Blogg vs magasin & tidningar

För lite drygt ett år sedan började jag läsa andras bloggar. Efter att ha bloggat själv i några månader tog jag alltså klicket ut. Hmmm, jag var lite ego i början. Jag lästa bara min egen blogg såklart. När jag väl klickat mig vidare upptäckte jag att det i cybervärlden fanns dramatiska utspel, aggressivitet, känslor och livsöden. Jag blev såld, beroende och berörd. Nu vet jag varför min pappersinsamling minskat så drastiskt. Jag läser helt enkelt inte magasin och tidningar längre. Jag läser bloggar.


Varför blogg är bättre än tidningar? Jo, för där finns interaktivitet utan dess like. Kommentarer och inlägg utan censur. Sedan är det såklart upp till mig vad jag vill tro på. Är det sant eller falskt, ihopljuget eller kanske ren fakta? Och visst är det häftigt att det mellan bloggar finns små små broar, hemligt djupt vatten och kreativitet. Bloggkluster föds. Jag har själv upptäckt att jag tillhör ett. The Blogmafia. Där haglar kommentarerna hejvilt ska ni veta.

Herregud, jag kommer ihåg min första kommentar från en annan bloggare. Jag tror det var Klimakteriehäxan. Det var cool. Jag bara dog och vickade till på kontorsstolen av upphetsning. En annan bloggare hade sladdat in hos mig och lämnat spår. Efter denna häftiga händelse vågade jag mig själv på att kommentera. Så tack Klimakteriehäxan. Och tack alla andra sköna bloggare där ute.



Kommentarer
Postat av: Hanna

Visst var första gången otroligt mäktig!!

Jag kan faktiskt komma på mig själv med att sakna själva kommenteringsmomentet när jag läser vanliga magasin. Det händer rent av att jag glömmer bort att interaktiviteten saknas och börjar leta efter kommentarsfältet.

2007-12-03 @ 15:17:39
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Lina

tack detsamma;) kommer också ihåg känslan. Fick ju klicktumme i början av att uppdatera hela tiden för att kolla om några nya kommentarer hade kommit in.

2007-12-03 @ 16:09:40
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Kajen

Jag läser fler tidningar än någonsin och jag läser fler bloggar än någonsin. På något konstigt sätt ökar kapaciteten när man håller ångan uppe.

Å andra sidan så använder jag rätt mycket teknik för att göra blogg- och kommentarläsandet smidigare. Jag får ju mail varje gång en kommentar har gjorts på någon av mina bloggar. Sen använder jag RSS-läsare för att hålla koll på mina 200 bloggflöden och har ett gäng automatiska bevakningar som berättar för mig när någon länkat eller skrivit något särskilt i bloggvärlden.

2007-12-03 @ 16:39:13
URL: http://bisonblog.blogs.com
Postat av: Dee

Jag har också kommit på att jag knappt köper tidningar längre, jag som köpte massor förut;)

2007-12-03 @ 17:09:31
URL: http://deelight.blogg.se
Postat av: Magnus

Jag gillar också det interaktiva. Det är kul att surfa in på sin blogg och se att någon tagit sig tid och lämnat ett par ord.

2007-12-03 @ 18:03:35
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: Ester

Tack själv! Interaktivitet äger. Blogmafia too!

2007-12-03 @ 18:31:50
URL: http://missesters.blogg.se/
Postat av: Sus

Tack detsamma.
Är en trogen läsare av din, andras och så klart min egen blogg.
Älskar att få kommentarer!!
Och så älskar jag att ha en lagom liten skara läsare, för ibland blir det ganska privat. Men bloggvärlden regerar!

Kram Sus

2007-12-03 @ 21:12:18
URL: http://davidsonsus.blogspot.com
Postat av: Therrorese

Ja, The Blogmafia är jag så glad för!
Och min blogg och alla kommentarer. Och alla era bloggar och era kommentarer. Det är coolt. Tokcoolt.

2007-12-03 @ 23:17:14
URL: http://therrorese.blogg.se
Postat av: Erik

Jag har blivit lite uppgiven över böcker efter lite mer än ett år av läsande av andra bloggar. Jag kommer på mig själv att leta efter böcker som berör som vissa bloggar, böcker vars språk och beskrivna öde tar tag i mitt hjärta och håller kvar som vissa bloggar, böcker som tar andan ur mig som vissa bloggar. Jag tycker att det blir allt svårare att hitta de här böckerna, för mina krav har höjts efter ett år av bloggläsande.

Livet är mer direkt och naket beskrivet i en blogg, och att därtill direkt kunna kommentera... Jag blir så arg när människor onyanserat klankar ner på bloggskrivandet.

2007-12-03 @ 23:17:17
URL: http://lostintokyo.webblogg.se
Postat av: Tom

Vad tycker du om en blogg om tidningar då?

2007-12-03 @ 23:19:07
URL: http://typpapper.blogg.se
Postat av: 08an

har ångest över att numera inte hinna läsa vare sig lika många tidningar eller bloggar som jag vill...det är fruktansvärt intressant men ett helttidsjobb att hålla sig interaktiv....och jag håller med dig i att det interaktiva är det nätet vinner på framför exempelvis TV och tidningar.

2007-12-04 @ 00:12:28
Postat av: Patrik

Och du ska veta att det är du som är interaktivitetens okrönta drottning.

2007-12-04 @ 05:36:46
URL: http://pudding.blogg.se
Postat av: E

Jag kan bara hålla med. Bloggvärlden är en värld för sig. Den världen tycker jag om!

2007-12-04 @ 15:50:59
URL: http://drogen.blogg.se
Postat av: Vera

Japp, bloggläsandet gör att man inte läser eller hinner läsa så mkt papperstidningar. Bloggvärlden är så mkt mera uppdaterat och naket på ngt sätt.

2007-12-05 @ 14:41:12
URL: http://verasvarld.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: