skIT också

Hur vet jag att ingen snålsurfar på mitt nät? Kan jag se sånt? Och var gör jag inställningar för att föhindra detta?

Det framkallar nästan mer ångest än vetskapen att alltför många läser min blogg. 

Någon kunnig IT-människa där ute som vet kan väl skrika till eller förbarma sig med en kommentar.  Snälla.


Kommentarer
Postat av: Dante

Om du surfar trådlöst och kör okrypterat så finns det säkert någon som lånar ditt nät lite då och då.
Så min rek är att du lägger in en nyckel på din trådlösa router! det är aslätt och du
behöver bara lägga in pw en gång sen kommer dina pryla ihåg allt automatiskt men det blir svårt för andra att komma in på din router.
Vilken router har du?
/D

2007-06-11 @ 23:31:43
Postat av: Bling

Lätt? Jag fick en manual på över 90 sidor på kukengelska. Jag sket i den och surfade in på en länk som fanns med där. Det hade ett konstigt url med massa nummer. Där kom nån slags installation men jag fattade nada och tryckte typ next hela tiden. Men det kom en sida där man skulle skriva in nåt med siffrer, jag gjorde det.
Men nu kommer jag inte in på den sidan igen och när jag klickar upp lediga nätverk ligger mitt där ledigt och oskyddat. Förhoppningsvis bara för mig, men hur kan jag vara säker. Min router heter DI-524.

2007-06-11 @ 23:50:34
Postat av: Dante

Bling inte är det så svårt heller!
Kika på den här sidan här står det förklarat i fem lätta steg
http://www.dlink.se/?go=gNTyP9CgrdFOIC4AStFCF834mptYLONZT9vhLPG3yV3oUY1/hqltbNlwaaBprHhsVHSqiTdG/I4KA9fk3avi
Nu har du krypterat ditt nätverk så då måste du även kryptera ditt nätverkskort. HögerKlicka på nätverksikonen för trådlöst nätverks som ligger längst ner till höger på datorn då kommer du få upp alla tillgängliga nätverk i din närhet och där ligger då ditt bling nätverk, när du nu klickar anslut så skriver du bara in siffrorna som du angav i din dlink konfigurering.
Hoja till om du vill ha detta än mer detaljerat. Eller så är dagens booktips att du kör en spraydate date med någon snygg itlirare. Typ hemma date hos bling lek med min mus. Det lär bli en hit! ;-)
/D

2007-06-12 @ 07:56:24
Postat av: Blingbling

Tack Dante. Men det största problemet är nog att jag inte kommer åt min router. Man ska skriva användarnamn och lösen. Och när jag skriver admin (som det står att jag ska göra) och lämnar lösenordsraden tom så kommer jag inte in. Jag har förmodligen bytt lösenord. Men det lösenord jag typ alltid väljer funkade inte heller. Så vad fan gör man då? Provade då att nollställa min router och installera den igen. Det sket sig. Jag kommer inte in till den där förbannade sidan du länkat till.
Men skit samma. Jag har gett upp =/ Alla kan få låna mitt nät och flukta på det jag tankar ner eller skriver eller spamma min e-post. Och över min döda kropp att jag dejtar en tjockbrilla hahahahah.

2007-06-12 @ 08:45:01
Postat av: Blingbling

Jag ska ge det en chans till när jag kommer hem idag =) Inte ge upp så lätt. Jag lovar. Fasen att jag inte hade din guide från början. Om jag nu inte kommer in på det där http://192.168.0.1 ska man ringa support då? Kan de liksom släppa in en?

2007-06-12 @ 08:53:09
Postat av: Stefan

Du kan "göra reset" på routern med en liten knapp. Då nollställs lösenordet. Knappen kan vara infälld så man måste använda typ en penna för att trycka in den. Se till att använda WPA eller WPA2 och inte WEP kryptering. Du kan också lägga till ett sk MAC-filter som gör att endast din dator kan koppla upp sig mot nätverket. Sen bör du stänga av möjligheten att administrera routern över det trådlösa nätet så att ingen kan gå in den vägen. (Det kostar på att vara paranoid, jag vet...)

2007-06-12 @ 10:44:34
Postat av: Blingbling

Men va fan. Detta verkar ju vara en hel vetenskap hahaha. Det står att mitt nät är WPA skyddat och sedan är det ett sånt där lås på. Jag kanske nojar helt i onödan. Jag gjorde nog rätt den där gången. Även fast jag inte fattade vad jag gjorde. Något Mac-filter vet jag inte om jag har. Förresten, hur stänger man av möjligheten att administrera router över trådlösa nätet. Kanske lika bra att göra det. Jag kommer ju ändå inte åt den ahhahaha =) Kan nån ha kapat den kanske. Ja, jävlar! Nu blev jag nojig igen =D

2007-06-12 @ 11:03:02
Postat av: Pete

Vi kan fixa kryptering tillsammans denna vecka (Jag ska inte åka till Finland :-D jag kan visa. Det är inte så konstigt. P

2007-06-12 @ 11:12:36
Postat av: Blingbling till Pete

Vad? Ska du inte till Finland? Vad hände? Kan du följa på mediafesten då =D
Jag tror det med kryptering är skitenkelt. Jag kommer bara inte åt min router. Men nu vet jag hur man nollställer. Jag tryckte inte in resetknappen tillräckligt länge. Förresten så har jag nog gjort rätt med krypteringen när jag tänker efter. För det står på mitt nätverk att det är WPA skyddat + att det är ett lås =)

2007-06-12 @ 11:32:25
Postat av: Lojsan

Hade samma otäcka känsla tills jag lurade hem en mer kunnig vän som såg över prylarna åt mig. Man kan ju inte va bra på allt heller ;)

2007-06-13 @ 17:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: