Snus(kigt)

Nu blire tufft för norrlänningarna. Politiker i Ume har sagt ja till snusförbud på arbetstid. Eller rättare sagt; tobaksfri arbestid. De vet nog inte vad de gett sig in på. Men det vet jag. Inom kort kommer dessa arbetsplatser att förvandlas till krigszoner. Snusabstinensen gör människor till små monster. Nä, förresten--stora. Och upproret har redan börjat. Aldrig har jag sett så många kommentarer till en artikel i VK.

Jag leker med tanken hur ett snusförbud skulle påverka min dag på jobbet. Jag hade förmodligen haft en kniv i ryggen redan runt lunch. Alternativt hamnat i rallarslagsmål vid kopiatorn eller bevittnat ett och annat psykbryt vid kön till kaffet. Irritationen den ökar och motivationen den dalar. Varsågod ett nikotinplåster innan mötet. Tjuvsnusarna skulle rya runt längs väggarna i hopp om att inte prillan syns. Svart marknad under skrivbord. Ilska. Sömnsvrigheter. Sjusoveri. Gräl. You name it! Innan abstinensen är över har 50 % av arbetsstyrkan sagt upp sig. Jag lovar.

Lika bra att förbjuda godiset i samma veva, för det lär bli en hel del tröstätande. Och fetma är nog minst lika farligt som ett nikotinbehov.

Detta ska bli spännande att följa. Jag har faktiskt gått och väntat på att någon ska vara först ut. Humor att det verkar bli i snusarnas mekka. Good luck-röd lack.


Kommentarer
Postat av: Hotness

Ah, jobba kommunalt. Vilken dröm.

2009-11-11 @ 07:46:08
URL: http://hotness.wordpress.com
Postat av: Hanna

Men vadå, du snusar väl inte?!

2009-11-11 @ 10:10:28
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Magnus

Helt rätt! Tycker snusare ska få stå i en snusruta utanför arbetsplatsen. ;)

2009-11-11 @ 18:04:04
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: crusty

Blingen utan snus är som en korv utan bröd.. :)

2009-11-11 @ 20:38:23
URL: http://smurflandet.se
Postat av: Jerk

ouch..ett jobb där jag skulle säga upp mig genast ser jag..

2009-11-11 @ 20:54:15
URL: http://dalaibk.webblogg.se/
Postat av: Gerda

Jaha.. och där försvann alla, (om det överhuvudtaget någonsin varit på tal om att flytta norrut igen)Ume´ se i stjärnorna, bling kom int´ hem!

2009-11-13 @ 22:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: