mig lite pirrig. Dina röda blodkroppar dansade runt i min omloppsbana. Vilken fröjd det var. Du gav mig mitt liv tillbaka. 

Än en gång, tack alla blodgivare där ute. Fortsätt med det ni gör. Ni gör det så bra.


Till er som inte ger blod, surfa in här vet jag www.geblod.nu

blodgivare

Till er som inte ger blod, surfa in här vet jag www.geblod.nu

Fredag = fredagsfyran

Dags för fredagsfyran. Denna gång med temat namn.

1) Varför har du fått ditt namn, tror/vet du? Här tror jag att mina päron tog ett namn som var trendigt helt enkelt. Men mitt andranamn fick jag kanske efter farmor. Mamma har också fått veta att min morfars mormor hade samma namn och mellannamn som mig. Morfar blev nämligen alldeles groggy när han fick veta vad jag skulle döpas till. Han lämnade rummet, hämtade några gamla släktpapper och hokus pocus, jag hade fått en gammal släktings båda namn utan att mina föräldrar känt till eller vetat om det. 


 

2) Om du hade varit av motsatt kön, vad tror/vet du att ditt namn hade varit? Undra just om det kan vara Johan som var på tapeten då. Ja, det kan nog vara så. Bäst att höra med mamma och pappa. Min storebror heter Jonas i alla fall. Det hade alltså kunnat bli Jonas & Johan om jag fötts med en snopp. Tror jag...


 

3) Om du skulle byta namn, vad skulle det då bli? Liv skulle passa mig.


 

4) Har/hade du bestämt namn för dina barn i förväg? Om det blir en kille gillar jag namnen; Harry, Melker, Malte eller Jack. Om det blir en tjej: Cornelia, Aiko, Ebba eller Rakel.

 

Nästa So.......na!

Varför händer det bara mig? Varför? Jag skulle på ett föredrag på Sollentunamässan 09.00 i morse. Var sen (eller vänta, det var det pendeln som var) och något stressad. Följande hände på min morgontur. Hörde; Nästa So…..na, typ. Självklart trodde jag nästa Sollentuna och hoppade av. Men tji fick jag. Letade förtvivlat efter mässhallen men hittade istället BMW. Helt jävla värdelöst! Jag befann mig tydligen i Solna och inte i Sollentuna =/ 

Nej, jag gav faktiskt inte upp. Köpte mig istället en kaffe och väntade på nästa pendel. Och till PrintOnDemand mässan kom jag. Nog för att jag missade första seminariet, men de efterföljande var minst lika intressanta. Mycket snack kring nya trender för marknad och information, vilket alltid intresserar mig. Hann förresten med ett snack med Marknadsdirektören på I (sorry, vill ej avslöja koncernen) som visade mig IC (sorry, kan inte avslöja det heller). Känner mig därför riktigt nöjd.


Ni kanske vill veta vilka de senaste marknadstrenderna är?! Dessa kan jag såklart avslöja.

  • Web to print
  • Sellektiva budskap
  • Små, snabba & korta kampanjer
  • One to One marketing


… Som om det vore en nyhet liksom. Suck! Old news!


Sedan minglade jag runt bland reklamnissar och trycksaksnissar och tittade på diverse MRM-verktyg, printar och digitala lösningar. Spanade in en och annan kille också. 99 % av mässdeltagarna var ju män hehe.

Fredag idag. Fy fabian vad nice.


Min värsta baksmälla

Innan jag går till sängs ikväll tänkte jag att jag skulle prata lite om cellgifter. Starka grejer som får en att må för jävla överjävligt. Som en enda lång baksmälla eller som en plågsam vinterkräksjuka. Som tur är finns bra piller som blockerar all dess symtom, bara man får i sig dem i tid och inte somnar ifrån dem.  

En typisk cellgiftsdag på Radiumhemmet:  

Kanylen sätts på plats:
Som jag tidigare berättat är jag svårstucken som få. Jag var alltid veckans utmaning. Sjuksyrra nr 1 gav upp efter femte sticket, sköterska 2 efter tredje, syrra 3 gav inte upp förrän mina tårar rullade. Då kallades narkossyrrorna in. De kan sätta nålar jag svär. Greta & Åke var också duktiga.  

