Bloggvilsen

Finns det egentligen några bloggregler? Vad får man skriva om och inte? Alltså, det är ju galet läskigt att jag kan skriva i princip vad som helst och sedan publicera. Samtitigt är det såklart jäkligt coolt att jag har den friheten. Allt sker av en impuls. Men hur farligt är det?


Jag har märkt att debatten på bloggarna har en helt annan form än de traditionella medierna. Fy fan vad snabbt saker o ting sprider sig. En möjlighet för vissa, en katastrof för andra. Saker slinker med som kanske annars inte skulle ha gjort det om man tex jobbade på en tidningsredaktion. På bloggarna är klimatet 'snabba puckar'. Här råder både oärlighet och ärlighet. Hjälp mig sålla. Hjälp mig hitta rätt. Jag är bloggvilsen.


Nej, jag ska inte sluta blogga eller läsa bloggar. Jag bara funderar på vad en blogg kan ställa till med. Det är ganska mycket faktiskt. På gott och ont. Tur att ni kommenterare finns. Ni blir mitt bollplank. För det är lite läskigt att kommunicera med enbart mig som redaktion. Kanske bränner jag broar till framtida karriär, kanske bygger jag dom. Jag vet inte?



Kommentarer
Postat av: Jerk

Det är bara att skriva vad som helst..det blir roligast så..jobbigast är det egentligen om någon från jobbet får fatt på bloggen (som i mitt fall då halva ledningsgruppen verkar ha läst den..)..eller kanske någon i ens närhet..det blir lätt att man censurerar den lite lätt då..annars bara skriv..

2007-09-04 @ 11:38:03
URL: http://dalaibk.webblogg.se
Postat av: Jazzhoppan

För mig som är ganska ny i bloggvärlden har insett just det att en del skriver om precis vad som helst! Själv har jag några enkla regler som jag följer. Men man får passa sig att den inte hamnar i orätta händer! Sluta inte blogga, Blingbling! Det är så roligt att läsa dina inlägg.

2007-09-04 @ 11:50:12
URL: http://jazzhoppan.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag var i liknande tankebanor häromdagen. När jag publicerar på bloggen tar det lika lång tid att bestämma mig som det tar att skriva inlägget. När jag publicerar i jobbet finns det alltid andra instanser på vägen, mer sållning, mer självkritik. Det går väldigt fort och ibland kanske lite för. Jag kan ha bränt andras broar stundtals. Mina egna vet jag inte ännu.

2007-09-04 @ 12:23:56
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Fröet

ja, ibland känner jag att jag utelämnar mig för mkt. Samtidigt struntar jag lite i det. Har inga problem med att folk får se mitt innersta.

2007-09-04 @ 13:32:59
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Patrik

Man ska inte skriva för mycket om relationer. Ibland känns det som "alla" läser ens blogg. Särskilt de jävlarna som aldrig lämnar kommentarer (ca 95% av läsarna). Tänk på det.

2007-09-04 @ 13:42:29
URL: http://pudding.blogg.se
Postat av: Magnus

Man ska skriva allt det man rakryggat, likt K-B Jonsson, kan stå för. Därför skriver jag inte alls allt jag vill...

2007-09-04 @ 13:57:38
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: Therrorese

Jag fick just erfara hur det kan gå om "fel" person läser min blogg. Nu var det inge fara på taket, men ändå hade jag nog velat sålla bland det jag delade med mig till just den personen. Nu fick jag inte chans till det....Men jag skriver ändå vad jag vill.

2007-09-04 @ 16:02:00
URL: http://therrorese.blogg.se
Postat av: Beyonce

Jag skriver mycket om känslor, men inte allt, man vet ju aldrig vem som läser.

2007-09-04 @ 17:48:19
URL: http://bday.blogg.se
Postat av: Ester

... och jag tycker att min blogg ibland är galet opersonlig bara för att jag vill ha någon typ av integritet kvar... även om jag vill berätta mer. Nä, det är inte lätt. Har förresten aldrig sett något som skulle kännas som ett övertramp i din blogg, Bling! Keep up the good work girl! :-)

2007-09-04 @ 18:11:50
URL: http://missesters.blogg.se/
Postat av: Huus

Min bloggmentor brukar kalla det för lekstuga. Det är rätt bra. Annars är variationen skoj. Lite serious shit, lite humor, lite blandat alltså. Tycker ändå att man ska ha respekt för mediet. Det är trots allt publicerade texter vi talar om. Blingbling-blogg är en min blogg i min smak.

2007-09-04 @ 23:34:19
URL: http://sirhuus.blogg.se
Postat av: E

Jag kunde inte sagt det bättre själv

2007-09-05 @ 08:14:28
URL: http://drogen.blogg.se
Postat av: pappa B

Naturligtvis finns det ALDRIG anledning att sätta en privatperson i klistret, även om han/hon gjort dig väldigt illa. En sådan sak klarar man av öga mot öga. Sen kan man tömma sin slaskhink lite hur som helst, offentliga personer skall tåla kritik, det ingår i deras höga arvoden/löner att få ta en och annan smäll. Givetvis får detta inte mynna ut i personliga påhopp och förtal utanför den personens område.
KJAg tycker att din blogg är väldigt bra, strukturerad och med glimten i ögat. Fortsätt du på samma bana så vässar du bara dina förutsättningar iinom bloggandets konst

2007-09-05 @ 09:58:19
URL: http://www.pappab.webblogg.se
Postat av: Klusterbitar

Jag skriver också mycket om känslor men försöker hålla i tyglarna lite. På statistiken över besökare ser jag de vanliga besökarna men många känner jag inte igen. Då försöker inte ha mitt valv så vidöppet ibland, blir lite mer sluten. Resultatet av detta blir att jag känner delvis lite tråkig, jag vill skriva mycket men det som jag vill skriva vid stunden är nog inte så lämpat.

2007-09-05 @ 18:21:51
URL: http://klusterbitar.blogspot.com
Postat av: Anna

Jadu, det har jag också tänkt på. Det är väldigt mycket jag skulle VILJA skriva.. Men som jag inte BÖR göra!

2007-09-06 @ 08:49:17
URL: http://norgren.webblogg.se
Postat av: grannen

Klart att man inte ska hänga ut folk på sin blogg, men det är det väl ingen som har gjort i vårt lilla gäng... Jag började blogga mest på skoj, efter att jag hade hittat Magnus. Efter ett tag kändes det som en skön ventil. Det är det fortfarande, men jag sållar mer i det jag skriver om eftersom jag har lämnat ut webadressen till nära och kära...

2007-09-06 @ 14:11:43
URL: http://proud2b.blogg.se
Postat av: nollåttan

jag är nog småparanoid, ssk när det gäller relationer...skulle kunna skriva hur mycket som helst!! tycker du är supermodig som skriver såpass öppet som du gör bling!!!

2007-09-06 @ 23:12:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: