Rapport från stick- och mask(a) AB

Jorå, Micke kommer att få sin julklapp i tid. Jag har kommit till tummen på den första vanten. Och på resans gång tappade jag bara EN maska. Lotti lyckades rädda upp situationen. Inte helt lätt tydligen, eftersom jag stickar på tok för hårt enligt syjuntans medlemmar. Men hallå, vantarna blir ju tätare och varmare då.


Mejlade över några bilder från syjuntan till kollegan och fick följande kommentar:


"Fyfaan det är ju så man mår illa! Bara ett par rökfärgade överdimensionerade glasögon och en palestinasjal som saknas för att man ska få morsan-dricker-rödtjut-och-gråter-över-världsläget-med-hennafärgade-kompisar-vibbar..."


Äääh, hon är bara bitter för att hon missade göromrivuppgörrättsammankomsten!


Veckans höjdpunkt på SMS fronten

Crate-digging, reggae & hiphop bjuds det på när EyeN’I gästar Judit Goes Sampled nu på torsdag. Bergsundsstrand 38. Välkomna.


New York mf!


Syjunta – konsten att slakta en stickning

Ikväll smäller det. Syjuntan återinförs. Den är inte längre en utdöende sammankomst. Jag har inhandlat stickor och garn och Lotti har fixat mönster. Det ska bli ett par lovikavantar till Micke, för det har jag lovat honom i julklapp. Kanske lite väl modigt och våghalsigt. Jag har nämligen ett litet problem… Jag kommer inte riktigt ihåg hur man gör. Fixar inte ens att lägga upp en maska. Vad har jag gett mig in på?

Lotti har iof lovat att jag ska få lägga pärlplattor om det skiter sig helt.

Bäst av allt är trots allt att vi träffas och skvallrar. Precis som damerna gjorde förr.


Länge leve syjuntan!SyjuntaSyjunta = ett vardagligt uttryck för sammankomster vars ursrpungliga ändamål varit att träffas för att ägna sig åt sömnad eller handarbete. Till skillnad från syföreningar är syjuntan ingen formell organisation eller förening, utan utgörs av de vänner som i varierande grad av regelbundenhet träffas. Vanligtvis är deltagarna kvinnor som träffas hemma hos varandra. Hämtat från http://sv.wikipedia.org/wiki/Syjunta


Skriver jag med för små bokstäver

Dagens kanske största nyhet är att jag haft 60 unika besökare på min blogg. Det läskiga är att det är väldigt få av er som jag känner. Tror jag. Ni lämnar ju inte spår efter er. Hallå, hur ska jag då veta vilka ni är? Kom igen nu, en kommentar kan ni väl smyga in. Det blir trevligare med tvåvägskommunikation. Självklart får ni vara anonyma eftersom jag är hyfsat anonym jag själv.

Detta är ingen gnällkampanj. Vad jag sitter och funderar över är; läser ni det jag skriver? Och är det läsvänligt, nonsens eller underhållande? Är jag för mesig? Är det så?! Kanske skriver jag med för små bokstäver. BLIR DET BÄTTRE SÅ HÄR? HÖRS JAG?

Nu ska jag fira er alla (60 besökare) med en sunkig sval kaffe. Och ni, ni lämnar spår efter er nästa gång.


Som ett tidigare äktenskap

Jo men, nu kör vi. Ny dag på jobbet. Jag ska försöka tjata till mig en kurs i Indesign och Photoshop (trycksaksdesign). Kursen kostar 29 925 kr. Men hör och häpnad, jag får tomterabatt och en iPod shuffle på köpet. Ska jag rodda en grafisk Inhousebyrå måste jag om någon lira med programmen.


För er som undrar hur min arbetsplats ser ut. Spana in bilden nedan. Så här har vi kontorsråttor det. Jo, det är säkert! Hard work, work hela dagarna. Det tickar och snurrar på. Ungefär som ett tidigare äktenskap. Allt rinner ut i sanden. Jag behöver en treo här borta.


Over and out från ett grått Kungsholmen.

Kontoret

Mössa mår bra!

Titta, jag fick i helgen en hälsning från mitt X. Nej, inte en kille utan en mössa. Den vita huvudbonaden på coola snubben till höger i bild. Mössan befinner sig just nu i ett soligt New York.

Om jag saknar dig mössa? Nääää, du passar bättre på Pelle. Och jag unnar dig verkligen en resa till NYC. Det hade du aldrig fått med mig. Jo förresten, kanske till våren.Mössa

Giving up f**k for food

En kort resume från helgens frosseri på Lux;

Jag avnjöt en förrätt av havets läckerheter. Färsk löjrom, krabba, musselkräm och alger. Och varmrätten, som var det ljuvligaste jag någonsin ätit, bestod av rådjursytterfilé med sotat späck, sockerbrända enbär, päron och spröd deg. Gaaah, det var så in i helvete gott. Desserten då, den tog mig till den sjunde, jag svär. Vad sägs om hasselnöt- och getmjölkssorbet, äpple, salt kola och quinoarån!


Utöver detta bjöd köket på överraskningar. En aptitretare av karamellisserade oliver och små bollar fyllda med en ansjovisröra (på en bädd av rom och gräddfil). Mellan rätterna bjöds det sedan på sorbet för att neutralisera smaklökar. Mmmmmmm. Och vänta, jag höll på att glömma brödet. Underbart. Lux egna dessutom. Till och med smöret, som kom från lokala producenter, var mumma.


Vinet vi valde ut till förrätt och varmrätt var som medicin för själen. Tyvärr minns jag inte vad dessa hette. Ett jag drack var från Spanien, det andra från USA. Sedan blev det också en öl från ett bryggeri i Dalarna.


Efter maten avnjöts ett kaffe från Etiopien och en Whiskey. Köket dök upp med ytterligare läckerheter för att lindra smärtan när notan anlände. Tusenlappar rullade, men det var värt varenda krona.


Vad Micke åt? Ja, det var gott även det. Till förrätt valde han vaktelbröst med äppelkärnolja, cidergelé och rostade oliver. Varmrätten samma som mig och desserten ett pralinfat från Lux dessert och choklad.

Efter middagen mötte vi upp GH och Co på Clarion för att avrunda. Eller avrunda och avrunda, vi blev kvar till sent om natten.

Lux

I väntan på nåt gott

Snart är det äntligen min tur att få njuta av något smarrigt och vackert. Något som kommer att tillfredställa mig och alla mina sinnen. Äntligen! Nähä du, inte sex utan krubb. Jag och Micke ska nämligen äta på Lux. För er som inte hört talas om restaurangen, jag tänker mest på er hemma i norrland, så har den förärats av en lysande stjärna i Guide Michelin.


Vad sägs om en höstmeny innehållande detta;


- Havssmak med salladskrabba, färsk rom av löja, alger och musselkräm

- Mörad högrevtartar med ingefära, stekt Karl Johansvamp och pumpadressing

- Kryddkokt hummer med citrussyrad nektarin, frostade druvor och nyponsorbet

- Rådjursytterfilé med sotat späck, sockerbrända enbär, päron och spröd deg

- Sörmländsk ädelost med hjortron, paradisfrukt och varm äppel Eau-de-vie

- Röda fikon med te-och limesorbet, gräddfilsmousse och karamellnougatine

- Praliner från Lux dessert och choklad

Eller Meny säsong som innehåller;


- Kryddkokt hummer med citrussyrad nektarin, frostade druvor och nyponsorbet

- Pistasch- och kryddpepparkryddad blodduva och pudding med jordärtskocka och grapefrukt

- Hasselnöt-och getmjölkssorbet, äpple, salt kola och quinoarånNu sitter jag och funderar på viken meny jag ska ta. Snacka om lyx (Lux) problem.


Nya tänk!

Jag behöver nya tänk. Helst vill jag tänka ut dem själv. Min hjärna behöver stimulans, punkt slut. En kurs på universitetet kanske, eller en knep & knåp bok. Jag har nu lessnat på Sodoku. Inte heller ger bloggandet den inspiration jag hoppats på.


Suck!


Önskelista till tomten - fylls på allteftersom

 • En bra kniv som inte är slö
 • Eltandborste
 • Ansiktsbehandling/spa-dag
 • Prenumeration på Rocky Magazine
 • En kurs i kreativt skrivande
 • Presentkort på: Sister, MQ, Åhléns, IKEA
 • Ipod
 • Bodyshopprodukter
 • Filmer (DVD)
 • Träningskort på gym
 • En älgstek
 • Digitalkamera
 • Örhängen och blingbling
 • Svarta skinnhanskar (behöver ej vara äkta skinn)

Hitta vilse

Är vilse, står för det. Jag tog höger efter att ha sneddat över Hötorget. Borde tagit vänster. Men jag har ingen panik. Andas genom näsan nu. Det är så mycket hus. Var är jag… Ååååh! Finns det brats här? Skrämmande. Är flera steg åt helvete.

Vänta, nu vet jag. Svampen i sikte. Det ordnar sig! Vänder mig om och där är du ju, Kungsholmen. Likt en majestätisk staty reser du dig över alla andra stadsdelar. Vad har du att bjuda på till lunch idag? Man blir lätt hungrig när man går vilse i hjärnan.


Ctrl Alt Delete

Senaste dejten har tabbat sig rejält. Han har inte besvarat mina sms och på MSN har han varit trist och mestadels osynlig. Det går ju inte. Taaaaa daaa, nu redarades han ur mobilen. Dizzar han mig ska han minsann Ctrl Alt Deletas. Så det så och nu så... Underbart är kort. Suck!


Bäst på radio

Någon som var vaken i morse kl 10:00 och lyssnade på Mammas Nya kille (P3)? Om inte, gå in på webbradion och gör det. Så sjukt! Speciellt surabladsmissbrukaren på inlines, drogen positiv feedback och Hasse som pratar med små bokstäver.


Sömnlös

En genomsnittlig, frisk och välanpassad vuxen stiger upp klockan halv åtta och mår rätt så kasst. Hur tror ni jag då mår , som vaknade kvart i fem en söndag och inte kunde somna om? Jag kan trösta mig med att jag inte lär ha några större problem med att knoppa in ikväll. Kanske första helgen på länge som jag inte vänt på dygnet. Japp, jag mår genast mycket bättre nu när jag tänker eter.


Det sanna kriget

På Ringvägens gyllene bakgård pågår ett elakt krig ... Spamkriget ... varje gång jag öppnar min brevlåda så ligger där ett gäng kufiska mejl och stirrar på mig. I början var det lätt. Mejlen hade konstiga namn. Vad sägs om %%%¤¤¤#¤&%%%? För att inte tala om engelska ämnestitlar så som Get rich quock, Big tits etc. Fortfarande busenkelt! RADERA, RADERA! Men nu vänner, nu smyger sig vanliga namn in som avsändare och ämnesraderna har gått och blivit alltmer personliga. Typ; Hej Blingbling hur mår du osv. Hur vet jag då vad som döljer sig bakom. Är det killen jag träffade i tisdags? Eller kanske någon gammal vän som tar kontakt? Bara måste öppna… Klick, klick. Neeeej, vad f-n!


Spamfiltret har förlorat kriget. Inget tycks kunna stoppa de ettriga parasitmejlens framfart till min server. Det gäller bara att fortsätta RADERA och RADERA.


Nutidsproblem säger Bill. I-landsproblem säger Bull. Och själv har jag fått bekanta som heter Madonna och Napoleon. Det ni!


Fredagsfyran -Tema: Moraliska spörsmål

 1. Om en hemlös ber dig om pengar, vad gör du då? Då och då skänker jag en slant. Beror alldeles på vilken sinnesstämning jag befinner mig i och var jag stöter på tiggaren. Är det när jag själv är mätt i magen och det är kallt ute, ja då är mitt samvete på givarstadiet. Kan skänka allt från sedlar till rikskuponger faktiskt. Är tden hemlöse full, ja då avstår jag oftast eller blir betydligt mindre generös.
 2. Om du ser någon stå med bilen på motorvägsrenen och viftar med händerna, vad gör du då? Nu har inte jag körkort och åker sällan bil. Hade jag haft det så vet jag faktiskt inte hur jag hade agerat. Av rädsla för att den vikande personen är galen på något sätt eller kan skada mig kanske jag låter bli. Har ju sett "När lammen tystnar". Vips så har man hamnat i någons bagagelucka.
 3. Om någon ringer på och ber dig ta hand om en kattunge som annars måste avlivas, vad gör du då? Jublar av glädje och tar glatt emot trasselsudden. Jag har ju alltid haft katt och vem kan säga nej till en söt kattunge. Inte jag i alla fall.
 4. Om en vän ber att få låna 5.000 kronor av dig, men absolut inte vill säga till vad, vad gör du då? Hjälp, jag har nog inte ens 5 000 kr att avvara. Hade jag det och det var en nära vän hade jag självklart ställt upp. Detta utan att kräva att få veta vad pengarna ska användas till. Jag litar på mina vänner.

Relax med öl vs stress på Kastrup

Varför gör jag så här? Utsätter mig för stress helt i onödan. Värdelöst! Men ölen var god. Ja, det var den. Att jag sedan satt med hjärtklappning på tåget ut till Kastrup, stirrandes på klockan varje minut och svettades… Ja, strunt samma. Jag hann ju. Men så fick jag också rusa genom hela terminal tre (tack gode gud för fast track) och sedan genom hela skycity för att ta mig till gate B10. Redan vid incheckningshallen blinkade det boarding för avgång mot Stockholm. Ja, då förstår ni kanske. Smart av mig att checka in via Internet.


Gott folk, res aldrig med mig. Ta hellre en öl. Det gjorde Christian från Göteborg. Tur för honom att han skulle ta tåget över till Svea.


Fotografen blixtrar

Min fotograf har uppvaktat mig i helgen. Kommunikation via SMS som började på lördag. Och mer fåordig kille får man nog leta efter. För honom gäller definitivt; En bild säger mer än tusen ord. Samtidigt som jag hävdar motsatsen. En bild säger inte mer än tusen ord.


Vad sägs om SMSen:

 • Vad gör du?
 • Är hemma, vill du komma hit?
 • Ska jag komma? Kram

Hur som helst, jag dömer honom inte efter hans korthuggna SMS. Killen är betydligt mer verbal när vi träffas. Och detta på ett sätt jag gillar. Han bjuder på sig själv och är som en öppen bok. Nej, det är inte JAG, JAG, JAG som gäller. Han frågar även mig vad jag tycker och känner. Äntligen en kille som hajat.


Igår kväll hade jag honom på besök. Mer detaljer kring detta får ni inte här ;-)


Fest med Ankarström

Tänkte fatta mig kort om gårdagens party i Gamla Stan. Det är värt sin summering. Tänk er att sitta instängd i Ankarströms fängelsehåla med 80 alkoholstinkande snubbar. Där flera nationaliteter försöker enas om språk. 20 holländare, en finne, två fransoser en norrman, några balter och en förvirrad kines. Själv envisades jag med att prata norrländska.