Förberedelsen:
Innan själva cytostatikan skulle in i kroppen tankades jag med vätska. Detta för att njurar skulle komma igång. Det resulterade i att det blev ett himla spring till toaletten, med sladdar och droppställning och allt. När kissandet kommit igång pumpades giftet in och toabesöken blev allt tätare. Inte nog med det. Allt jag pissade ut skulle dessutom mätas. Så där höll det på i 6 timmar. Sedan kom feber och allergichock. Tydligen inte vanligt, men min kropp köpte inte det som pumpats in. 40 grader och nässelutslag. Ja fy f*n! Och vad händer då? Jo, mer dropp i form av antibiotika. Jag plaskade runt i mediciner.  Mina celler fick sig en rejäl kalldusch & kallsup. 

Hemfärden:
Efter behandlingen masade jag mig ut till 3:ans buss. Hem till Södermalm för att sova ruset av mig.  

Baksmällan:
Ni vet hur kass magen kan bli av antibiotika. Ni vill inte veta hur kass den blir av cellgifter. En dag i taget, en dag i taget… Ja, så gick det till i några månader.

cellgifter


Här har vi min medicin som fick mig att lida pin!

Komparera mera!

Hur står det till med grammatiken i dagens skola?

bra - bättre - asbest
exakt - exaktare - men hallå!
fråga - frågade - vadå?


vacker - vackrare - norrlänning ;-)

Obokad dejt inställd

Men ååhh, vad har jag gjort? Jag har ätit pistagenötter i soffan. Jag har smulat ner. Uttråkade är jag också. Skulle träffa M, men nähärå. Killen hör inte av sig. Suck! Iof bestämde vi inget. M ville inte det. För bestämmer man något blir det aldrig av enligt honom. Jag hävdar motsatsen. Men M vann kampen sist vi skulle bestämma något. Det resulterade i att vi bestämde att vi skulle ses torsdag, men inget bestämt lixom. Jag ba, okej.

 
Gud vad rörigt. Allt med M är just det. Jag hade kunnat varit på en trevlig bar nu. Istället ligger jag i soffan som en slacker med nötskal över hela mig.

Förresten... M är inte = Micke (för er som kanske trodde det).

Vi behöver Alvedon här borta

Alla, ja nästa alla, är sjuka på jobbet idag. Några är nog hemma bakis med tanke på casinobesöket igår, men vi andra… Vi går på Alvedon och C-vitamin. Förkylda alltså.


Så här lät det för en stund sedan:


Kollega A: Fan, jag har lite ont i halsen.

Kollega B: Jaha, snart helg? Vad ska ni göra då?

Kollega A: Jag kan inte svälja. Det gör skitont. Harkel, hrrrmm…

Kollega C: Snyter sig och sitter tyst.

Kollega A frågar kollega C: Har du haft ont i halsen?

Kollega A igen: Helvette vad ont det gör.

Kollega B och C: MEN ÅÅÅÅH – VI VEEET!


Veckans SMS

Kommer från min vän (Pumla A) som idag flyttat till London;

Pustar nu ut på hotellet. Mina hoods ser trevliga ut! Och solen skiner ;-) Imorgon börjar det!

Min egen lilla kamp för livet

För ett år sedan fick jag diagnosen cancer (5 feb 2006 kl 11.00). Nu när jag börjat få perspektiv på saker och ting känner jag att det är dags att börja dela med mig av min resa och kamp. Det är svårt att göra det med ord, då jag är mitt upp i den. Men kanske kan bilder tala.

 


Jag vet att bilder inte säger mer än 1 000 ord, men alltid säger de något.

 


Känsliga personer bör undvika denna kategori – min sjukaste bild.

karolinska


Här har vi mig på Radiumhemmet (Karolinska). Drogad & sjuk, men vid gott mod. Jag vill passa på att tacka alla underbara läkare, vårbiträden och sjuksyrrorför som tagit hand om mig. Jag var för matt och svag för att göra det då. Ni är bäst helt enkelt.


RSS 2.0