Upp och vakna

Italienaren uppvaktar. Han säger att jag är som en drog och att han gått och blivit beroende. Han tjatar till sig dejt efter dejt. Jag drogar ner honom alldeles. Jag vill flagga upp för överdocering. Alltså varna. Han kan inte äta, inte sova, inte jobba, inte koncentrera sig. Jag är förståndig. Oemotståndlig?


Välkommen in

Idag har det varit skyttetrafik över tröskeln. Värre än visning. I alla fall en som sker i lågkonjuktur. 6 pers och en katt på minimala ytan 40 kvadrat. Trångt och med värme. Visst kan jag enas med mig själv som med andra. Att ha folk omkring e mysigt. Konstigt att jag då valt att leva ensam.

Jag tog ledigt idag, på stora umgängesdagen. Vi shoppade. IKEA, Götgatspuckeln, Skärholmen. Kärnfria vindruvor, varmkorv för en femma och värmeljus. Mer också såklart. Du lämnar inte Kungens Kurva utan att ha brännt ett antal 100-lappar. På vaddå undrar du när du kommer hem.

Just nu är vi två . I några dar till. Sen är vi en igen - - jag med mig. Grizzly har lämnat. Ny familj. Men Bush kommer på tisdag. Jag och du blir till jag och Bush. Saknar Devil. Vem ska jag nu ligga sked med? Skedar Bush?


Förhållningsregler

Patriot som jag är smygläser jag bloggar från min hemstad. Tro mig, norrlänningar kan blogga. Säger jag som är norrlänning. Självskryt är inte vackert. Skitsamma. Hos Umebloggarn, Ola Nordebo, hittade jag en del sköna saker. Och eftersom jag vet att ni inte läser honom måste jag sprida det vidare. Hoppas det är ok Ola?


Nåväl, Ola delar med sig av förhållningsregler för journalister på Västerbottens Kuriren. Och detta från den gamla goda tiden innan Google.


Vad sägs om denna från 1967:

'Använd uppslagsböcker och kataloger! Fråga inte kollegan! Han svarar: 'Jag tror att...' Det är inget besked. Han tippar oftast fel. Lita inte på honom!'


Eller denna från 1957:


'Småordet 'så' börjar sprida sig som en farsot. Det senaste eländet är 'ganska så', som sprids genom radion och Hyland. Skriv och säg inte 'ganska så', 'rätt så', 'annars så', 'eljest så', 'snart så', 'strax så', 'sedan så'! Bort med så-andet!'
Till sist har vi ju 'ju'. Det är ju så vanligt att 'jua' i nästan varenda mening. 'Vi reste ju bort i bil, och så kom vi ju till Stockholm, och där var det ju kaos i trafiken, så att vi ju knappast kunde komma ur fläcken, fast vi ju gjorde vårt bästa.' Ransonera ju-andet!'


Titta in hos Ola och läs mer.


Jeje, nu blir det mode

Kvällens outfit matchar rumsmattan. Sockarna kommer från Bosnien och byxorna (eller är det långkalsonger) från Toronto. Och mattan då? Få se, troligtvis made in China. Jag känner mig galet internationell.

Herregud vad korta ben jag har.Nä, jag var verkligen inte klädd så här på kvällens dejt. Detta är mitt 'när ingen ser mig mode'.

Drama x2

Mer drama mina vänner. Drama, drama drama. Jag blir tokig. Ni ska inte tro att det är över.

På väg hem, 1:ans buss, tjitt vad den for hit o dit i snömodden, ute megaflingor och storm. Då kläcker chauffören följande line:

Nä, nu måste jag stanna. Kungsgatan är avstängd pga bombhot.

Och detta mitt i en rondell. Jag trodde han skämta.

Sen kommer jag hem, fast det tog tid såklart. Blöt som en katt, men DevilCat va torr. Och där, där väntar ett blombud. En gammal farbror som tjoar;

Här var det blommor!

Lika snabbt som han dök upp försvann han. Buketten var såklart inte från honom. De var från the Italian date -- drama, drama, drama -- från i fredags. Säga vad man vill om Italienare, men uppvakta de kan dom. Med blommorna en hälsning som tom fick mig att rodna. Amore.

Jo, jag har tackat.


Hisskräck

Nu vågar jag aldrig mer åka hiss. Inte heller ta in på hotell. Och för första gången i mitt liv, förhoppningsvis också den sista, har jag fått stryk. Pga omtagningar -- fler än en för annars heter det nog inte omtagning. 

Jag har deltagit i en sketch i TV produktionen Hjälp.

Hur fasen hamnade jag där undrar ni säkert. Eller hur? Säg att ni undrar för det gör fasen jag. Jag är ingen skådis. Jag skyller allt på denna tjej. Hon ringde och frågade om jag ville va med på en filminspelning. Och jag ba, utan att tänka efter; Självklart! För hur trist är inte måndagar på ett försäkringsbolag. Sen när jag sitter där och får lite teatersmink kläcker någon ur sig; By the way, du ska få en örfil. Men lugn, det blir bara en tagning.

Det blev det inte!

Undrar om sånt ingår i min försäkring. Sveda och värk ni vet.

Gissa vem jag fick örfilen av om ni kan?Och bilden har jag sedvanligt snott. Denna gång från tv4.se

Puss och kram

100 spänn fick du betala för ett par märkesjeans på 70-talet.Jag mötte Lassie

På Facebook förekommer många 'Jag mötte Lassie'. Idag upptäckte jag att jag delar kompis med denna dam. Jag vet inte om ni vet vem det är, iof. Jag har just insett att jag stött på min första Lassie på FB.

Har du någon att bidra med?Uppdatering: Tydligen delar jag två vänner med en violinist också. Varför har ni inte sagt något? Tror ni att hon kan spela på min 35-årsfest? Och så Robbie Williams som sjunger ja må hon leva till dom tonerna. Kan det va nåt? Jag hyr Globen.
Japan vs Söderslacker

När jag tvättar kläder kan jag lika gärna blogga kläder. Det är dax för modeblogg. Ta vara på detta, för det är ytterst sällan det sker.

Stilig Japanikon möter Söderslacker

Till höger Blingbling med toppluva a la Trio Ligo, täckjacka från Cayenne, kroppsnära helkroppskalsong från Monki och sjal från.. Ja, var fasen köpte jag nu den. Skitsamma, jeans från HM (snea sömmar så tur att dom inte syns) och en hoody från nån bortglömd nätsajt. Till vänster har ni skönheten själv. Allt troligtvis inköpt i Japan. Visst ser det lite kallt ut? Nu är iof bilden inte tagen idag, utan för en månad sedan. Min dejt med Nobbe för er som minns och hänger med.Stilikon från Japan vs 'hur tänkte du nu slacker a la Blingbling'.

Götes klapp

Nu är det på tiden att Göte får sin alldeles egna kategori på min blogg. Det får bli min julklapp till dig Göte. För vem har sagt att julklappar måste vara hårda eller mjuka.


I kategorin Götes hits kan du lyssna och njuta.Sladdar runt

I väntan på tvätttid har jag sladdat runt med Micke T i snömodden. Först frulle på String sen promenad med burr. Micke kom då på att; jag behöver nog en smula. Vi slant därför in på Encore, testade lite, men nä. De var för coola. På skrapan genomfördes slutligen köpet. Jag hann inte fota Micke med smulan på. Och han hade förmodligen freakat ut om jag placerat ut bilden här.

Igår missade jag två fredagsöl. En med sköningar från Singelfesten och en med fd fruars klubb. Det gör inte så mycket. Jag var nämligen på dejt med en stilig Italienare. Amore. Snygg, snyggare, snyggast. Men gud, jag förstod knappt vad han sa. De har en märklig engelsk brytning italienarna. Såklart var det ingen fara på taket. Jag kom in i tugget efter ett tag. Av den här mannen fick jag sedan en kyss. Den kan jag leva på bra länge. Jag tror allt att jag är lite utsvulten.

Jag undrar hur många Stockholmsbloggare som kommer att blogga ut en bild på snö idag. Då jag är norrlänning blir det inget bidrag från min sida. Jo, jag tror banne mig att jag ska lägga ut en sommarbild. Jag har sommar i kroppen och känner doften av åkerbär. Kan iof va glöggen.Gud vad bilden blev stor nu då. Det var inte meningen, men jag orkar inte göra den liten. Handen är min. Bären, dom hamnade i min mage strax efter bilden togs.

TV titt

Pudding är på TV ikväll. Kl 22.00. SVT Debatt. Och till er som inte följer Puddings blogg, börja nu! För snart finns bara köttslamsor kvar. Jag menar hallå.. Janne Josefsson lär mala ner nykläckta TV-debutaren i sin köttkvarn -- och Pudding kan inte blogga mer.

Nä skoja, Pudding jag tror på dig. Det här klarar du galant.

Två timmar kvar nu.

Kallprat

Sitter här och vintrar. Fingrarna börjar återfå sin värme. Sakta och det sticks. Jag har varit på dejt med promenerarn. Vid tre tillfällen föreslog jag värme på ett café, men han ba; kan vi inte bara promenera. Något konstigt var det. Inte heller hade han nån jacka. Vi gick genom Gamla Stan via broarna till Kungsträdgården. Fryser han inte, tänkte jag. Hur kall får man va?

Men pratade gjorde vi. Dejten var trots allt huttrande riktigt varm. Vi snackade om tidigare förhållanden och viktiga saker i livet. Han berättade en sorgsen saga. Sagan om sin flickvän som tog en överdos. Lite som dikten jag skrev en gång i tiden. Jävla knark. Stackars man.

Vi skildes åt på T-centralen med en kram.

Skrytish

Jag har fått min första bild publicerad. Då menar jag inte på webben utan i tryck. På obestruket papper. En upplaga som når ut till 1 250 000 snubbar.  


Mmmm, så här sitter jag och funderar på honoraret -- kaaachiiiing. Är jag miljonär nu? Skulle inte trop det.

Lotto i helgen. Raden är spikad.


Det är vi som är hemgiften

En kväll med Klungan i klunga på första parkett. Lätt nervöst. Premiärnerven ni vet. Alltså jag var det, inte dom. Eller så var dom det. Var dom det? Schwajnigt bra var det i alla fall. Vi var fågelholkarna. Inte hackspettarna. För hur hackar man på något så genialt. Jag vill se igen och igen. Nu vet jag. Jag trivs bäst i klunga med Klungan.Klungan

Det svarta hålet

Detta får bli kvällens saga.


Släpp oron

Lugn. Jag är inte på väg att sluta blogga! Även om frånvaron här ger det intrycket. Mitt skolk beror på att jag har så förbannat mycket annat i huvudet. Inte bara disco.

Den senaste timmarna har jag ägnat åt att:

- Klura ut hur man skriver sms på jobbmobilen. Ja, jag måste skicka mitt sms via den då killen jag ska nå inte bör få mitt privata nummer. Han kan ju vara en stalker. Frustrerande. Jag är född med en Nokia i hand. Jobbmobilen råkar vara en Sony Ericsson. Förstår ni hur jag har det om dagarna? Eländigt.

- Ställt in en dejt. Japp, jag fick iväg sms:et. Hur kunde jag? Han svarar inte såklart. Jag förstår om han är sur. Först sa jag onsdag. Sen kom jag på att jag ska se Klungan på Södra teatern så jag föreslog idag. Och nu baaa, orkar inte. Middagen med GH sänkte mig till soffläge.

Japp, så har jag det en helt valig tisdag. Fast middag med vännen värmde gott. Att vi dessutom hamnade vid ett bord brevid sötaste kusinen i världen gjorde mig glad i hjärtat. Min enda släkting här i 08:land. Love.

Borttappat ligg

På FB hittar man många udda communities. Det här är en av dem.

Låg du med min kompis den 3e Maj, 2008 i Uppsala?


Den 3 maj i år släpade en kompis till mej hem en söt tjej på ca 30 år från flustret i Uppsala. Han är ledsen att ni skildes åt som ni gjorde och skulle gärna träffa dej igen. Bjud in alla dina vänner och hjälp till att hålla tummarna att vi till slut når fram till kvinnan som lyckades fånga min kamrats hjärta!

Den vi söker är en kvinna som vi tror är 33 år och som den 3e maj följde med en kort och tjock kille hem från Flustret i Uppsala och tillbringade natten med honom i ett studentrum på Studentvägen 24. Hon har brunt, rätt så kort hår och kan rent objektivt beskrivas som väldigt söt. Mellan 165 och 175 cm lång och normalbyggd. Pojken i fråga är Tommie Dahlgren, som besökte mej (Viktor Magnusson) i Uppsala från den 29 April till den 5 Maj i år. Han bar på kvällen i fråga blå jeans, en vit t-shirt samt utanpå det en brun tröja. Fler bilder på honom finns i galleriet.

Om du inser att det är du, tveka då inte att ge denna fina kille en chans till! Han väntar på dej och har tänkt på dej varje dag sedan ni sågs! Du kan ge dej till känna här på gruppens wall, eller så kan du skriva till mej, så styr jag upp det hela.Singla

Jag har swinglat. En skitmånad som november blev till skönaste sommar. Värme och hetta. Singelfest mina vänner. Jag har varit på singelfest hos Selma. Jag och 50 andra solokvistar, parslavar och ja... Hur ska jag börja. Jag var Sissi och sommelier på Grand. Jag drack rom på sval Östermalmsvind. Jag raggade-- lite väl agressivt nu när jag tänker efter. Och jag frågade chans på precis alla.

Av någon anledning brukar singelfester vara de bästa. Jag vet inte varför. Eller jo det vet jag. Det beror på att singlar har en speciell magnetisk kraft. De vill alla vara i händelsernas centrum med ett enda mål i sikte. HÅNGLA. Varhelst singlar råkar befinna sig blir det stämning och spänning. Elektroner och neutroner. KÄRLEK.

Sissi var laddad. Hon studsade runt. Tillslut blev hon fastlåst i handklovar av parslavarna, mitt under pågående speeddejting med en gynekolog. Så där satt jag och gynekologen fast med varandra och ba eeehh; är det vi nu? Är det så här att vara ihop? Men Sissi har smala handleder och kom på att hon kunde slingra sig ur.

Här har vi en bild på Parslavarna.Läs mer på http://singelfest.blogg.se/

Magknip

Det finns så mycket att blogga om att jag får kortslutning. Så mycket jag vill visa hela världen.


Låt den rätte komma inKänner mig trots allt trygg. En vampyr kommer inte in om den inte välkomnas först. Sug på den.

Hinna med

Jag lider av duktig flicka syndrom. Varför ska jag drabbas av allt elände? Det är inget syndrom man skojar bort. Det måste sprängas rutiner. Och jag måste såklart lära mig säga nej. Ska öva lite nu.

Nej nej nej nej nej nej.

Gick ju bra att skriva i alla fall.

Äh, nu skiter jag i allt och tittar på Bonde söker fru. Efter det ska jag chatta med Jake. Jag borde blogga lite också. Blogga på riktigt. Jag är liksom bara här och duttar. Inget genomtänkt. Sa jag inte att jag lider av duktig flicka syndrom. Illa att jag till och med ställer krav på mitt bloggande. Så ska det inte behöva vara.

Godnattsaga


Chut
Uploaded by viccho

Ta i trä

Jag modebloggar inte värst ofta. Jag har ingen stil att skryta med, thats why. Fast jag kikar runt såklart. Alltså, man vill ju ha koll, eller låtsas att man har det åtminstone. Och då händer det att jag hittar mina ljusglimtar. Den här gången hos Desperata Hemmafrun. Hon, mina vänner, har koll hon.

Kolla, kolla, kolla. Fett grymma träskor. Och alla i de färger Blingbling älskar och går igång på.www.hasbeens.se

Prata med små bokstäver

Herregud, jag blir nervös. Jag har fått ett mail med väldigt STORA bokstäver och en massa !!!!!!!! och sen !!!!! följt av ??????
Vad är det med vissa? Ska det mailas, maila för guds skull med etikett. Man får inte skrika i mail. Inte ens om man är arg.

Ett bloggfarväl av en fin blogg

Sofia har slutat blogga och jag känner stor saknad. Inte längre kan jag se hennes fina blogg nyuppdaterad (jag var på väg att skriva nyutsprungen) i mitt RSS flöde. Men sorg känner jag inte. Jag vet att hon har det bra. Hennes liv är fyllt av kärlek. Det hade kännts betydligt värre om hon slutat sitt bloggande i ren skär olycka av något slag. Så är det inte.

Bloggen har hon kvar. Det finns ju ingen bloggkyrkogård för den att vila vid. Och det är bra att den är kvar, för då kan jag njuta av gamla inlägg jag inte hunnit läsa ännu.

Deadvertising - Mad man introLånad från Videogum.com.

Gissa vem?Jag har nu gjort lite research. Hallå. Det är Blingblings blogg och hon känner att hon måste ta sitt ansvar. När ni listat ut vem mannen på bilden är tycker jag att ni ska klicka här. Där hittar ni allt ni behöver veta.

En påstående verkar dock vara missvisande:

• He worked in a Baskin-Robbins ice cream shop as a teenager and now can't stand ice cream.Glassigt!

