Sista dagen ut och kut

Året 2008 är snart slut. Även det värdigt. Ja, faktiskt riktigt bra. Tametusan bättre än 2007. Jag ska fira in  2009 och ut 2008 tillsammans med mina vänner hos snyggPer i Norrtälje. Han har lovat bastubad och isbad, fixat mat och dryck och jag ska få sova i tornet. Najs! Gruvar lite för isvaksbadet bara. Finns det is i Norrtälje?

Nu behöver jag bara ta mig dit -- från Norrland till Norrtälje. Jag har mindre än ett dygn på mig. Jag tar flyget, sen kanske Pete kan köra, annars buss till Norrtälje. Det ska nog gå vägen att ta sig den vägen.

Tänkte jag skulle avsluta 2008 med en liten frågestund. Det är jag som svarar och jag som ställer frågorna. En liten egoistisk form av Jeopardy.

 

Årets kris

Finanskrisen. Vet ni hur mycket mina investeringar bara rusat? Tyvärr i fel riktning.. Och den största tabben av allt var att jag tidigt på året valde att lämna pillerbranschen. Gissa vilka de enda aktierna som gått med plus i år är? Ja just det, de förbannade pillerbolagen. Gaaaaa.


Årets grubbleri
Vart är jag på väg?


Årets vi tror det när vi läser det
Jag har börjat samla på Smurfar. Jag har till och med en Smurfblogg tillsammans med Crusty.
smurflandet.se


Årets glädjedödare
De som kväver mig med suckar och typ mumlar; "det går aldrig". Bort med dom. Våga döda min glädje säger jag bara, våga. Jag har utrotat alla dessa glädjedödare. Mitt 2009 kan bara bli bättre.


Årets motto
Jag ska resa mycket, älska mycket, fira min 35-års dag med pompa och ståt, umgås, hitta kärleken, leva livet, våga mer, vara ärlig, kommunicera rakare, trivas.


Årets flört
Min Italianlover. Han får nog hänga med in i 2009 --en stund. Jag var visst lovad en present från Södra Italien. Gud, en julklapp fick jag också. Är vi ihop nu?


Årets nätdejtingsajt
Facebook och alla dessa singelapplikationer som där finns. Gud vad fina killar jag träffat på där under 2008.

Årets hit
Jag nynnar på den nu.


Årets resa
Kanada, speciellt vinresan, hajkingen, alla goda grekiska middagar i Toronto och såklart Montreal. Morgondagen lär också bli en resa. Man vet aldrig vad Per kan hitta på.


Årets pirr
Alla dejter, alla vackra möten, alla vackra människor och alla bloggare där ute.


Årets bästa nyhet

Jag ska bli faster.


Vännäsblogg

Inte konstigt att magen pajat. Först svälter jag mig, för julmaten är så god. Grejen är att jag vill va hungrig så mer får plats. Sen vräker jag i mig. Sen svälter jag mig igen. Jag bara måste försöka jämna ut det hela. Vore bra om jag rörde på mig också. Som idag. Då tog jag en promenad med tanterna runt Vännäs köping. Och imorgon blir det shopping i Ume, en tredje gång faktiskt. Fara till staaan, som vi säg jenna. Det betyder rörelse. Det bådar gott.

Jag har träffat vänner i kväll. Gamla bekanta. Youtubeklipp kommer när jag har tillgång till min dator. För det sjöngs all tokskön solosång. Där var också annat löst folk hemhörande Stockholm. Vi som inte sågs 2008 i 08-land springer på varandra några dagar innan årets slut, i Vännäs-by by. Festligt.

Så här ser det ut när vi myser i soffan här i Vännäs. Jag till vänster, Jonas (min bror) och Maria.

  

Japp, mammas nya dator har webbkamera. Vi bara måste testa den.

Det sa bara klick

Pappa B ska slå ett rekord innan året är slut och där vill jag hjälpa till. Tänk att få va en bidragande länk med en länk. Frågan är bara, klickar ni? Brukar ni klicka på mina länkar, eller skummas det bara i texter?

Hur läser ni en blogg? Om ni klickar på en länk, kommer ni sedan tillbaka och läser klart? Eller läser ni inlägget och klickar sen kanske. Eller skiter ni i klicket på länken?

Löfte

Min Italian lover har tre nyårslöften;

1) dare
2) tell always what I think
3) no regrets

Jag har snokat mig till dem. Ska jag fortsätta träffa honom framöver lär det bli en spännande resa. Nästan lite obehagligt med människor som säger vad de tycker. Sedan har han skrivit mig ett långt mail också. Att han faktiskt saknar mig. Jag tror han tjuvstartat lite med sina löften.

Appropå löften. Här kommer mina;

- Våga be om hjälp
- Inte komma först och gå sist ( i alla fall vad gäller jobbet)
- Ägna mer tid åt dem jag verkligen älskar
- Säga nej lite oftare
- Hitta kärleken
- Kommunicera rakare (både på blogg och IRL)

Det får räcka så.

Har du några såna där löften?

Dagen efter

Så här i juletider bubblar folk av kärlek. Speciellt X:en. Jag har fått hälsningar från norrmanen på ön --som nu är i Stockholm, Tysken från Berlin -- som nu är i Sälen (alltså, han är nog inget X när jag tänker efter), någon T -- vem e det, och någon P -- fast det va ju Pontus det.

Från Italien också såklart. Inte för att han är ett X. Vi är på G, som kidsen säger. Han hade skrivit sin hälsning på Svenska. Hur gick det till. Kan han svenska?

Annars då. Jo min resa började spännande. En yngre engelstalande man ville att jag skulle smuggla ett paket till Huddik. Jag tittade ner i plastpåsen och såg suspekta kryddpåsar. No, young man, I cant do that. What is that shit? Det va Ingefära sa han. Alltså, jag blev misstänksam. Gillade inte hans julklapp alls. Jag kunde inte agera någon slags kurir av kryddor då jag tänkte knark direkt. Jag hänvisade honom till chaffisen. Hur det gick för yngligen och hans påsar vet jag inte. Men troligvis har jag sabbat någons jul med min misstänksamhet. Det var nog bara ingefära i påsarna, men hur ska man veta.

Sedan blev det Ybuss mina vänner -- aldrig mer. Så går det när man bokar sent. Hem blir det däremot flyg. Jag har hittat en resa för endast 600 kr - se billit!

En sak är lite besvärligt här i norrland. Avstånden är stora och jag har inget körkort. Tro inte att man kan ta tunnelbanan till Selet, Spöland eller Yttersjö. Nej, det går inte. Och hur ska jag ta mig hem när festen är över. Logistiska problem. Dyra taxiresor och ont om chaffisar som kan ställa upp.

Luj Dog

Frustration. Mina julklappar ligger under en julgran hos min bror. Det betyder att jag inte fått klämma på dem ännu.
Herregud, jag blir tokig. Ska vi inte åka snart?

Ikväll blir det stort kalas med tre generationer under tak. Lite som Fanny och Alexander fast med vuxna barn. Hur ska det sluta?

Sen var det en sak till.

Gogodod Jojulol!


På G

Sådär ja, nu har jag poddat 16 avsnitt av Mammas Nya Kille. Hemresan är räddad. Det känns skönt att värma upp sin norrlandsvistelse med skön humor. Vad mer har jag gjort? Jo, jag har roddat två stora kampanjer. Allt inte klart än -- noooo -- hilfe. In i det sista sliter jag och produktionsledaren distributörernas hår. Var ska vi lägga jobbet? Var finns kortaste ledtider och till bästa pris? Byrån har levererat sitt och jag mitt, men halva jobbet är kvar. Mycket kan skita sig om man säger så. Trycket tex, eller paketeringen av erbjudandet. Samtidigt håller jag på att radera 2007 och halva 2008 års mejlskörd. Det hör till att radera mejl i slutet av året tycker jag. Bara delete liksom. Allt är historia, passerat och förbi. Lotus Notes fixar inte min gigantiska rensning, utan fuckar up totalt. Alltså kan jag blogga - HA!


Ni skulle ha sett mig i morse. Jag packade febrilt. Lite i halvpanik kan man lugnt säga. Det var allt annat än lugnt menar jag. I min resväska finns bara julklappar, jag fick inte plats med kläder. Shit. Hann med att möta upp en vän också. För att utbyta klappar. Fick med hennes vantar av misstag. Fick springa tillbaka och lämna dem. Stress. Sen har jag fikat med två tonåringar på morgonkvisten. De har lärt mig att jag inte kan använda ordet dejta. Det är liksom gammaldax. Man säger träffas, och saker och ting kan  vara på G. Eller så är man tillsammans/ihop. Men dejta? Näää, så säger man inte.

Snart lunch, sen Norrland!

Det blev ett stressigt inlägg det här. Passar bra på min stressiga dag.


Vi har gjort slut nu

Här har vi katten Bush. Han har bott hos mig i tre veckor. Vi har kilat stadigt kan man säga. Sovit ihop, busat, ätit frukost, myst. Ja, typ nästan allt som par gör. Vi var ihop med andra ord. Därför kändes det extra sorgset i eftermiddags, när vi skildes åt. Så ensamt. Alla hannar bara lämnar mig vind för våg. Jämt denna visa.