Bordsplacering.., Varför har just jag alltid oturen att hamna bredvid ett monster? (Monster = kvällens fullaste). Så även denna gång. Han spottade mig i ansiktet var och varannan mening. Jag fick panik och insåg att jag hade två val. Ducka eller dricka ikapp. Jag duckade. Sedan hamnade såklart kvällens snyggaste kille på det där magiska avståndet att det inte gick att konversera. Han försökte, jag sa: va, förlåt, ursäkta…Jag hör inte vad då säger etc. Ljudnivån var galen. Tinitusvarning i källarvalven med rundgång av röster som försöker bräcka och överrösta.


Lyckligtvis spelade och uppträdde monstret lite då och då, och jag kunde njuta av maten och övriga bordsgrannar. Men shit, trots hans apestade lyckades han alltid hitta tillbaka. Hans konversationer var på den otroligt låga f-n vad jag är full nivån. Jag fick veta allt om hans senaste one night stand. Hur mysigt det hade varit men att han sedan fejkat sitt telnummer till tjejen. Ja, sedan fick jag höra att han minsann tyckte att jag var snygg, men kräsen. Bravo, monstret hade insett att han var rökt hos mig. Han limmade därefter på den fulla finskan, och jag tror att de fann varandra och fick ligga.


Mitt i desserten får jag ett haleluljahmoment. Snyggingen Johan messar. Dum som jag är tar jag inte hans erbjudande att fly festen. Nä, för Annso har just bjudit en Holländare på snus och vi inväntar med spänning om hans rus ska övergå till illamående. Förlåt Johan. Men saken är den att jag är lite rädd för dig. Du är alldeles för snygg och killar som är det har en tendens att krossa mitt lilla pickande hjärta.


Mongomonstret och hans band var såklart så värdelösa att de var underhållande. Bara en sån sak som att inleda showen med låten Batman. Två på gitarr och en på trumma. Dodododododododododo BATMAN!


Over and out. Nu ska jag dricka juice.


Fredagsfyran - tema Höstmix

   1. Britney Spears skiljer sig nu från Kevin Federline. Inte en sekund för sent, enligt vissa. Bryr mig inte, säger andra. Vad säger du? Brittan skulle aldrig ha gift sig. Inte med det slusket i alla fall.

   2. Filmen "Borat" stoppas nu i Ryssland, men gör succé i resten av världen. Är filmen så hemsk att den inte borde få visas? (Alternativt: Tänker du se den?) Politiska budskap finns i var och varannan film. Därför tycker jag att det är något överdrivet att filmen ska stoppas i Ryssland. Men kanske är jag fel person att uttala mig om detta. Jag har ju inte sett filmen. Ämnar självklart att göra det. Snart. Jag har höga förväntningar.
   3. Klimathoten blir allt tydligare. Gör du något själv (t.ex. åker bil mindre, använder energisparlampor) för att hjälpa miljön? Jajamen, det gör jag. Fast omedvetet om jag ska vara ärlig. Jag åker sällan bil utan istället pendlar jag med tuben. Jag pantar och sorterar plast och papper. Dessutom köper jag oftast ekologiskt vad gäller mat. Men på jobbet, där är jag en riktig slarver. Vi sorterar även där, men jag är övertygad om att jag många gånger har kastat fel avfall i fel tunna.
   4. Vad ska du ha till middag i kväll? Jag blir bjuden på mat i kväll. Hos Annso. Menyn är hemlig men jag känner ingen oro. Hon är en pärla i köket.

En dejt bland vita kuddar på Cobra

Gårdagens dejt ja… Herregud! Killen var 7KT snygg. Ta Anders x 10 snygghetsgrader. Så vacker var han. Dessutom skrattgropar och fantastiska ögon. Ja helvette. Jag har nog aldrig suttit på en bar med en sådan vacker man tidigare. Känner mig galet lyckligt lottad. Och den bedårande ytan hade ett fantastiskt innehåll inunder. Killen fullkomligt urstrålade värme, kärlek och känslor. Smart och framgångsrik var han också. Jösses, blir man inte kär i honom bli man nog aldrig kär.


Bästa av allt. Jag fick hångla också =) Vilka kyssar.... Hjälp..... Ola la..... Rosa moln idag på himlen! Blingbling sitter här och ler för sig själv framför dataskärmen. Hoppas nu att en fortsättning följer.


Ilska gör mig arg

Finns det något värre än plötslig obefogad ilska? När man helt enkelt blir påhoppad utan att fatta varför. Det kan ske på gatan, på jobbet och på krogen. Ja, överallt faktiskt. Oftast blir man så paff att man inte hinner försvara sig. Dessutom sticker aset som skrikit ut sin ilska alltid fortare än kvickt. Som om nöten vet att - oj, detta var ju inte riktigt schyst - men som sedan vägrar be om ursäkt. Och kvar står man som ett stumt fån i väntan på att förskräckelsen ska övergå till ren ilska. Tankar som; "Varför kontrade jag inte med att säga si eller så?" och "Vad fan hände?" snurrar runt runt i skallen. Jag avskyr det!


Mera bling

Nu är det inte bara jag som blingar. Här finns både hundar och bilar som valt att bli mina hangarounds. Kul med fans. Verkligen.


Förra veckans bästa sms

 • Öl innehåller B12. Vad skönt att du är okej!
 • Goda nyheter! Knapra järntabletter! Vi ses vid bion! Kramar
 • Härligt! Grattis, det var otroligt skönt att höra. Såg inte hela messet men antar att värdena gör att du måste varva ner lite. Känner också det. Kram.

Fredagsfyran - några dagar i efterhand

Missade förra veckans fredagsfyra eftersom min helg + fredag har tillbringats i Norrland. Lite skoj med denna fredagsfyra eftersom norrlänningarna fick sig ett gott skratt. Oj, det snöar några cm och vips lamslås en hel stad. Hur är detta möjligt? Det blir ju vinter varje år. Att 08-or aldrig lär sig. 1. Första snön kommer - och hela huvudstaden blev lamslagen. Hur har det varit hos dig de senaste dagarna? De senaste dagarna har jag tillbringat i norrland. Snö har fallit, men där lamslås inte trafik.
 2. Vi bor i "isbjörnarnas land", enligt vissa mindre vetande utländska personer. Hur kan vi vara så dåligt förberedda på vintern varje år? Alla är inte dåligt förberedda. Det är bara sörlänningar som inte fattar hur och när man byter till vinterdäck.
 3. Vilket är ditt värsta vinterminne? När det snöade i kopiösa mängder hemma i Ume. Så pass mycket att taket rasade in på en gymnasieskola och grannarna blev av med sin brokvist. Jag minns att vi inte såg ut från våra fönster i köket pga all snö och att farmor och farfars ena hus var översnöat =) Se huset till höger på bilden nedan. Det var helt täckt av snö.
 4. Hur viktigt är det med en vit jul? För mig superviktigt. Jag har aldrig firat en snöfri jul och har ingen längtan till det heller. Snön ska ligga vit på taken och endast tomten ska vara vaken.

 5. strand

Igår var jag hipp med Hiphop-ligan

Eeeey, värsta kvällen igår. 7kt Ql! Lilla jag fick glida runt med toppluvegänget, Rusiak och Pe med hangarounds. Det var Pelles kväll, men också lite min. Jag firade dubbelt. Ny granne, Pelle då, och plåtar som visat grönt ljus. Det blev öl på gamla Pet Sound, mat på nya Petsound och avslut på Nada. Eftersom jag och Micke varken är musiker eller krögare (vi är ju kontorsråttor) fick vi snällt kasta in handduken vid 01:00. De övriga sladdade vidare i natten.

Här har vi en bild fotad genom fönstret på Petsound. Snön ligger vit i kaoset, vi njuter av kalaset.Hiphopligan

Blingbling lanserar ny Vodka


Absolut Vodkas nya förpackning heter Bling bling! Ville bara informera er om detta.
Blingbling Wodka

RSS 2.0