Sambolagen

Pratade med pappa idag. Det är ju farsdag. Han tyckte att jag skulle skaffa en sambo istället för att ha flera killar. Jag ba; SUCK! Ska han säga. Men vad pappa inte vet är att jag redan har en sambo. Och det får fasen räcka med en.

Mitt liv som sambo ser ut så här:

Efter en hel natts skedande -- vid rumpan, armhålan, knävecken -- vaknar han. Tidigt. Han är rastlös och kliver upp. Vandrar runt runt. Sedan kommer det. Han vill såklart att jag ska vakna. Sambon börjar således att hoppa i sängen. Ja ba, what the fuck. Låt mig vara. Och vad gör han då. Jo han bestämmer sig för att bajsa. Inte på mig tack och lov, han är rumsren. Men det luktar bajs i hela lägenheten. Nu får det vara nog tänker jag och kliver upp. Jag kan inte fatta att jag gör det, men jag gör det. Inte nog med det. Jag ger min sambo frukost för att få lite ro. Efter allt detta uppassande lägger vi oss igen. Jag smått irriterad och han nybajsad och mätt. Jag hungrig och trött. Men vi skedar igen och det är rätt mysigt. Allt är glömt.Blingbling med sin sambo.

Äggat

Detta inlägg är tillängnat alla ägg-, kaviar- och romälskare. Jag har just läst att snigelägg är det allra hetaste. Det som får kockarna att darra av lycka. Så hej finfolket på Surehof. Ni kan ju stoppa upp er ryska kaviar i näsan istället. För detta kallar jag ägg.

Se så fina de är. Handplockade och polerade säljs de i små förpackningar. 50 g för 80 Euro.

Besök Taffel och läs mer om snigeläggen. Jag är helt fascinerad.Foto: Taffel.se -- den bästa matbloggen ever (enligt mig).

Vinterflykt

Idag doftar det Lund i luften. Fukten, dimman. Ja allt. Lundavinter i Stockholm. På Östgöragatan slöt jag mina ögon. Andades in. Under ett kort ögonblick drogs jag 10 år tillbaka i tiden. Götgatan blev Södra Esplanaden. Herregud, jag har så mycket minnen från mina 3 år i Lund. De finns långt där inne. Stämningen och dofterna väcker dem till liv. Mina minnen från den tiden finns också i dagböcker. På den tiden fanns det inte bloggar. De ligger på en vind någonstans i Norrland. Eller kanske i en källare. En dagbok glömde jag i Lund. Den fick jag skickad till mig. Var jag gömt och glömt den? Jo, under en madrass i en mycket hård AF säng på en korridor -- Parantesen A1 södra. De lär ha haft högläsning där. Herregud.

För er skåningar som råkar befinna er i Stockholm. Gå ut med er. För just idag känns det nästan som hemma. Här kommer en bild på Stockholms Lundavinterväder. Ser det inte lite Lundaaktigt ut?

Förresten, har jag någon läsare i Lund?Blingbling på promenad med Micke T på Södermalm. Som idag doftar Lund.

Mössan är huvudsaken

Göte har gjort det igen. Han har släppt en hit. Denna gång en het hit om hattar. Han har nu tagit klivet att skriva en barntillåten. Modigt. Jag tycker han klarar det galant. Men jag har inte testat låten på nån unge än. Säg så här. Jag är lite lätt barnslig och jag älskar den.

Som sig bör länkar jag såklart och bidrar med ett klipp. Göte borde förresten få en egen kategori här. Det börjar bli många hits nu. Snart dax att släppa en platta va?Torka

Lamkött och katkött. Det är ju humor vad jag förkortar ord med några öl flytandes. Jag förkortar ganska mycket nu när jag tänker efter. Tid, avstånd, stubin, snoppar och meningar.

Och när jag är lite bakis förkortar jag inlägg. Jag förkortar nog livet också. Säkrast att hålla sig till läsning idag. Lite chatt kanske. Undvika bloggen. Gå ut i livet.


Smooth operator

Ikväll har jag smoodat med vänner och vänners barndomsvänner. Gammalt möter nytt. I detta sköna gäng också en bloggare. Ja, jag läser hans blogg varje dag faktiskt. Inte länkat härifrån dock. Jag vill ha honom för mig själv. En kille poppis bland tjejer. Både på nätet och IRL. Fast på nätet helt anonym såklart. Inga bilder. Där flockas tjejerna i alla fall. De bästa betyget.

Vi har lyssnat på skönt gig med alltför hög volym. Jag e hes. Allvarligt, jag börjar bli gammal som klagar på ljudvågor och grejer. Skitsamma, jag fick visa legitimation på systemet i dag -- vilket väger upp. Jag är rätt smooth.

Vet ni. Jag skedar i sängen just nu. Med ett lamkött. Förlåt katkött är det ju. Devil Cat såklart.

Dött i mobilen ikväll. Suck. Jag är iskall. Men på FB knackar det. Jag drar dit. Kanske är det Mr Jake med visdomar.
Lociloci

Nu kan man hålla koll på sina vänner också. Alltså jag har koll, men inte alltid. De har en tendens att röra på sig mellan krogarna. HA! Nu finns Lociloci.

Hörrni, jag ser nog vilken krog ni sitter på. Kommer snart.

Mr President

Tänk att Hussein har blivit president över USA. Jag kan fortfarande inte smälta det.


Jag lever i alla fall


Det var värst

Ibland vill man bara ligga. Alltså, i soffan menar jag. Jag menar slappa. Fast ligga vore fint det med. Det var ett tag sedan. Ibland vill man bara vila. Det var också evigheter sen.

Jag jobbar för mycket. På väg att bränna mig ute. Jag är ute för mycket, när jag borde va inne. Tänk om man va det -- inne!

Jag vill va cool. Jag vill va inne. Jag vill ligga.

Jag hasar runt i ursexig svart, ganska mjuk morgonrock. Som värsta giftasmaterialet. Ingen ser. Inte ens en granne i den annars så fluktvänliga söderkåken. Nä, för utanför fönstret är det en stor jävla byggnadsställning. Den är ute.

smsalagom

Mamma är inne i smsrejset nu. Så ivrig att hon skickar dem fel. Till mig, sin dotter.

Hej ja det gick fel tur att det gick till dig man får ju skämmas kram mamma

Jag tror jag måste lära mamma hur man skriver punker och håller koll i sin adressbok.

Vi fnular

Idag har vi fnulat jag och Fröt. Viktiga saker serru.


Vem vann?

VEM VANN? VEM VANN? Äh, jag skojar bara. Klart jag vet. Det verkar vara en halleluljastämning over there. Jag blir rädd. Vad ska de nu hitta på liksom? Hoppas inte Bush uppfostrat Obama alltför väl. Det ryktas om att de känt varandra VÄLDIGT länge. Därför tycker jag att det är lite konstigt. Att han blir vald och att hela världen hurrar. Men jag är ju inte som alla andra.

Fast jag ska sluta oroa mig nu. Jag har andra saker att tänka på. Som tex min kompis. Idag sätter hon sig på ett plan till Etiopien. Med sig har hon ett spännande bagage. Japp, hon gör en Pudding helt enkelt. Synd att hon inte bloggar om det.

Terapi

Idag har jag träffat mina fina tjejer. Smilegull och Calanthe. De förstår. Vi sitter där på ett café och snackar strålbehandling, cellgifter, pic line, illamåande, mediciner och smärtor. Lika naturligt som paret vid bordet brevid pratar vegmat och Sydafrikanska viner. Vi tre delar samma erfarenheter med små små skillnader i marginalen. Jag fick ingen pic line, för de misslyckades så totalt då mina kärl krampade. Jag tappade inte håret, men istället alla mina röda blodkroppar. Herregud, det blev ett gäng blodpåsar till Blingen.

Calanthe ska åka en helg till Brännö för att träffa andra unga människor som drabbats av cancer. Jaaa, tänkte jag. Det vill jag också. Sedan slog det mig. Gud, jag är ju inte ung längre. Jag fyller snart 35. Däremot kanske det finns andra seminarium för just mig. För cancern måste ut.

Jag har insett nu. De går inte att sudda ut ett helvetesår ur sitt liv. Detta är något jag måste leva med och då får jag se till att göra det så bekvämt som möjligt. Att va sambo med cancer är inget man skojar bort med ett litet leende. Det får vara slut på det nu.

Ett överraskande sms

Idag har något historiskt skett. Något som får presidentvalet i USA att blekna. Min mamma har skickat sitt livs första sms. Och det gick till mig. Åh, mamma. Jag är stolt, SÅ STOLT, över dig.