Och Bush, han gillar skor mer än mig.- Look at his eyes, they have the color of the sea. What a beauty.

Vardagslux

Det känns väl så där att jobba dessa dagar. När ni andra julmyser i era hem. Det bästa är att jag får vara ifred. Ingen springer med piskan, telefonen den är tyst. Och jag, jag frossar i julgodis -- mutor från diverse leverantörer. Vad sägs om praliner från Lux. Hillvitte va gått. Lika bra att bygga på vinterspäcket när jag ska till iskalla norrland liksom. En mjuk julklapp har jag också hunnit med att öppna på morgonkvisten. Men jag fattar inte riktigt vad det är. Humor.


Och eftersom här är så förbaskat lugnt kan jag blogga i timmar. Timmar. En liten årskrönika kanske. Men nä, den blir på tok för lång. Sen vet ni ju redan vad jag haft för mig. Mitt år har varit ballt, det räcker så. Inte ens i mörkaste december har det varit trist, snarare har det blixtrat till. Har ju dejtat en mafioso från Södra Italien, bara en sån sak. Kan det bli mer spännande. När jag frågar vilket maffiasläkte han tillhör bara slingrar han sig. Gomorra brukar jag väcka honom med på morgonen. Han ba, que??


13.05

Kl 13.05 idag är det vintersolstånd. Då är dagen som kortast. Men sen mina vänner, då vänder det. Nu ska jag ut och njuta av årets kortaste dag.

Julklappstips

Jag tänkte tipsa er alla om EatSweden. I alla fall er som råkar bo i Stockholmstrakten. Inte bara för att man med boken bjudas på fina middagar, utan för att Blingen, Micke T och Hansa ä med. Japp, är man stammis på finaste krogen så är man. Gissa vilken krog?

Här kan du bläddra i boken.Bild från www.eatsweden.com

Transmission

Jag säger ingenting så har jag inget sagt. Du gör som du vill, allting står i din makt. Fri att gå till någon annan, jag skulle aldrig be dig stanna... om du inte ville själv - - ännu en dag, snart är det kväll.

Ingenstans kan jag gömma mig för dig. Gå din väg, jag vill aldrig se dig mer älskade vän. Tralla la trio lligo.

Bush han jamar. Vi har haft det rörigt, för kilen i hörnan från bilden på kollegans skärm dök upp. Bara så där på min hemmaplan. Jag ba, näääää. Inte här. Sen ba, ja ja va jag trevlig. Vad skulle jag göra. Som ingenting. Ingenstans.

Jag åt pommes påLläckergrillen. Med kryddor av killar bakom disk som kryddar.

Gonatt.


Mysbloggaren

Det senaste tycks vara att blogga mjukt och bekvämt.

Se själva hur Hanna, Therror och Kajen gör det.

Jag kan inte vara sämre jag.Grannen, se så vi bloggsunkat ner oss.

Sug på den

Jag har köpt en dammsugare av ett X. Den sög inge bra sa han, men den är snygg. Hmmmm. Jag har den i mitt kök nu. Vi ska snart bekanta oss och testa suget.

Sätta dit


70-talet!

Vad kunde gått snett? Vad kunde gått galet?


Bling efter en drink.


Afrohångel efter X (?) antal drinkar.

Jag sitter säkert

Slut i rutan. Här sitter jag. Blogg, blögg, glögg, nutella och hardcorework har varit temat denna vecka. Nu andas jag ut i soffan. Pete och Micke T är på väg. Vi ska på utflykt till 70-talet. En liten butik i krokarna av Storstad där vi ska hyra var sin outfit. Gud, ikväll händer det grejer. Det gjorde det igår också. För att inte tala om i onsdags. Fester och glöggsammankomster exploderar i antal. Nästa vecka samma sak.

När ska jag hinna med julklapparna?  När ska jag hinna med mig själv och er?

Smeker bloggen och rusar vidare. I juleider blir det digitala livet lidande. Det får lämna plats till IRL.

Soft.

Väntat besök

Nu undrar jag; Ska jag pimpa mig själv eller lägenheten? Ska jag raka bort hår eller torka bort hår? Ska jag borsta bort smulor eller borsta tänder? Nä, jag vet. Jag bloggar istället. Jag skiter i båda. Annasnusk, snusk, snusk.


Annadagen

Idag har jag namnsdag. Typiskt då att det varit allt annat än min dag. Vet ni hur stressigt det är i en koncern innan bokslut? Kollegor förvandlas till vargar. Nej, nu överdriver jag inte. Så är det. Och jag, man kan likna mig vid rödluvan, springer från möte till möte i hopp om att nå målen. Dom är många. Men nu skiter vi i jobb. Det är både tråkigt att läsa och att blogga om. Det är min dag idag. Då ska det skrivas om fina saker. Om Annasaker.

Som ett sms jag fick häromdan;

"Du eså jävla mysig å fin! Den som blir din livskamrat drar storvinstlotten"...


Det värmer och passar på min dag.

Tänk att jag har en vän som ser mig som en storvinst. Är inte det en storvinst så sej?!

Brädad

Idag släppte jag Italienaren innanför tröskeln. Då menar jag såklart till min lägenhet. Han blev givetvis genast störtförälskad i katten Bush, som jag har hos mig. Det borde jag ha förstått. Killen är ju veterinär. Helt plötsligt var det missen som hade de vackra ögonen och inte jag. Brädad av Bush, WTF. Look at his eyes, they have the color of the sea. What a beauty. Jag ba, men hallå.. jag då. Hoho, här är jag. Bush har gröna ögon. Jag trodde havet var blått. Jag sotis, nääääää.

Annars har vi det rätt mysigt. Vi gör saker jag tror att par gör. Fast vi är inte ett par. Okej, vi har en relation, det har vi. En som passar oss båda perfekt. Vi skämmer bort varandra i vintermörkret, samtidigt som vi ger varandra space.

Nu är det bara en sak som stör mig. Jag kan inte uttala hans namn. Vet ni hur pinsamt det är.

Hur är det att vara idol?

Kändisskapet har alltid förundrat och intresserat mig. Hur är det att vara idol? Idag ska vi reda ut detta genom att prata lite med svenska idoler. Vad säger de själva?
TV toan

Jag var hemma hos ett teknikfreak igår. Ni vet en sån där som har allt. Terass med vedeldad badtunna, feta plasmaapparater, kontiga köksmaskiner yadayada. Det roligaste jag hittade var en TV på en av toaletterna. Vid badkaret av alla ställen. Tänkte att jag skulle bjuda på den.


Bloggknugen är ju Göte


Liten tunna

Vuxenpoäng är att komma hem från en fest utan att ha förbrukat sina drinkbiljetter. Äntligen har jag mognat. Äntligen.
Eller har jag? Kanske var det så att jag helt enkelt glömt bort att jag hade dem. Mitt i all berusning liksom.

Nu ska jag bada badtunna. Blek och fet ska jag flyta omkring. Sen ska jag dricka Cava.

Hårda paket

Här kommer lite uppmuntran till min bror som oturligt nog spenderat hela dagen på akuten. Blir det både hand och fot i gipspaket nu?

Det var ju inte dessa paket vi önskade oss till jul. Håll ut och lycka till på ortopeden imorgon.

Flinar fnult

Jag har just fått höra att jag ser ut som killen jag dejtar. Att vi har samma ögon och näsa.

- Jag visste det. Jag är förälskad i mig själv.


Annars då? Jo, jag  sitter jag och flinar lite för mig själv. Alltså, det inte något spektakulärt som hänt. Jag har bara ett antal skruvade tankar i mitt huvud.

Måste fnula vidare på min kant nu. På återseende.


Kaffesump

Jag har alltid haft förutfattade meningar kring Italienare. Att de är mammiga, bortskämda, otrogna och dramatiska. Och med den inställningen har jag vid tre tillfällen dejtat latinocharmören No Uno. I söndags när vi fikade kom jag på mig själv. Hemska tanke. Det är ju jag som är mammig, bortskämd, otrogen och dramatisk. Mamma lagar mat till mig medans jag dricker kaffe och kysser vacker pojke. Hjälp!


Monolog

- Jaha Blingbling, vad gör jag idag?


- Ja, vad gör jag? Jag sitter på ett kontor. Dricker kaffe och jobbar i photoshop. Bloggar gör jag också med ena lillfingret.


- Kom igen. Kan du inte bjuda på något? På mig själv t ex.


- Ska jag?! Vaddå?!


- Skriv nåt taskigt om mig själv?

- Näää, aldrig i livet? Eller hur menar jag?


- Gud vad jag är tråkig. Jag går ju inte att prata med!


Julefrid

Det luktar sopor här omkring. Och det är mina sopor. Min mamma jobbar inte här. Men hemma hos mig jobbar hon förfullt. Det har hon gjort sedan onsdag. Mat och städning och vallning på stan.

Vi hade ett mission i helgen. Att handla julklappar. Det gick sådär. Jag handlade bara till mig själv. Vad är det med mig? Jag ska bara ha, ha och ha. Och ändå har jag lyssnat på Götes julvisa flera ggr. Att jag aldrig lär mig.


Nä, nu ska jag skippa kallpratet. Det här klickade jag fram i mailen för en sekund sedan. Det är med mig man ska resa.


RSS 2.0