Hon skrev:

Hej prövar om jag klarar att skicka sms kramar mamma


(Inga pukter, men tappert författat för att vara det första)

Jag svarade såklart. Måste ju testa om mamma även fixar läsa sms. Det kunde fina mamma. Efter ett tag pep det till igen:

Jag har bara köpt en billig min gamla la av nu ska jag på buggkurs hej hej

Katten och kattvakten

Det var en gång en katt som inte riktigt förstod att han var katt. Det är sant. Alltså ingen saga om ni tror det. Det kan ju faktiskt låta så med tanke på inledningen. Hela tiden ville han vara med, sittandes på min axel för att delta från mitt perspektiv. Till axeln kom han alltid klättrandes via byxben. Han ville alltid vara med. När jag bloggade, när jag diskade, när jag läste tidning eller åt middag. Tom när jag gick på toa. Men helst av allt ville han ligga sked under täcket.Devil Cat och Blingbling


Bus och godis

Allt jag tar i, skriver eller säger osar sarkasm. Det blir lätt så när jag har tokmycke o göra. Är jag inte sarkastisk skrattar jag hysteriskt och omvandlar allt till humor. Värdelös humor om man frågar mina hangarounds här på firman. Själv inbillar jag mig såklart att den är genialisk, men det är den inte. Det är bara jag som skrattar högt åt mig själv. Pinsamt!  Jag ska göra allt i min makt för att det inte smittar av sig här. Det vore förskräckligt.


Annars då? Jo, helgen har varit fantastisk. Krogmys på fredagen. Alltså, det var mys tills vi råkade ut för tvångsflytt. Tänk er själva att måsta flytta från en skön soffa i lugn miljö till rangliga barstolar bredvid krogens kanske fullaste och högljuddaste bargäster. Osis. Och lördagen bjöd på en fantastisk matupplevelse med norks bärs och Tequiladrinkar hos vännerna på knivsöder. Bus och godis helt enkelt.


Hurra för 25-åringen

Mobilen fyller visst 25 år i år. Det läste jag här. Och man måste ju säga att det hänt en del under åren.


Foto: wikipedia


Det första privata mobilsamtalet med en "nättare" modell skedde 1983. En Motorola DynaTAC 8000X. Humor att min första mobiltelefon var just en Motorola, men av något smidigare modell. Den införskaffade jag 1997. Idag kör jag med Nokia, men har ocks haft Sony (innan Sony blev Sony Ericsson), en Samsung och en japansk liten nätt sak jag delade med en kursare under mitt studieflum i Gifu. Den tog jag förresten med mig hem till Sverige, men tror ni att den fungerade här? Not.

Det är lite läskigt det här med mobiler. Jag tror vi är en generation av försökskaniner. Vi har nog alla hjärntumörer inom loppet av några år. Kan orsaka cancer borde det stå på displayen. Men det är det å andra sidan mycket annat som gör.

En gång i tiden klarade jag mig alldeles utmärkt utan mobil. Idag blir jag kallsvettig bara jag glömt den. Eller ännu värre; om den gått sönder eller blitt snodd. Tanken att inte kunna bli nådd gör mig vansinnigt nervös.

Idag har jag med min mobil:

Vaknat
Ringt två samtal
Mottagit tre samtal
Skickat fyra sms
Motagit tre sms och ett mms
Surfat
Läst mail
Kollat klockan

Det hat varit en lugn 25-årsdag med andra ord.

Lägg ägg

Hönan kom före. Nu vet ni det.


Trasslar in mig

Nu ska jag berätta något lighthemligt. Jag har en fling med en skådis. Eller vi prasslar nätt på nätet.  Idag hade vi vår första nätlunchdejt. Vi tuggade och skrev. Skrev i mun på varann. Eller krev med mat i munnen låter kanske närmast sanningen. Jag vill hålla vårt nättrassel kvar på nätet. Där vet jag var jag har honom. Jag vill inte ses IRL. Herregud, en skådis. PANIK. Tänk att vara tillsammans med någon som har sitt fejs som varumärke. Som jagas med blickar och kameror. Jag hade nog aldrig fixat det. Är det någon där ute som har erfarenhet av att hänga ihop med en skådis eller artist? Är det svårt?

Här har vi honom. Den som gissar vem det är vinner en halsduk stickad av Blingbling. Tyvär får ni inte välja garnet. Det blir något trassligt och i brunt. Precis som mitt liv är just nu.RSS 2.0